מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת סטודנטים לתליית מודעות בערבית במכללה

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2001 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בעתירה מבקשים העותרים ששלושה מהם לומדים במכללת הגליל המערבי, המשיבה 1 (להלן-המכללה), "להורות למשיבים לאפשר למבקשים תליית מודעות ברחבי המכללה בשפה הערבית". באי-כוח הצדדים הגיעו להסדר מוסכם על דרך ניהול התובענה כדלקמן: הם הגישו הודעה על עובדות מוסכמות (ת/7), כל צד הגיש מסמכים שחפץ בהם, ולאחר מכן הוגשו סיכומים בכתב.
במכתב דקן הסטודנטים ת/2 מצוין גם שמותר "לתאי סטודנטים הרשומים כחוק לתלות מודעות בערבית, ובילבד ששם התא יירשם בראש המודעה באופן ברור גם בשפה העברית". סוף דבר, התובענה מתקבלת בחלקה באופן שעל המשיבים להימנע מלאסור פירסום מודעות רק מחמת היותן בלשון הערבית, ובילבד שמודעה בערבית תישא בצד כותרתה כותרת זהה בעברית, ובתחתיתה או בראשה יופיע שם המפרסם גם בעברית.
...
אינני סבור שכך הדבר, ושתי תשובות בדבר: (א) סבורני שרשאי אני להניח שכל תלמידי המכללה קוראים ויודעים עברית היטב, שהרי הלימודים במכללה מתנהלים בשפה העברית.
נראה לי שאיזון נאות יהיה בכך שיותר פרסום מודעה בשפה הערבית (לאחר שהמודעה מבחינת תוכנה תאושר על-ידי המנכ"ל של המכללה או על-ידי דיקן הסטודנטים בהתאמה, כאמור בדרישות 2-1 של ההחלטה, שחלות על כל מודעה בכל לשון), והשמוש בשפה הערבית לא יהא גורם שיובא בחשבון לשלילת הפרסום.
במכתב דיקן הסטודנטים ת/2 מצוין גם שמותר "לתאי סטודנטים הרשומים כחוק לתלות מודעות בערבית, ובלבד ששם התא יירשם בראש המודעה באופן ברור גם בשפה העברית". סוף דבר, התובענה מתקבלת בחלקה באופן שעל המשיבים להמנע מלאסור פרסום מודעות רק מחמת היותן בלשון הערבית, ובלבד שמודעה בערבית תישא בצד כותרתה כותרת זהה בעברית, ובתחתיתה או בראשה יופיע שם המפרסם גם בעברית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

אוניברסיטת אל-קודס ביקשה לקבל אישור מאת המל"ג על מנת לפעול כמוסד אקדמי מוכר או כשלוחה, בעיקר על דרך של פיצול בין מוקדי פעילותה: אוניברסיטת אל-קודס תוסיף לפעול בתחומי הרשות הפלסטינאית ולא תפעל עוד בתחומי ישראל; ומכללת אל-קודס שתפעל בירושלים, במנותק מאוניברסיטת אל-קודס, בתחום ריבונותה של מדינת ישראל, ותהא כפופה לפיקוח המל"ג. על רקע בקשת הפיצול וניסיונות להגיע להסכמה, נאות משרד הבריאות, בעתירה קודמת, דומה, בעניינם של 15 סטודנטים בוגרי בית הספר לרפואה באבו דיס (עת"ם (י-ם) 1293/09), לפנים משורת הדין, לבחון באופן פרטני את עניינם של העותרים במתכונת של סטודנטים אשר למדו בבית ספר לרפואה בחו"ל, חרף העובדה כי האוניברסיטה פעלה גם בתחומי ישראל.
החלטת המשיבים מחמירה את המחסור ברופאים דוברי ערבית בכלל, ובמזרח ירושלים בפרט, ומונעת מתן שירותי רפואה איכותיים לתושבי ישראל.
סטודנט סביר אשר מבקש ללמוד במוסד שכזה, חלקו בישראל, חלקו בתחום הרשות הפלסטינאית, מוסד שאינו מוכר על-ידי המל"ג, מודע לכך שכלל וכלל אין זה מן הנמנע שלימודיו לא יוכרו בישראל לצורך קבלת רישיון לעסוק ברפואה.
אין לתלות במשיבים את העיכוב, אלא באוניברסיטת אל-קודס שפעלה לכאורה עת ארוכה בנגוד לחוק, ואת בקשת הפיצול ראתה להגיש רק בשלב מאוחר.
...
העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו