בית משפט השלום בטבריה
ת"פ 14895-01-22 מדינת ישראל נ' סבאג
תיק חצוני:
בפני
כבוד השופט יריב נבון
המבקש
סבאג' סנד
באמצעות ב"כ עו"ד מאלק בדר
המשיבה
מדינת ישראל – רשות המיסים בישראל
החלטה
נגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות לפי חוק מע"מ: הגשת דו"חות כוזבים במטרה להיתחמק מתשלום מס; ניכוי מס תשומות ללא מיסמך; הכנה וניהול פנקסי חשבונות כוזבים; מירמה ותחבולה ופעולה במטרה להביא לכך שאחר יתחמק מתשלום מס.
בבקשתו, טוען ב"כ המבקש כי בכוונתו להגיש בקשה לביטול כתב האישום לנוכח שהוי בהגשתו וקיומה של אכיפה בררנית והגנה מן הצדק.
בית-המשפט העליון קבע, כי במקום בו דורש החוק המפורש כי נידרש אישור מאת היועץ המשפטי לממשלה להגשת כתב-אישום לא ניתן להסתפק באישור בדיעבד.
בהתאם לפסיקה הנוהגת, עת נידרש בית המשפט לשאלה האם יש בחומר המבוקש כדי לסייע בידי הנאשם לבסס טענה של אכיפה בררנית, עליו לבחון בכל מקרה לגופו האם הוצגה תשתית ראייתית ראשונית המבססת עתירה זו. ב - עע"מ 1786/12 אבראהים ג'ולאני נ' מדינת ישראל (20.11.2013) נקבע כי: "מקום בו הטעם לקבלת מידע מתיקי חקירה הוא הרצון להוכיח אכיפה בררנית, הרי שמשקלו של האנטרס הלגיטימי יגבר ככל שהמבקש יוכל להצביע על בסיס ראשוני לקיומו של חשד בדבר סלקטיביות באכיפה".
במקרה דנן, עסקינן ב"מסע דיג" אשר לא הובהרה תכליתו.
...
טענת המשיבה לפיה עסקינן בתיק מורכב, אשר לו קשר לתיק נוסף אשר חייב בחינה יסודית בנוגע למעורבים נוספים עובר להגשת כתב האישום, אף היא תומכת במסקנה זו.
הבחנה נוספת בהלכה הפסוקה היא בין רישומים המתארים את פעולות החקירה עצמן, המהווים "חומר חקירה" לכל דבר ועניין, לבין עיבוד והערכה של חומר החקירה הגולמי, אשר אינו חומר חקירה אלא תרשומת פנימית.
לנוכח האמור, הדרישה להעביר לעיון המבקש את ההתכתבויות הפנימיות בין המשיבה ליועמ"ש, לרבות השיקולים והנימוקים להעמדה לדין של המבקש, בין אם הדבר נעשה במועדים הקבועים בחוק ובין אם לאחר שהללו חלפו, אשר לטענת המשיבה ממילא נבעו כולם משיקולים ראייתיים ומחומרי החקירה שהועברו לעיון ב"כ המבקש, אינה במקומה ולכן היא נדחית.
באשר לדרישה לחייב את המשיבה להעביר לעיון ב"כ המבקש רשימת תיקים דומים אשר הוגשו בשלוש השנים האחרונות, דינה להידחות.
לנוכח האמור, הבקשה על כלל חלקיה נדחית.