מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פגיעה בדרך מהעבודה לבית - קרע בשריר שוק שמאל

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית העובדות הדרושות להכרעה המערער, יליד 1966, נפגע בתאונה ביום 1.1.18 בדרכו חזרה לביתו ממקום העבודה עת מעד ונחבל ביד ורגל שמאל.
בפרוטוקול הועדה תחת סעיף "בדיקה" סיכמה הועדה את מימצאי בדיקתה כדלקמן: "בבדיקה: קרסול ושוק שמאל – אין דילדול בשרירי הסובך בהשוואה לרגל ימין, גם בבדיקת הקף שרירי ירך לא היה הבדל בין 2 הצדדים. תנועות קרסול שמאל: דורסיפלקציה 15 מעלות, פלאנטרפלקציה 50 מעלות ממצאים זהים ברגל ימין.
בבד' אולטרסאונד מ- 28.3.18 הודגם קרע חלקי באורך 3 ממ, בבד' אולטרסאונד של שור שמאל מ- 28.3.18 הודגם תהליך נוזלי בגודל 1.2* 8.7 ס"מ ויכול להתאים לקרע חלקי בשריר התאומים" תחת סעיף "מסקנות" צוינו הדברים הבאים: "מדובר במעידה בבור, עם החלקה עם ידיים פשוטות לפנים. הועדה מקבלת את הערר הנודע לאיזור הסובך השמאלי שבה נפגע וקיומו באולטרסאונד ממצא שיכול להתאים לקרע בשריר של גסטרו קנמיום למרות שאין עדות היום במימצא כולל הקף שרירים תקין, הועדה מקבלת את הערר וקיימת הגבלה מזערית בתיפקוד התואמת 5% נכות.
דיון והכרעה בהתאם לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 ולהלכה הפסוקה, הבקורת השיפוטית של בתי הדין לעבודה על החלטות הועדות הרפואיות לעררים מוגבלת לשאלות משפטיות בלבד, דוגמאת טעות שבחוק, חריגה מסמכות, הפעלת שיקולים זרים או היתעלמות מהוראה מחייבת (הוד נ' המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לד 213 (1999)).
...
המשיב טען מנגד כי דין הערעור להידחות הואיל והמערער לא הצביע על פגם משפטי שנפל בהחלטת הוועדה.
לפיכך, הוועדה הייתה רשאית לקבוע כי למערער נכות בגין הברך ואין לקבל את טענת המערער בעניין זה. אשר לטענות המערער הנוגעות לביצוע הבדיקה הקלינית ואי אימוץ חוות הדעת של ד"ר מורנו – הרי שדינן להידחות.
בהתאם להלכה הפסוקה, אופן עריכת הבדיקה הקלינית והיקפה הוא עניין המסור לשיקול דעתה המקצועי של הוועדה ובית הדין לא יתערב בה ואין בטענות המערער לפיה הבדיקה הקלינית מלווה הייתה בכאב כדי להוביל למסקנה כי נפל פגם בעריכתה או בממצאיה.
כללו של דבר- דין הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה ת"א 43137-07-18 פלוני נ' הפול חברה לביטוח בע"מ תיק חצוני: בפני כבוד השופטת נסרין עדוי-ח'דר התובע פלוני ע"י ב"כ עו"ד ערן בקר ואח' הנתבעת הפול חברה לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עו"ד נעמי לביא ואח' החלטה
כך, חלפו להם למעלה משמונה חודשים מאז שמיעת עדויות המומחים הרפואיים, ואין אלא להצר על כך. רקע התובע יליד 1986, עבד כשומר בחברת החשמל, וביום 3.11.2010, בדרכו חזרה מהעבודה, נפגע בגופו בתאונת דרכים (להלן: התאונה) עת נהג באופנוע, שהשימוש בו היה מבוטח אצל הנתבעת, על פי פוליסת ביטוח חובה.
ביום 4.1.2011, עקב המשכות הכאבים בברך ימין, התובע נבדק על ידי אורתופד, שמצא כי אין נפיחות בברך, אך העריך כי קרוב לוודאי מדובר בתגובה דלקתית באיזור החבלה לגיד הפיקה, לאחר קרע של סיבים בודדים המצטלקים.
התובע המשיך להיות במעקב רפואי עד לחודש אפריל (כשנה וחצי לאחר התאונה), כשבמהלך כל התקופה לא הייתה תלונה על כאבים או הגבלה או בעיה בצואר או באיבר אחר בגוף, מלבד פגיעתו בברך ובשוק ימין.
בהנתן התעוד הרפואי כאמור, כך סיכם פרופ' סודרי את חוות דעתו העדכנית: "... היה מעורב ב 3.11.10 בתאונת דרכים, כמתואר לעיל. בקבלתו התלונן על חבלה קהה בברך ימין ובכתף שמאל. בבדיקה מצב כללי טוב, תנועות הצואר תקינות וחופשיות לכל הכיוונים, ללא רגישות מעל חוליות ע"ש. בצלומי הרנטגן של עצמות הפנים, כתף שמאל וברך ימין לא ניצפו שינויים חריפים. המשך התלונות היו בהקשר לברך ימין ולבעיות על רקע נפשי. טופל שמרנית... ב 8.1.12 נרשמה תלונה על כאבים בקדמת הצואר בהפניית הצואר ובלחיצה. ללא סיפור חבלתי. למעט רגישות בשריר הקלאידו-מסטואיד, לא צוין ממצא נוסף ולא היה דיווח חוזר. המשיך להתלונן על כאבים לאורך רגל ימין ואח"כ גם בגב תחתון... ב- 18.6.13 כאבים בצואר בצד ימין מזה יומיים. נמושה בלוטת לימפה קטנה בלסת ימנית ורגישות ניכרת מעל סטרנומסטואיד מימין. ב 2.3.14 אובחן ע"י ראומטולוג כסובל מפיברומיאלגיה בשילוב עם תיסמונת פוסט-טראומתית... כיום, שמונה שנים מאז התאונה, מוסר על המשך כאבים בצואר בכל תיפקוד שהוא... בבדיקה ביום התאונה תנועות הצואר היו תקינות וחופשיות לכל הכיוונים. ללא רגישות וללא צורך לבירור נוסף בהקשר לע"ש צוארי עד מאי 2014, כשלוש וחצי שנים לאחר התאונה הנדונה. כמפורט בפרשת המקרה הנ"ל לא היסס לפנות בתכיפות רבה לטפול רפואי לאחר התאונה. אך במשך תקופה ממושכת לא דווחה אף תלונה, היכולה להעלות חשד לבעיה בע"ש צוארי. גם בבדיקה אצלי ב 8.5.14, ..., התלונן על הברך הימנית ללא אזכור של בעיה בע"ש צוארי. בדימות לע"ש צוארי, כ 3 שנים לאחר התאונה, הודגמו דיסקופתיה, עם בלטים והצרות קשה של התעלה הספינלית בגובה C4-7. מס' הגבהים הרב וההיצרות של התעלה הספינלית מצביעים על תהליך נווני כרוני קודם לאורך ע"ש צוארי על רקע קונסטיטוציונלי, אשר החמיר עם הזמן. מרחק הזמן של הופעת התלונות והתסמינים מיום התאונה מנתק את הקשר אליה. לפיכך נכותו בע"ש צוארי ללא קשר לתאונה הנדונה". מסקנתו האחרונה של פרופ' סודרי נסתרה לאחר חקירתו על חוות דעתו.
...
התובע טען, כי לאחר חקירת פרופ' סודרי אין מנוס מהקביעה כי מלוא הנכות בעה"ש הצווארי נגרמה עקב התאונה.
בנוסף לכל האמור לעיל, הרי שבסופו של יום פרופ' סודרי שינה מחוות דעתו וסבר כי היה מקום "לייחס משהו לתאונה", אולי 10% מתוך ה- 20% (ראו: עמ' 69 בתמליל ש' 12-39).
סבורני כי בנסיבות המפורטות לעיל, מן הראוי כי ימונה מומחה נוסף שיתייחס בצורה מעמיקה לשאלת שיעור הנכות הצווארית עקב התאונה.
לסיכום: לאור האמור לעיל, ימונה מומחה רפואי נוסף בתחום האורתופדי.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית העובדות וטענות הצדדים המערער יליד 1969, נפגע בתאונת דרכים ביום 27.4.14 בדרך מהעבודה לביתו (להלן: "התאונה").
פירוט הליקויים מפי המערער ומפי בא כוחו נרשמו בפרוטוקול הדיון כדלקמן: " לקוח: יש פלטות הצואר ובגב. יש כאבים חזקים גם בבטן ובצלעות, הראש מסתובב. בהליכה כל השרירים ברגליים כואבים, מתרכז רק בכאבים לא יכול לדבר עם אף אחד. בלילה ישן ושם המון כריות ומתעורר מצעקות של כאבים. הכל כואב לי. הרגליים כואבות מאוד. בירידה מרגיש את כל החוליות זזות. קושי בטווחי תנועה בצואר.
בדיקה אורטופודית: מגיע עם הסנטר עד לחזה אקסטנסיה מלאה, סיבוב לימין 70 מעלות, סיבוב לשמאל 70 מעלות, הטיה לשמאל 60 מעלות, הטיה לשמאל 60 מעלות, בעת כיפוף מגיע עם קצוות האצבעות עד השליש המרוחק של השוקיים, תנועות רוטאציה והטיה מלאות בעמ"ש מותני.
בפני הועדה הוצגו אין ספור מסמכים ובדיקות דימות, לרבות בדיקות CT ו-MRI שאובחן בהם קרע של הגיד וחלק של סלאפ וכן בלטי דיסק מרובים.
דיון והכרעה בהתאם לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה – 1995 (להלן: "חוק הביטוח הלאומי") ולהלכה הפסוקה, הבקורת השיפוטית של בתי הדין לעבודה על החלטות הועדות הרפואיות לעררים מוגבלת לשאלות משפטיות בלבד, דוגמאת טעות שבחוק, חריגה מסמכות, הפעלת שיקולים זרים או היתעלמות מהוראה מחייבת [עב"ל (ארצי) 10014/98 הוד - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לד 213 (1999)].
...
לאור כל האמור לעיל, לא נפל פגם משפטי בהחלטתה של הוועדה המחייבת התערבות של בית הדין.
ניתן להבין את הלך רוחה לעניין קביעותיה, ועל כן דין הערעור להידחות.
הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 25.12.2020 נפגע המערער בתאונת דרכים בדרכו לביתו מהעבודה, שהוכרה על ידי המשיב כפגיעה בעבודה.
בבדיקה היום: ע"ש מותני - הליכה בתבנית רגילה, כיפוף לפנים עם קצות האצבעות עד שליש אמצעי של השוקיים, יישור לאחור שמור ולצדדים.
בעיון בחומר רפואי לנ'ל עבר רפואי קודם על פי רישום גליון רופא המוסד, עבר ב 3/4/18 MRI של ברך ימין – טרם התאונה הנידונה, שהצביעה על קרע בסהרון הפנימי ושינויים אוסטוארטריטיים בברך.
בבדיקה: הליכה יציבה, כולל אצבעות ועקבים, מבחן שובר 1-2 ס"מ, ללא עוית שרירי מותן, בבדיקה על המיטה: ע"ש צוארי- יישרו 60 מע', בכיפוף מגיע עם הסנטר לבית החזה, סיבוב הראש 70 מע' ממין 60 מע' משמאל, ללא עוית שרירי עורף וללא פחת עיצבי בידיים, תנועות אקטיביות של הכתפיים מימין הנפה עד 120 מע', משמאל 140 מע', תנועות הסיבוב החצוני 30 מע' דו"צ, סיבוב פנימי 90 מע' דו"צ. ע"ש מותני – מבחן הרמת רגל ישרה 90 מע' דו"צ עם ישיבה זקופה, כוח שרירים והחזרים גידיים תקינים שוים וזהים בשתי הרגליים.
...
מנגד, המשיב טען, כדלקמן: - דין הערעור להידחות היות שהוא לא מצביע על פגם משפטי בהחלטת הועדה; - מדובר בערעור העוסק כולו בענייני רפואה; - הועדה ערכה למערער בדיקה קלינית מקיפה וקבעה כי לא נותרה לו נכות יציבה; - הועדה מצאה כי המערער אינו סובל מהגבלת תנועות בעמוד השדרה הצווארי והמותני, וגם לא בברכיים; - די בקביעה זו כדי לצאת ידי חובת ההנמקה, והועדה אינה חייבת להתייחס לממצאי בדיקת הועדה הרפואית מדרג ראשון; - בהתאם להוראת הדין, הועדה מוסמכת לדון בכל מה שעומד בפניה, בין אם הטענה עלתה במסגרת הערר ובין אם לאו; - טענת המערער בדבר חובת האזהרה דינה להידחות, שכן חובה על הועדה לערוך בדיקה קלינית, ומשלא עלו בבדיקתה הגבלות – הועדה מוסמכת לקבוע שלא נותרה נכות בגין תאונת העבודה המוכרת; - האמור לעיל נכון במיוחד, משעה שגם הועדה הרפואית מדרג ראשון קבעה למערער נכות בשיעור 0%; - הועדה פירטה את ממצאיהן של בדיקות הדימות והדגישה כי בבדיקת עמוד השדרה המותני קיימים בלטים דיסקליים; - לועדה יש סמכות לבחון, לבדוק ולקבוע מה כוללים ממצאי בדיקות הדימות, אך בכל מקרה הנכות נקבעת בעיקר בהתאם לממצאי הבדיקה הקלינית; - לנוכח האופי הרפואי המובהק של הערעור הרי שיש לחייב את המשיב בהוצאות בגין הגשתו.
במקרה שבנדון, לאחר שעיינתי בפרוטוקול הועדה ובכלל החומר המונח לפני, ונתתי דעתי לטענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות, כפי שיפורט להלן.
במצב דברים זה, אין בידי לקבל את טענת המערער כי הועדה חרגה ממסגרת הערר שהוגש על ידו, וכי היה עליה לדון אך ורק בסוגיית ניכוי המצב הקודם.
ראו ביחס לכך בדברי בית הדין הארצי במקרה הבא, היפים לענייננו (עב"ל (ארצי) 33401-12-12 ר.ס. – המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 12.3.2014)): "... ראוי להתייחס לטענת המערער על כך שהועדה לא הזהירה את המערער שבכוונתה להפחית לו את אחוזי הנכות. טענה זו חורגת ממסגרת רשות הערעור. מעבר לדרוש ולגופו של עניין נציין, שמשיכת ערעור המערער על החלטת הדרג הראשון היתה מובילה את המערער לאותה תוצאה – 0% נכות בגין התאונה מושא ההליך. משכך, במקרה זה אין להעדר ההזהרה כל משמעות אופרטיבית". למעלה מן הצורך אוסיף, כי אף במקרים בהם ועדה מפחיתה נכות שנקבעה על ידי הדרג הראשון בגין ליקוי מסוים, אולם בסופו של דבר סך אחוזי הנכות שנקבעו על ידה אינם שונים מאחוזי הנכות שנקבעו על ידי הועדה מהדרג הראשון, הרי שנקבע כי הועדה אינה צריכה להזהיר את המבוטח ולאפשר לו למשוך את עררו (ראו: בר"ע (ארצי) 52043-09-16 המוסד לביטוח לאומי – ועקנין (ניתן ביום 7.10.2017); בר"ע (ארצי) 13336-01-17 המוסד לביטוח לאומי – עזראי (ניתן ביום 1.10.2017)).
כך הוא הנכון במקרה זה. סוף דבר – על יסוד כל האמור ובהעדר טעות משפטית בהחלטת הועדה – הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2012 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם הקרע בשריר שוק שמאל של התובע ארע בעת שהיה בדרכו של התובע מהעבודה לביתו – ועל כן הנה פגיעה בעבודה – זוהי הסוגיה העומדת להכרעתנו.
ביה"ד הארצי דחה את התביעה וקבע כי הנפילה במדריגות הנמצאות ב"שטח פרטי" הצמוד לבית, לא תחשב כנפילה בדרך מהעבודה: "כידוע סעיף 80 לחוק הנו בבחינת 'חריג' המרחיב את יסודות ביטוח נפגעי העבודה, אשר נועד ליתן כסוי בטוחי לעובד שניפגע תוך כדי ועקב עבודתו, אף לגבי הדרך מהמעון לעבודה. אותו ביטוח מורחב הגובל אך ורק לסכוני דרך אשר על פי טיבם הנם סכוני רשות הרבים להבדיל מרשות היחיד, באופן בו הביטוח המורחב חל משעה שהעובד נמצא ברשות הרבים. על המבוטח לדאוג לניטרול הסיכונים מהם עלול הוא להפגע ברשות הפרט (פרשת רונן, פסקה 24; עב"ל 273/05 אורן יחזקאל – המוסד לביטוח לאומי ועוד)"..
...
האם הצליח התובע להרים את הנטל הנדרש שאומנם אירעה לו תאונת עבודה? סבורים אנו שלא.
..אשר על כן, על רקע אמות המידה שנקבעו בפסיקה, הגענו למסקנה כי התאונה אירעה שלא ברשות הרבים אלא ברשות הפרט של המשיבה, במתחם בו החובה לדאגה לנטרול הסיכונים מוטלת על המבוטח.
סוף דבר: התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו