בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים
לפני כבוד השופט רם וינוגרד
1 באפריל 2019
עת"מ 3875-02-19 איזברגה ואח' נ' לישכת עורכי הדין - הועד המרכזי
העותרים
1.סלאמה איזברגה
2.כאמל טיבי
3.שונמית קולר
4.נסים פארן
5.סלימאן אמיר
ע"י ב"כ עו"ד שי דקס
המשיבות
1. לישכת עורכי הדין בישראל
2. ועדת הבחינות שליד לישכת עורכי הדין בישראל
ע"י ב"כ עו"ד דוד יצחק ועו"ד מירית שלו
פסק דין
עניינה של העתירה בטענת העותרים – שכולם צלחו בעבר את מבחני ההסמכה בכתב של לישכת עורכי-הדין אך כשלו במבחנים בעל-פה – כי אין מקום לקביעה לפיה עליהם להבחן במבחני ההסמכה של הלישכה במתכונתם החדשה.
לגוף העניין הבהירו המשיבות כי התקנות פורסמו ברשומות והן בבחינת דין; לא חלה על המשיבות חובה לפנות באופן אישי לכל מי שניכשל בעבר בבחינה בעל-פה וליידעו על מועד הבחינות העתידיות, ודי בכך שמועדי הבחינות פורסמו באתר של לישכת עורכי הדין פרק זמן מספיק מראש (כעולה מנספחי התשובה); ומועד הבחינה בעל-פה שנקבע לחודש ינואר 2019 כלל לא היה "מועד נוסף", אלא נועד למי שנבצר ממנו, מסיבה מוצדקת, לגשת למועד האחרון של הבחינה (שהתקיים בנובמבר 2018).
...
על אף מסקנה ברורה זו, הנובעת מאליה מהתקנות, טוענים העותרים שיש לקבוע להם מועדים נוספים לבחינה בעל-פה. לשיטתם, כשלו המשיבות בכך לא יידעו אותם על כך שעל פי הוראות התקנות לא ניתן יהיה להיבחן עוד בבחינה בעל-פה לאחר המועד הקובע שנקבע בתקנות (30.11.2018); בכך שלא הודיעו להם אישית על כל אחד מששת מועדי הבחינה בעל-פה שנקבעו; ובכך שבפועל קיימו מועד בחינה נוסף בחודש ינואר 2019, באופן המעיד על כך שאין מניעה מקביעת מועדים נוספים לאחר ה"מועד הקובע" שבתקנות.
אף לו היה מקום למסקנה לפיה חלה על המשיבות חובה להביא את קביעת התקנות לידי ציבור הנבחנים בעבר, הרי שהן יצאו ידי חובתן כאשר פעלו לפרסום הודעה נפרדת בהקשר הספציפי באתר הלשכה, המהווה את המקום הטבעי לפרסום הודעות מעין אלה לציבור הנבחנים הפוטנציאליים, וזאת מתוך מגמה להבליט את השפעת התקנות על מי שנבחן בעבר וטרם זכה לרישיון המיוחל.
ממילא לא מדובר בהוספת מועדים מעבר לנקבע בתקנות, ואין מקום לטענה לפיה המשיבות הוסיפו מועדים מסיבותיהן או אף לטענה כי היו מוסמכות לעשות כן.
כללו של דבר, דין העתירה להידחות.
לנוכח כל האמור לעיל – העתירה נדחית.