הפגימה שהוכרה היא "שבר רמוס פוביס עליון דו"צ ותחתון משמאל".
ועדה רפואית לעררים מיום 12.4.18 קבעה, כי למערער נכות יציבה בשיעור 5% בגין מצב אחרי חבלה, לפי פריט ליקוי 35(1)(א-ב), החל מיום 1.4.16.
הועדה מושא העירעור היתכנסה ביום 11.11.20, שמעה את תלונות המערער ורשמה אותן כדלקמן:
"כאבי גב תחתון מקרין לשתי הרגליים. סובל מכאבים ממושכים , לאחר נהיגה ממושכת אני סובל מהאגן בצד ימין. מתקשה בישיבה ממושכת."
עוד הקשיבה הועדה לדברי ב"כ המערער, לפיהם:
"מגיש מסמכים עדכניים ף מפנה להערכת נכות של ד"ר ליאור דיין מיום 16.8.20. מבקשים לקבוע כי קיימת החמרה במצבו. ככל והועדה תקבל את הערר לידון בתקנה 15".
הועדה ערכה למערער בדיקה קלינית שממצאיה פורטו כדלקמן:
"קיימת הטיה קלה של הגב לימין, רגישות למישוש מעל השרירים הפרה ורטבארלים עם ספזם חלקי, מסוגל לעמוד לפרק זמן קצר על העקבים והבהונות, הגבלה קלה בתנועות ע"ש מותני, התבטאת בעיקר בכפיפה ובהטיה, יושב על ספת הבידקה שרגליו מוסבות וממצב זה מתקשה לרכון לפנים, SLR 70 מעלות דו"צ, החזרי ברך ועקב הופקו שוים."
במקום המיועד לרישום האבחנות צוין: "גב תחתון".
כך סיכמה הועדה את החלטתה (בסעיף 10 לפרוטוקול):
"קיימת הגבלה קלה בתנועות הגב המזכה ב 10% לפי סעיף 37 7 א, הועדה עיינה בהערכת הנכות של ד"ר ליאור דיין ולנוכח הפערים בין מימצאי הבדיקה הוועדה אינה מקבלת את מסקנותו. לגבי גובה הנכות אולם מסכימה עימו כי נותרה נכות צמיתה בעיניין הגב בשיעור שנקבע לעיל. לפי כך הועדה קובעת כי ערר התובע מתקבל.
בהודעתו מיום 31.5.21 (ובהודעה הנוספת מיום 6.6.21) שב המשיב על הטענה, כי דין העירעור להדחות שכן בנגוד לטענת המערער – האבחנה בה נקבה הועדה הרפואית לעררים במסגרת החלטה חלוטה מיום 12.4.18 – עובר להליך ההחמרה – היא "מצב אחרי שבר ללא תזוזה על עצם החיק צד שמאל, כאבי גב תחתון לאחר חבלה ישירה". מכאן, לדעת המשיב הנכות הרפואית בשיעור 10% מבטאת את המצב המוחמר שכן טרם הליך ההחמרה נשללו הגבלות בתנועה ו/או חוסר יציבות.
עניינו של המערער יוחזר לועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה), בהרכבה מיום 11.11.20 על מנת שתבהיר ותנמק האם הנכות שנקבעה בשיעור 10% בגין הגבלה קלה בתנועות הגב, לפי פריט ליקוי 37(7)(א) אמורה להתווסף לנכות הקודמת שנקבעה עובר להליך ההחמרה בשיעור 5% בגין מצב אחרי חבלה, לפי פריט ליקוי 35(1)(א-ב) כך שנכות המערער המשוקללת עומדת על 14.5%, או שמא הנכות הנוכחית בשיעור 10% מבטאת את הנכות המוחמרת ואם כן – הכיצד.
...
מנגד, טען ב"כ המשיב כי דין הערעור להידחות בהעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה.
בהודעתו מיום 31.5.21 (ובהודעה הנוספת מיום 6.6.21) שב המשיב על הטענה, כי דין הערעור להידחות שכן בניגוד לטענת המערער – האבחנה בה נקבה הוועדה הרפואית לעררים במסגרת החלטה חלוטה מיום 12.4.18 – עובר להליך ההחמרה – היא "מצב אחרי שבר ללא תזוזה על עצם החיק צד שמאל, כאבי גב תחתון לאחר חבלה ישירה". מכאן, לדעת המשיב הנכות הרפואית בשיעור 10% מבטאת את המצב המוחמר שכן טרם הליך ההחמרה נשללו הגבלות בתנועה ו/או חוסר יציבות.
בתגובתו, הפנה המערער לפרוטוקול הוועדה הרפואית לעררים מיום 3.4.17 בו נרשם במפורש, כי "בבדיקה שנערכה ע"י הוועדה, אין עדות להגבלה בהפעלת עמ"ש מתני..." ומשכך לדבריו, דין הערעור להתקבל, תוך חיוב המשיב בהוצאות.
סוף דבר
אשר על כן - הערעור מתקבל.