מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת מרכז השלטון המקומי והמדינה נגד ארגון המורים

בהליך סכסוך קיבוצי כללי (סק"כ) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

תחילתו של הליך זה ב"בקשת צד דחופה למתן צוים זמניים וקבועים נגד העיצומים אשר החלו ביום 30.10.2016" שהגישה המדינה, שבה עתרה כי בית הדין יתן צו מניעה זמני וקבוע נגד ארגון המורים המורה לו להפסיק את העיצומים המתנהלים ולא לשבש בכל דרך שהיא את מערכת הלימודים בכלל, ופעילות חוץ בית ספרית בפרט, בחטיבות הביניים ובחטיבות העליונות, עד לקיום דיון דחוף בבקשה או עד למתן החלטה אחרת בבקשה.
סק"כ (ארצי) 55491-08-10 מדינת ישראל ואח' – ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים ואח' (1.9.2010): בהליך זה נדונה בקשתם של המדינה, מרכז השילטון המקומי ושלוש העיריות הגדולות למתן צו מניעה נגד כוונת ארגון המורים להשבית את הלימודים ביום 1.9.2010, בהתאם להכרזתו על שביתת אזהרה בחטיבות הביניים ובחטיבות העליונות בת יום אחד.
...
בדיון לפנינו טען ארגון המורים כי נוכח ההסכם לשיתוף פעולה, שאכן יישומו לא עלה יפה, אין לאפשר למדינה להתערב בעניין היציגות, אולם לא הרחיב בעניין זה, לא פירט ולא נימק.
נוכח האמור, אנו סבורים, כי גם השאלה אם להסכם לשיתוף פעולה יש השלכה על שאלת היציגות של מורי חטיבות הביניים צריכה להידון במסגרת ההליך (שארגון המורים הצהיר כי בכוונתו להגיש) שבו תיבחן טענת ארגון המורים כי הוא הארגון היציג של המורים המועסקים בחטיבות הביניים.
סוף דבר – בקשת הצד מתקבלת כמפורט בסעיף 37 לעיל.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעקבות כך, ארגון המורים עתר לבית הדין הארצי לעבודה בדרישה לקבל החזר עבור הנכוי ביתר משכרם של המורים (סק"כ 5821-05-10 ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים, בסמינרים ובמכללות – מרכז השילטון המקומי בישראל ואח', ניתן ביום 23.8.10, להלן: "פסק הדין השני").
כמו כן, אשר ל"חלוקה הפנימית" אישר בית הדין הארצי את ההסדר אליו הגיעו ב"כ מבטחים הותיקה ובאי כוח המדינה וארגון המורים (כנגד היתנגדותו של ב"כ מרכז השילטון המקומי שבקש להותיר את הפררוגטיבה בעיניין בידי המעסיקים), לפיו תרשם הפרשה בשיעור 7.5% ברכיב פצויי פיטורים ו- 7.5% ברכיב תגמולים על שם כל מורה.
...
לפיכך, התביעה ברכיב זה נדחית.
אשר על כן, דין התביעה ברכיב זה להידחות.
סיכום לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להידחות על כל רכיביה.

בהליך תביעות בין ארגוניות (סב"א) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

טענה זו נדחתה ונפסק כי המדינה רשאית לחייב את כלל מורי חטיבות הביניים אשר ייכללו ברפורמת אופק חדש, לרבות המורים החברים באירגון המורים, לעבוד בהתאם לרפורמת אופק חדש; ארגון המורים אינו רשאי בבקשת צד בסכסוך קבוצי לבקש למעשה לבטל את ההסכם הקבוצי שחתמה הסתדרות המורים עם המדינה לגבי יישום אופק חדש, וזאת שנתיים לאחר תחילת יישום הרפורמה, בעקבות ההסכמים הקבוציים שנחתמו עם הסתדרות המורים; ככל שארגון המורים טוען ליציגות בחטיבות הביניים, הרי הוא רשאי להגיש תביעה מתאימה לבית דין זה. עתירה לבג"צ שהוגשה על פסק הדין [בג"צ 7226/09 ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים נ' בית הדין הארצי לעבודה (18.11.2009)] נדחתה, עת הודגש כי אין מקום להתערבות בג"צ "מקום שבית הדין הארצי עצמו בפסק דינו הותיר את השער פתוח בפני העותר להגיש אליו תביעה בשאלת היציגות. את השאלה מיהו האירגון היציג לגבי מורי חטיבות הביניים המועסקים על ידי המדינה ניתן אפוא לברר בתוך מערכת בתי הדין לעבודה". סק"כ (ארצי) 1539-08-10 מדינת ישראל משרד החינוך – ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים בסמינרים ובמכללות (23.8.2010): בהליך זה נדונה בקשת צד שהגישה המדינה במסגרתה עתרה למתן סעדים כנגד צעדים אירגוניים בהם נוקטים חברי ארגון המורים בקשר ליישום רפורמת אופק חדש בחטיבות הביניים.
סק"כ (ארצי) 55491-08-10 מדינת ישראל ואח' – ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים ואח' (1.9.2010): בהליך זה נדונה בקשתם של המדינה, מרכז השילטון המקומי ושלוש העיריות הגדולות למתן צו מניעה נגד כוונת ארגון המורים להשבית את הלימודים ביום 1.9.2010, בהתאם להכרזתו על שביתת אזהרה בת יום אחד בחטיבות הביניים ובחטיבות העליונות.
...
שנית, לטעמנו אין מדובר בסעדים שונים הנובעים מאותה עילה, אלא בעילות תביעה שונות לחלוטין, המבוססות על תשתית עובדתית שונה.
סוף דבר – על יסוד כל האמור, טענותיה המקדמיות של הסתדרות המורים נדחות, למעט הטענה כי בעניין פרשנותו של סעיף 6(ד) להסכם 2008 חל השתק פלוגתא על פי הנפסק בסק"כ 1539-08-10.
שאר הטענות אינן מצדיקות לטעמנו סילוק על הסף, ומשמעותן והשלכותיהן תיבחנה במסגרת ההליך עצמו.

בהליך סכסוך קיבוצי כללי (סק"כ) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה סק"כ 57688-05-22 ניתנה ביום 01 יוני 2022 מדינת ישראל המבקשת .1 ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים בסמינרים ובמכללות .2 מרכז השילטון המקומי בישראל .3 עירית ירושלים .4 עריית תל-אביב .5 עריית חיפה המשיבים בפני השופטת לאה גליקסמן, השופט רועי פוליאק, השופט אילן סופר נציגי ציבור (עובדים)- גב' יעל רון ומר שמואל ויסמן נציגי ציבור (מעסיקים) – מר דן חן ומר צבי טבצ'ניק בשם מדינת ישראל – עו"ד מיכל לייסר ועו"ד יאנה סימקין בשם ארגון המורים – עו"ד סיגל פעיל, עו"ד זוהר גיפס, עו"ד טל איסק בשם מרכז השילטון המקומי ושלוש הערים הגדולות – עו"ד מנחם לפידור החלטה
לפנינו בקשתה של המדינה למתן צו מניעה זמני ו/או קבוע כנגד ארגון המורים המורה לו שלא להשבית את מערכת הלימודים ומהלכה התקין בחטיבות העליונות, לא שביתה מלאה ולא שביתה חלקית, ולא לנקוט עיצומים עליהם הורה החל מיום 24.5.2022 ועיצומים מכל סוג אחר ומכל מועד אחר בחטיבות העליונות, וזאת עד למתן פסק דין או עד למתן החלטה אחרת בבקשה.
מבלי להדרש בשלב זה לשאלה כבדת המשקל בדבר סמכות המדינה לבדה לעתור למתן צוי מניעה, עת המעסיקים של עובדי ההוראה אינם מצטרפים לבקשה, מצאנו כי יש ליתן משקל משמעותי לעמדת המעסיקים אשר הבהירו כי לגישתם בשלב זה אין מקום למתן צו מניעה, ועל המדינה וארגון המורים לעלות על מסלול ההידברות.
...
עוד טרם הוגשה הבקשה, נעתר ארגון המורים לבקשת יו"ר מרכז השלטון המקומי והודיע על ביטול הצעדים הארגוניים שיש בהם כדי לפגוע בסיום התקין של שנת הלימודים, ובכלל זאת משתתפים המורים במסיבות ובטכסי סוף שנה וכן נותנים ציונים ומחלקים תעודות.
על כן, משמדובר בסכסוך כלכלי לגיטימי; לעת הזו ננקטים צעדים ארגוניים בהיקף מוגבל, לאחר שהופסקו עיקר הצעדים הארגוניים שננקטו שהיה בהם כדי לפגוע בסיום תקין של שנת הלימודים; המעסיקים אינם עותרים למניעתם של הצעדים הארגוניים - לא שוכנענו כי מאזן הנוחות לעת הזו נוטה לטובת המדינה.
אנו סבורים, כי בשלב זה נכון כי כל הגורמים – המדינה, מרכז השלטון המקומי וארגון המורים – ינהלו משא ומתן להסדרת כל חילוקי הדעות ביניהם.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, לעת הזו אין מקום למתן צו מניעה כנגד הצעדים הארגוניים שנוקט ארגון המורים.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2007 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה סק 000020/07 מרכז השילטון המקומי ושלוש הערים הגדולות מדינת ישראל המבקשים ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים בסמינרים ובמכללות המשיב לפני: הנשיא סטיב אדלר, השופט יגאל פליטמן, השופטת נילי ארד, נציגי עובדים: מר שלום חבשוש ומר יצחק שילון נציגי מעבידים: מר דוד בן אבו ומר איתן רף בשם המדינה: עו"ד מיכל לייסר בשם ארגון המורים: עו"ד סיגל פעיל, עו"ד דרור גל, עו"ד יפעת תבור בשם מרכז השילטון המקומי: עו"ד מנחם לפידור החלטה
משהגענו עד הלום, אין עוד מנוס מלהדרש לדיון ולהכרעה בבקשת מרכז השילטון המקומי והמדינה להורות על הפסקת השביתה בדרך של מתן צוי מניעה כנגד השביתה, ובאילו תנאים.
משאין מונחת לפנינו בקשת מרכז השילטון המקומי למחיקת עתירתו, לא נמצא טעם משפטי המצדיק ההסתמכות על בקשתו של ארגון המורים, שהוא משיב בהליך, ובשל כך בלבד להורות על מחיקת הבקשה לצוי מניעה שהגיש המרכז לשלטון מקומי.
...
השופטת נילי ארד: דעתו של חברי הנשיא אדלר מקובלת עלי ואני מסכימה לתוצאה אליה הגיע.
נציג מעבידים מר דוד בן-אבו: מקובלת עלי חוות דעתו של הנשיא אדלר ואני מסכים לתוצאה אליה הגיע.
כללם של דברים מכל הטעמים המפורטים לעיל בהחלטה זו, ברוב דעות חברי המותב ובדעת מיעוט של נציג העובדים מר חבשוש, אנו מחליטים כי על ארגון המורים להורות לחבריו, המורים בבתי הספר העל יסודיים ובמוסדות חינוך אחרים, לחזור לעבודה ביום 13.12.2007.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו