מכל מקום, סגירת תיק ההצתה בפרקליטות הייתה כשלושה חודשים ומחצה בטרם המלצת המישטרה לממונה ובטרם החלטת הממונה בערר; בעוד שסגירת תיק הרשלנות נעשתה לאחר מכן, ואף לאחר הגשת העתירה לבית המשפט, אך בטרם הדיון המקדמי בעתירה.
הוריתי כך משום שהחלטה זו לא הוגשה ע"י מי מהצדדים, ומשום שבשלב מקדמי זה של הדיון בעתירה נפלה מחלוקת עובדתית בין הצדדים: האם התיק ניסגר מחוסר אשמה (כטענת העותר) או שמא בהעדר ראיות (כטענת המדינה)?
באותה החלטה הצעתי למדינה לשקול מחדש את עמדתה ככל שהתיק ניסגר מחוסר אשמה; וככל שניסגר בהעדר ראיות התבקשה המדינה להודיע האם הממונה ראתה את החלטת הפרקליטות בטרם החלטתה שלה, ואם לא כך אזי הצעתי לשקול להשיב את העניין לממונה לצורך השלמה.
ואם לא די בכך, אז סעיף 21 לחוק הישן הוסיף והורה כי "בעל סמכות על פי דין הפועל בסמכותו לא יביא בחשבון מידע שאינו זכאי לקבלו לפי חוק זה".
אם אסכם את הדברים עד כה, אזי לכאורה, לא יכלה המישטרה למסור לממונה את המידע בדבר סגירתו של תיק ההצתה מחוסר ראיות, והממונה לא יכולה הייתה לעיין במירשם המשטרתי וללמוד על כך מיוזמתה; ולו היה המידע מגיע לידיה באחת מדרכים אלה – אסור היה לה להביאו בחשבון במסגרת שיקוליה בבואה להחליט בערר שהגיש העותר.
בנסיבות אלה, כאשר רק במסגרת הליכי העתירה בבית משפט זה התגלה לממונה שתיק החקירה ניסגר מחוסר ראיות ושנתון זה לא הובא לידיעתה – צריכה הייתה הממונה לבקש לחזור ולשקול מחדש בעיניין, כשכל המידע מצוי בפניה.
...
סוף דבר
על יסוד כל האמור לעיל אני מקבל את העתירה, מבטל את ההחלטה של הממונה בערר של העותר על ביטול רישיון הנשק שלו ע"י פקידת הרישוי, ומחזיר את העניין לממונה לשם הכרעה מחדש בעררו של העותר.
הממונה תתייחס להמלצת המשטרה; תביא בחשבון את סגירת תיק ההצתה ע"י הפרקליטות ותיתן לכך משקל הולם; תבחן את המכלול הראייתי המיוחס לעותר בסופו של דבר; תתעלם מתיק הרשלנות (שבינתיים נסגר אף הוא) ולא תיתן לכך כל משקל; תביא בחשבון את נתוניו האישיים של העותר (היעדר עבר פלילי, היסטוריה תעסוקתית כשוטר, ומשך זמן הרישיון הקיים); ותשים לנגד עיניה את ההלכה הפסוקה המבחינה ומדרגת בין מתן רישיון ראשון, אי-הארכה, וביטול רישיון קיים, והדורשת את הרף הראייתי הגבוה יותר בביטול רישיון.
לאור כל האמור לעיל, אני מחייב את המדינה לשלם לעותר הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 15,000 ₪.