ביום 16.2.2106, התקבלה תשובת יחידת מיטב בצה"ל שלפיה אין שינוי בעמדתם וכן כי לא ניתן להבין את מקור הטענה לחובת שירות צבאי מלא, ובודאי שלא ניתן בחלוף עשרות שנים למצוא עדויות על אמירות כאלה בעל פה.
בעקבות כך, ביום 17.2.2016, ביקש ב"כ התובע כי יאפשרו לתובע לעיין בעצמו בתיקו האישי שברשות צה"ל.
ביום 17.5.2016, משלא נענתה בקשת העיון, פנה ב"כ התובע לנציב קבילות חיילים בבקשה כי יתערב בעיניינו של התובע ויאפשר לו לעיין בתיקו האישי המצוי ברשות צה"ל. במענה לכך מיום 21.6.2016 מאת נציב קבילות החיילים, צוין, בין היתר, כי על התובע לפנות לקצין השלישות הראשית האמון על מדור מידע לאזרח, וכי נמצא לנכון להעביר את הפנייה לראש ענף ביקורת.
דין התביעה להידחות אף לגופה- בעת גיוסו של העותר הוא היה מחויב בשירות בן חצי שנה בלבד.
"
סעיף 79ב לחוק הגימלאות, קובע:
"מי שבחשבון תקופת שרותו כלולה תקופת שירות חובה כאמור בסעיף 79א והוא זכאי לקיצבת פרישה, תשולם לו, על אף האמור בסעיף 20(א), קצבה לפי כל שנות שרותו גם אם תעלה על 70% ממשכורתו הקובעת ובילבד שלא תעלה על שיעור זה בסכום השווה לחלק השש מאות ממשכורתו הקובעת כפול במספר החדשים של שירות החובה כאמור."
הוראות חוק הגימלאות קובעות כי שירות החובה אשר ניתן להחשיבו הנו שירות בצה"ל ולא במישטרה.
...
ביום 6.4.14, השיבה רמ"ד פרישה ונפגעים כי: "אנו ערים לפניות החוזרות של מרשך... יחד עם זאת, ככל שלא יומצא לנו מסמך מגורמי צה"ל, המאשר כי מרשך אכן נדרש לשירות ביטחון בן 3 שנים, הרי שלא נוכל להיעתר לבקשתו...". במענה נוסף מיום 21.5.2015, נכתב כי: "הסוגיה נבדקה לעומקה מס' פעמים ע"י הגורמים הרלוונטיים במשטרת ישראל... בהתאם למסמכים שבידנו, הוטלה עליך חובת שירות ביטחון של שישה חודשים בלבד בשירות החובה בצה"ל. בנסיבות אלה, אין לנו, כמשטרה, כל סמכות להכיר לך בתקופת שירות ארוכה משישה חודשים, לצורך השירות המומר..."
בהמשך לכך, ביום 6.4.2014, התקבלה תשובתה של רמ"ד פרישה ונפגעים מאגף משאבי אנוש במשטרה, לפיה, הם ערים לפניות החוזרות של התובע, אך יחד עם זאת, ככל שלא יומצא מסמך מגורמי צה"ל, המאשר כי התובע נדרש לשירות ביטחון בן 3 שנים, הרי שלא ניתן להיעתר לבקשתו.
אין בידנו להסכים לניתוח האמור של הדברים, אנו מקבלים את עמדת הנתבעת שלפיה אין בכך ללמד על שירות חובה בן שלוש שנים, אלא על כך שרשויות המדינה אפשרו לתובע לשרת במשטרה למרות שבאותה עת ניתנה הוראה כי חייבי שישה חודשי שירות לא יופנו למשטרה.
מסמך מיום 26.11.1974, מאת מפקד לשכת הגיוס באר שבע (שברובו אינו קריא), שלפיו:
"אין מאפשרים גיוסם של בעלי נתונים כשלו בטרם יסיימו שירותם הצבאי.. אישור זה לא ישמש תקדים למקרים אחרים."
אנו מקבלים את טענת הנתבעת כי אין במסמך כדי ללמד על הבטחה שניתנה לתובע בדבר שירות חובה במשטרה משך שלוש שנים.
המסקנה איפה כי דין התביעה להידחות מחמת התיישנות ואף לגופו של עניין.