לטענתו, החברה הפרה הסכמות ומנהגים של שנים רבות, לפיהן החברה מממנת את הפעילות הארגונית של חברי הוועד, והחברה מסרבת לשלם לו שכר בגין פעילות זו. העובד ציין כי בשנת 2015 הגישה החברה בקשת צד בסכסוך קבוצי נגד הסתדרות העובדים החדשה, וכי במסגרת אותו הליך (ס"ק 5381-09-15), טענה החברה שהעובד באופן אישי השבית את הנמל.
לגופה של הבקשה, סבורה החברה כי ההסכמות שבהסכם הפשרה "היו על בסיס כך שאין למבקש ולא יהיו לו תביעות נוספות, והדבר עוגן בהסכמות שקבלו תוקף של פסק דין.".
בתגובה לבקשת התיקון השיבה החברה ביום 18.11.2021 שאין כל אפשרות לתיקון הסכם הפשרה, מה גם שהעובד היה מיוצג, הן על ידי באת כוחו, והן על ידי נציגה מטעם ההסתדרות הלאומית, כך שלא ניתן לקבל טענה כי נפלה טעות כלשהיא בהסכם הפשרה.
בתביעה זו המסתכמת בדרישה לתשלום של 60,063 ₪, עותר העובד "לפצוי בגין היתעמרות בעבודה, אי תשלום רכיב הפרמיה, עיכוב בהעלאה בדרגה תוך שלילת זכויות מכח זה, ועוגמת נפש".
בתביעה השנייה מציין העובד כי כיהן בתפקיד חבר ועד עובדים של סקטור בתי המלאכה בתקופה שמחודש 2/2014 ועד לחודש 1/2017, וכי בחודשים 3/2015-2/2016, שימש כיו"ר ועד העובדים.
הסעדים להם עותר העובד בתביעה זו הם: מתן צו עשה שיורה על מינויו לתפקיד ממלא מקום מנהל מחלקה; פיצוי בגין אי העלאה בדרגה בסכום של 3,750 ש"ח; פיצוי בגין אי תשלום רכיב הפרמיות ודיווח נוכחות בסכום של 6,313 ש"ח; פיצוי בגין היתעמרות בעבודה, בסכום של 50,000 ₪.
...
השופט מיכאל שפיצר
הערעורים שבפנינו, עניינם אחד: הסכם פשרה שנחתם על ידי בעלי הדין ובאי כוחם ושקיבל תוקף של פסק דין בתום דיון מיום 8.7.2018, שהתקיים בבית הדין האזורי באר שבע, בתיק סע"ש 13233-07-17 (להלן – התביעה הראשונה) בפני השופטת רחל גרוס ונציג ציבור מר חיים נוסן הנגבי, ושזו לשונו:
"1. מודיעים לביה"ד כי הגענו להסכם לסילוק מלא ומוחלט של כל התביעות ומבלי להודות בכל טענה שהיא, הנתבעת תשלם לתובע סך של 20,000 ₪ (ברוטו) בגין הפרשי שכר וזאת עד ליום 9.8.18.
הצעת בית הדין קמא בבקשת התיקון
בפסק דינו בתביעת הביטול, נתן בית הדין האזורי משקל לדבריה של השופטת גרוס בדיון שהתקיים בבקשה לתיקון, ולדבריו "לכך מתווספים הדברים שאמר בית הדין עצמו במסגרת הבקשה לביטול פסק דין עת המליץ על צמצום הסכם הפשרה במסגרת התביעה הראשונה, ועת רשם כי הוראות סעיף 4 אינן עולות בקנה אחד עם הוראות סעיף 3 ואלה מביאים לכלל מסקנה כי מדובר בטעות בהסכם הפשרה" (סע' 18 לפסק הדין).
סוף דבר – ערעור החברה מתקבל וכמתחייב מכך, נדחה ערעורו של העובד.
פסק דינו של בית הדין האזורי מושא ערעור החברה מבוטל, ודינו של פסק הדין של בית הדין האזורי בתביעה השנייה – להתאשר, והתוצאה היא שהתביעה השנייה נדחית מכח מעשה בית דין שנתן תוקף להסכם הפשרה.