מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת נאמני הר הבית לעלות להר הבית

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

]המישנה לנשיא מ' חשין: חג הסוכות ממשמש ובא, והעותרים שלפנינו - תנועת נאמני הר הבית וחבריה של התנועה - מבקשים לעלות להר הבית בחול המועד, ט"ז בתשרי תשס"ו, 19.10.2005, בין השעות 09:00 ו- 10:30.
...
העותרים קובלים על החלטתו של מפקד המחוז, ועתירתם היא כי נורה את ניצב פרנקו להיעתר לבקשתם במלואה.
תשובתו של מפקד המחוז מקובלת עלינו.
מכל מקום, אין בענייננו כניעה לאלימות אלא איזון ומידתיות כקריטריונים לעשייתה של רשות מינהל - בענייננו כבעניינים אחרים אף הם. סוף דבר: אנו מחליטים לדחות את העתירה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2007 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 10450/07 בפני: כבוד השופט א' א' לוי כבוד השופטת א' חיות כבוד השופט ח' מלצר העותרים: 1. תנועת נאמני הר הבית בא"י 2. גרשון סלומון נ ג ד המשיבים: 1. ניצב אהרון פרנקו 2. משטרת ישראל עתירה למתן צו על תנאי תאריך הישיבה: א' בטבת תשס"ח (10.12.2007) בשם העותרים: עו"ד נפתלי ורצברגר בשם המשיבים: עו"ד איתי רביד ][]פסק-דין
במגעים שקיימו העותרים עם משטרת ישראל לצורך קבלת רישיון לקיום אירועים אלה, אישרה המישטרה את חלק הארי של האירועים המתוכננים אך בכל הנוגע לפעילות בהר הבית היתנתה המישטרה את עלייתם של חברי העותרת 1 להר בכך שבמהלך ביקורם במקום לא יחזיקו ברשותם תשמישי קדושה, חנוכיות, דגלים ומגאפונים וזאת ברוח ההסכמות שגובשו בעבר בין העותרים למישטרה במסגרת בג"ץ 6225/06 סולומון נ' ניצב אילן פרנקו (לא פורסם, 31.7.2006).
...
משכך, מקובלת עלינו עמדת המשיבים לפיה אין עילה להתערב בהחלטתם על שני ראשיה.
נוכח המסקנה אליה הגענו לגופם של דברים, לא ראינו צורך להידרש לטענת חוסר השפיטות שהעלו המשיבים בכל הנוגע לסוגיית הפולחן הדתי-יהודי בהר הבית.
אשר על כן, העתירה נדחית.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 1997 בעליון נפסק כדקלמן:

השופט צ' א' טל: העותר מתואר בעתירה, בין היתר, כיושב ראש תנועת "נאמני הר הבית", הפועל "ללא לאות מאז מלחמת ששת הימים, באירגון עליות להר הבית, פעולות הסברה, עצרות, הפגנות ופעולות נוספות כדי להעלות על סדר היום הציבורי את התביעה לחופש פולחן דתי ליהודים על הר הבית, לחופש גישה, להפסקת האפליה כנגד יהודים בלבד במקום המקודש ביותר לעם היהודי ..." (סעיף 2 בעתירה).
...
ויחלוקו? כיצד? בפרשת תנועת נאמני הר הבית וגרשון סלומון נ' ראש עירית ירושלים ואח' (בג"צ 6403/96; טרם פורסם), עתר מר גרשון סלומון, העותר שלפנינו, לבית-המשפט הגבוה לצדק, ובקשה בפיו כי נורה את ראש עירית ירושלים, היועץ המשפטי ומפקד מחוז ירושלים במשטרת ישראל, ויביאו להפסקת פעולת בניה שהווקף המוסלמי עשה על הר הבית במיבנה הקרוי "אורוות שלמה". החלטנו לדחות את העתירה, ובשולי חוות-דעת שכתבתי (לאחר חוות-דעת שנתן חברי השופט בך), אמרתי דברים אלה על דין ועל צדק ועל חוכמת החיים: "וכך שנינו: 'לא חרבה ירושלים אלא על שדנו בה דין תורה' (בבא מציעא, ל ע"ב). כיצד כך? וכי היה עליהם לדון דיני גזלנות? אף אתה אמור: 'שהעמידו דיניהם על דין תורה, ולא עבדו [עשו] לפנים משורת הדין' (שם, שם). הכל עמדו על זכויותיהם, איש לא ויתר על זכותו, וכך חרבה ירושלים. זכות באה בזכות והמפץ היה בלתי-נמנע. ואם על כך חרבה ירושלים, הנוסיף אנו ונאמר "ייקוב הדין את ההר" (סנהדרין ו ע"ב)? Fiat iustitia et pereat mundus - ייעשה הצדק[?] וייחרב העולם? ולא נותר לנו אלא להפנות לדבריו החשובים של השופט ויתקון בבג"צ 222/68 חוגים לאומיים אגודה רשומה נ' שר המשטרה, פ"ד כד(2) 141 בייחוד בעמודים 166 עד 168.
אודה שמתחילה סברתי שיש לדחות את העתירה הן לגופה, מטעמי בטחון הציבור שפורשו בתצהיר התשובה, והן מחמת קוצר הזמן שבין הגשת העתירה והמועד שהציב העותר למימושה, כפי שיבואר להלן.
בין שיקולי האיזון: אין לאפשר מצב דברים שבו קהל עויין למפגינים ימנע מהם להפגין.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 5332/05 בפני: כבוד המישנה לנשיא מ' חשין כבוד השופטת מ' נאור כבוד השופטת ע' ארבל העותרת: נאמני הר הבית בארץ ישראל נ ג ד המשיבים: 1. ניצב אילן פרנקו 2. משטרת ישראל עתירה למתן צו על-תנאי תאריך הישיבה: כ"ז באייר תשס"ה (5.6.05) בשם העותרת: עו"ד נפתלי ורצברגר בשם המשיבים: עו"ד יובל רויטמן ][]פסק-דין
בא-כוח המדינה ביקש להוסיף סייג נוסף לאמור בסעיף 12 להחלטתו של מפקד המחוז, ולפיה, בעת שמר גרשון סלומון, הרוח החיה שבעותרת, יעמוד במעלה המוגרבים, באותה עת לא תתאפשר בכל מקרה כניסת אנשי העותרת להר הבית באשר כניסתם להר הבית תהיה בה קירבה לוודאות כי תתחולל הפרת סדר קשה.
...
קראנו את כתב העתירה ואת כתב התשובה שהוגשו לבית-המשפט, ולאחר ששמענו השלמות על-פה מפי באי-כוח בעלי-הדין ומפי מפקד המחוז, ניצב אילן פרנקו, זו היא החלטתנו.
סוף דבר: החלטת מפקד מחוז ירושלים של המשטרה כי החלטתו האופרטיבית באשר להיתר לאנשי המשיבה לעלות להר הבית ביום המחר, יום ירושלים, תינתן רק ביום המחר - ועל פי המידע שיהיה בידיו ביום המחר - החלטה סבירה וראויה היא בעינינו.
אנו מחליטים אפוא לדחות את העתירה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2010 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 3511/10 בפני: כבוד השופטת מ' נאור כבוד השופטת ע' ארבל כבוד השופט ע' פוגלמן העותרת: תנועת נאמני הר הבית בארץ ישראל (ע"ר) נ ג ד המשיבים: 1. מפקד מחוז ירושלים ניצב אהרון פרנקו 2. משטרת ישראל עתירה למתן צו על תנאי תאריך הישיבה: כ"ו באייר התש"ע (10.05.10) בשם העותר: עו"ד נפתלי ורצברגר בשם המשיבים: עו"ד הילה גורני ][]פסק-דין
בשנים עברו, קיימה העותרת תהלוכה ביום ירושלים במסגרתה צעדו אנשי העותרת בבגדי חג, כשדגלי ישראל בידיהם, ובראש התהלוכה משאית ועליה "אבן הפינה" – סלע גדול אשר מסמל את שאיפת חברי העותרת להקים מחדש את בית המקדש על הר הבית.
...
המשיבים טוענים לעומתם כי לעת הזו אין לאפשר למשאית לנסוע בשכונת שיח ג'ראח (בכפוף לשינוי עליו עמדנו לעיל) וכי אם יאופשר הדבר, תהיה פגיעה חמורה ביותר, בהסתברות קרובה לוודאות, בשלום הציבור, בביטחון הציבור ובסדר הציבורי.
משכך, בכפוף להסכמה האמורה בנוגע למסלול המשאית – העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו