העותרים טוענים עוד כי "במסגרת המענה למיצוי ההליכים שהוגש כנגד תיקון 27, טענו המשיבים כי התיקון נידרש לצורך היתמודדות עם תופעת 'הניצול לרעה' של הקפאת הליכי בנייה לאחר הגשת בקשה להיתר לצורך קביעת עובדות בשטח, וכי הריסת התוספת 'אינה מעשית' במקרים רבים". העותרים טוענים כי "כנגזרת מכך, העידר כל היתייחסות או בחינה של אפשרות הריסה חלקית להחזרת המצב לקדמות – במיוחד כאשר ישנה אפשרות מעשית להחזרת המצב לקדמותו – מהוה פגם מהותי היורד לשורש הפעלת הסמכות".
העותרים מוסיפים בהקשר זה כי הם השקיעו מעל מיליון ₪ בהקמת המבנים וכי הבנייה הנוספת שבה מדובר עניינה "בעבודות קלות כגון הוספת צבע לקירות הבריה, הוספת דלת, וקונסטרוקציה קלה להצללת השטחים הפתוחים ליד המבנים. כתוצאה, וכפי שניתן להווכח מהתמונות המצורפות בחלק העובדתית, מצבם של המבנים כיום דומה מאוד למצבם כמשתקף מהתמונות של המבנים מיום 30.5.2022 המתעדות את מצב המבנים לאחר כניסת תיקון 27 לתוקף".
עוד נטען כי ההתראות התכנוניות שנמסרו ביום 18.7.2022 "נימסרו לפועלים במקום. התראות אלה נימסרו לבעלי המבנים רק כשבוע לאחר מכן, ובעקבות זאת נעשתה פניה לייצוג משפטי ביום 28.7.2022", הכול כשעבודות השלד במבנים היו בשלבי סיום.
העותרים טוענים עוד כי "מרביתן המכריעה של עבודות הבניה שהיו לקראת סיום בעת מסירת ההתראה הראשונה, הושלמה במהלך חודש 7/2021, לרבות הרצפות החיצוניות, חפירת הבריכה והקמת השלד והתשתית לבריכה. לאחר מכן, כל העבודות שבוצעו היו בעיקרן עבודות פנימיות, ועבודות גימור חיצוניות כמו סיוד וטיוח, שבכלל לא נימסר לעותרים כי הינן אסורות מגורם כלשהוא". עוד נטען כי מנגנונים לאכיפת הפסקת עבודה הקיימים בחוק, לא הופעלו בהזדמנות זו.
העותרים מוסיפים וטוענים כי "מאז מסירת ההתראה ביום 18.7.2021 ועד לביקור מיום 20.5.2022, פקחי המשיבה 1 כלל לא ביקרו בנכס, ועל כן לא ברור כיצד מבססת המשיבה 1 את המסקנה ולפיה העבודות בוצעו אחרי כניסת תיקון 27 לתוקף, ולטענת העותרים טענה זו אינה נכונה שכן מצב הבינוי בחודש מאי 2022 הושלם טרם כניסת התיקון ובעיקר בחודש 7/2021, כאשר עבודות הריצוף והטיח הושלמו בשנת 2021. לעומת זאת, הביקור ביום 3.8.2022 אינו מראה הפרש משמעותי לעומת מצב הבניה בחודש 5/2022, ואינו מבסס תשתית להפעלת סמכות כה דראקונית שתוצאתה הריסת 3 מבנים שבבעלות המשפחה ומיטוטה הכלכלי".
העותרים טוענים עוד כי הפעלת הסמכות האמורה בעיניינם עולה כדי פגיעה בזכות הקניין באופן שאינו עולה בקנה אחד עם חוק יסוד: כבוד האדם וחרותו, ועם המשפט הבנלאומי ההומניטארי.
...
העותרים טוענים עוד כי "מרביתן המכריעה של עבודות הבניה שהיו לקראת סיום בעת מסירת ההתראה הראשונה, הושלמה במהלך חודש 7/2021, לרבות הרצפות החיצוניות, חפירת הבריכה והקמת השלד והתשתית לבריכה. לאחר מכן, כל העבודות שבוצעו היו בעיקרן עבודות פנימיות, ועבודות גימור חיצוניות כמו סיוד וטיוח, שבכלל לא נמסר לעותרים כי הנן אסורות מגורם כלשהו". עוד נטען כי מנגנונים לאכיפת הפסקת עבודה הקיימים בחוק, לא הופעלו בהזדמנות זו.
העותרים מוסיפים וטוענים כי "מאז מסירת ההתראה ביום 18.7.2021 ועד לביקור מיום 20.5.2022, פקחי המשיבה 1 כלל לא ביקרו בנכס, ועל כן לא ברור כיצד מבססת המשיבה 1 את המסקנה ולפיה העבודות בוצעו אחרי כניסת תיקון 27 לתוקף, ולטענת העותרים טענה זו אינה נכונה שכן מצב הבינוי בחודש מאי 2022 הושלם טרם כניסת התיקון ובעיקר בחודש 7/2021, כאשר עבודות הריצוף והטיח הושלמו בשנת 2021. לעומת זאת, הביקור ביום 3.8.2022 אינו מראה הפרש משמעותי לעומת מצב הבניה בחודש 5/2022, ואינו מבסס תשתית להפעלת סמכות כה דרקונית שתוצאתה הריסת 3 מבנים שבבעלות המשפחה ומיטוטה הכלכלי".
העותרים טוענים עוד כי הפעלת הסמכות האמורה בעניינם עולה כדי פגיעה בזכות הקניין באופן שאינו עולה בקנה אחד עם חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, ועם המשפט הבינלאומי ההומניטרי.
המשיבים טוענים כי דין העתירה לדחייה על הסף בשל מעשה בית דין, ובנוסף לכך לגוף העניין אין עילה להתערבות בהחלטה מושא העתירה.
עוד נטען כי "דין העתירה להידחות על הסף גם מחמת חוסר ניקיון כפיים. העותרים בנו שלא כדין, ובהתאם לפסיקה הענפה של בית המשפט העליון די בכך כדי לדחות את עתירתם על הסף מחמת חוסר ניקיון כפיים. לא זו אף זו, העותרים הגדילו לעשות ועל אף שהוצאו צווי הפסקת עבודה, המשיכו את הבנייה, תוך התעלמות בוטה מהצווים".
דיון והכרעה
דין העתירה להידחות.
אשר על כן העתירה נדחית בשל מעשה בית דין.