בו ביום – 18.1.2021 – יום אחד בלבד קודם למועד הגיוס, הגישה העותרת בקשה נוספת, למתן פטור לפי סעיף 40 לחוק שירות ביטחון, בטענה כי טעמים שבהכרה דתית מונעים ממנה לשרת בצה"ל. גם לבקשה זו צרפה תצהיר, לתמיכה באמור בה. עוד באותו יום, בשעות הלילה המאוחרות, דיווחה העותרת לרשויות הגיוס כי היא נידרשת להכנס לבידוד, משום שנחשפה לחולה קורונה מאומת; מועד גיוסה נדחה בהתאם.
הסוגיה העומדת במוקד העניין דנן – מתן פטור מגיוס לנשים מטעמי דת – נדונה בהרחבה במהלך השנים לפני בית משפט זה.
בבג"ץ 739/15 כליפה נ' שר הבטחון (15.10.2015), שנסיבותיו דומות לנסיבות העניין דנן, נקבע כי נקודת המוצא לדיון בבקשות לפטור מטעמי דת, היא שלרשויות הגיוס מוקנה שיקול דעת אם להעניק את הפטור, אם לאו, הגם שהיקפו מצומצם יחסית (להלן: עניין כליפה).
הגיונם של דברים אלו ברור – קיים חשש שמא נשים שאינן דתיות ינצלו את הפטור כדי להישתמט משירות צבאי, ובכך יפרו, ללא הצדקה, את ההסדר השוויוני שקבע המחוקק (לדיון נרחב בסוגיה ראו: עניין כליפה, פסקות 12-11 לפסק הדין של השופטת ע' ברון).
אני מוכן להניח, כי העותרת אכן עברה במהלך החיים תנודות ותנועות לכאן ולכאן – מִלְּגַו וּמִלְּבַר, אולם לא בכל תנועה יהא כדי להצדיק מתן פטור משירות צבאי; לא כל שכן, כאשר תהליך ההתחזקות אירע כחצי שנה לפני מועד הגיוס; ודוק: איני קובע דבר, אלא ביחס לעתירה המונחת לפנַי, וזאת בשים לב לראיות שהוצגו לנו מזה ומזה; לעובדה כי הבקשות לפטור הוגשו באיחור ניכר; ולכך שנפלו פגמים משמעותיים בגירסת העותרת, ובאמינות טענותיה.
...
לשיטתה, אין לקבוע מועדים קשיחים להגשת תצהיר לפי סעיף 39 לחוק, מפאת הפגיעה בחופש הדת ובזכות לכבוד, כתוצאה מן הגיוס לצה"ל. אין בידי לקבל טענה זו. ראש לכל, מתחם ההתערבות בחקיקת-משנה – מצומצם ביותר; טענה כללית, סתמית, לפגיעה בחופש הדת או בזכות לכבוד, כלל אינה מתקרבת לחציית הרף המינימלי הדרוש להתערבות חריגה בכגון דא. טיעוני העותרת בהקשר זה אינם מניחים את הדעת, הם אינם מעמידים תשתית ובסיס מספיקים, אשר עשויים להצדיק התערבות כאמור, ועל כן אין לקבלם.
לאחר שבחנתי את החלטת המשיבים, על נימוקיה, באתי לכלל מסקנה כי אין הצדקה להתערב בה. כזכור, העותרת החלה לצעוד במסלול הפטור, עוד ביום 6.1.2021, כאשר הגישה לרשויות הגיוס בקשה לפטור אותה משירות צבאי, מכוח הוראות סעיף 39 לחוק, מחמת הווי משפחתי דתי.
בהינתן כך, סבורני, כי די בהצהרה הכוזבת של העותרת, כשלעצמה, כדי להצדיק את דחיית הבקשה לפטור משירות בטחון.