מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת מסורבי כניסה לישראל שהגיעו מרומניה

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקשים הגיעו בטיסה מרומניה לישראל בסוף חודש פברואר.
המבקשים הגישו עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים מרכז באמצעות בני משפחתם ליליאנה פריד (להלן: פריד) וניקוליאי קוטיגה (להלן: קוטיגה), שבה טענו כי הגיעו לישראל על מנת לאתר קרובת מישפחה וכדי לבקר בארץ.
נמצא כי העתירה שהוגשה על-ידי פריד לוקה בחוסר ניקיון כפיים שכן היא נימנעה מלציין שאחיה, שכניסתו לארץ אושרה בעקבות בקשתה, המשיך לשהות שלא כחוק בישראל שנים לאחר שחלף המועד שבו היה אמור לעזוב.
...
אשר על כן, דין הבקשה להידחות.
בבחינת למעלה מן הצורך, אוסיף כי לאחר שבחנתי את פסק הדין של בית המשפט לעניינים מינהליים, ובהיעדר טיעון נגדי, לא מצאתי כי הוא מעורר על פניו קושי שמצדיק את עיכוב ביצועו.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקשות נחתו בנתב"ג ביום 31.3.22, לאחר מסע של יומיים מעירן המופגזת דרך מולדוביה ורומניה ומשם לישראל.
במצב זה, כך נטען, עלול להווצר מצב פסול, לפיו במקרים שבהם יוגשו עתירות וערעורים יקבלו בעלי הדין את מבוקשם ואילו מי שעניינם לא הגיע אל בית המשפט, בין מחמת חיסרון כיס או מסיבה אחרת, לא יזכו לכך.
בנוסף, כדי שכל העובדות הנדרשות יהיו לפני בית המשפט, הוריתי לרשות להגיש תצהיר שיפרט "את מספר מסורבי הכניסה לישראל, אזרחי אוקראינה, שכניסתם סורבה החל מיום 29.3.2022 ועד היום, 6.4.2022 ושהועלו על טיסה (בין אם לבסוף הורחקו מישראל ובין אם הורדו מהטיסה, לבקשתם), בטרם חלפו 48 שעות מעת שהגיעו לישראל". התצהיר הראשון מטעם הרשות בעיניין זה, שהוגש לאחר מספר דחיות שביקשה, בחתימת מר מוסקוביץ', מנכ"ל הרשות העלה כי הרשות הפרה את החלטת בית המשפט לפחות ב-24 מקרים בהם גרשה מישראל אזרחי אוקראינה שכניסתם סורבה, מבלי שהחלטת הסרוב הועמדה בבקורת שיפוטית.
...
בתוך כך קבעתי כי: "במקרה שלפניי, דחה בית הדין את הבקשה לצו ביניים מבלי לקבל את תגובת הרשות, תוך הנחה שאמם של האחים נמצאת בישראל שלא כדין, כאשר לטענת המבקשים היא נמצאת בארץ כדין. הדיין לא איזן כראוי בין סיכויי הערר למאזן הנוחות שהוא השיקול המכריע במקרים מסוג זה. הרשות מיהרה וניסתה להרחיק את המבקשים כשעתיים לאחר מתן ההחלטה, כדי למנוע הגשת ערעור לבית המשפט. אין לעמוד מנגד ולאפשר המשך התנהלות זו". שנית, התבססה החלטתי גם על טובת הילד שלא נשקלה בהליך הנוכחי ולא מונה לו אפוטרופוס לדין, על אף שמדינת ישראל חתומה על האמנה בדבר זכויות הילד החלה על הקטין, שלפיה בדיון בו נקבע גורלם של ילדים, טובתם צריכה להיות השיקול הראשון במעלה, ועל אף פסיקת בית המשפט העליון בהקשר זה. לאור כל זאת קבעתי באופן רוחבי, כי: "יש לקבוע כללים שיבטיחו ייצוג משפטי וגישה לערכאות בכל המקרים של אזרחיות ואזרחי אוקראינה המגיעים בעקבות המלחמה הנמשכת, וכניסתם מסורבת. אדגיש, הכוונה לאפשר ייצוג משפטי לצורך ביקורת שיפוטית על החלטת הסירוב. יש לציין לשבח את עורכי הדין הרבים המסייעים לאותם מסורבי כניסה ללא עלות (פרו בונו) ועושים במלאכה לילות כימים, כפי שעולה מהבקשה שלפניי". על כן קבעתי כי החלטתו של בית הדין לעררים מבוטלת, ובקשת רשות הערעור מתקבלת במובנה הרחב, כך שיחולו ההוראות שלהלן, כדי לאפשר ביקורת שיפוטית יעילה על החלטות הרשות: על הרשות ליידע את כל מסורבי הכניסה, עם הסירוב כי יש להם זכות להיוועץ בעו"ד ולהגיש ערר על אותה החלטה.
אלא, שתחת ההתייחסות להפרת החלטתי בעניין אנסטסיה כאמור בהחלטתי לעיל, פירטה התגובה בקצרה וללא תצהיר, כי לאור הצו הארעי שנתן כב' השופט אטדגי ושהוארך על ידי, המבקשות שוחררו ממשמורת, ובמצב זה שבו הן שוהות בישראל, הרשות מסכימה לסעד הזמני מבלי לגרוע מטענה מטענות המדינה, ומבקשת לבטל את הדיון שהיה קבוע למחרת היום, בטענה שהסעד הזמני התייתר.
בעא 1535/13 מדינת ישראל נ' ציפורה איבי (נבו 03.09.15), בפסקה 6 לפסק דינה, קבעה כב' השופטת ד' ברק ארז בקשר למדינה כשחקן חוזר בהליכים מנהליים: המדינה כ"שחקן חוזר" וכנאמן הציבור: מעבר לשאלה האם קיים בענייננו מעשה בית-דין או תקדים מחייב, אני סבורה שמעמדה הציבורי של המדינה מחייב שלא לאפשר לה לנהוג באופן אסטרטגי – לטעון טענות שונות בהליכים המתנהלים מול בעלי דין שונים ולהציג את טענותיה "טיפין טיפין" בהליכים שונים כדי "לנסות" אותן.
נדחה הערעור שהגישה בבית המשפט העליון וניתן בעניין פסק דין – ניתן לצפות שהמדינה תקבל על עצמה לנהוג בהתאם לתקדים זה, ולא להעלות טענות הכופרות בו. מסקנה זו מתחייבת קודם כול מתפיסות יסוד של הגינות שלטונית, כפי שציינה חברתי, אך למעשה נובעת גם מחובתה של המדינה לנהוג בשוויון בכלל הניזוקים ממעשים שביצעה במסגרת תפקידה הציבורי (בענייננו, בתחום של בריאות הציבור).
סוף דבר לאור האמור לעיל הבקשות לפסיקת הוצאות לחובת הרשות מתקבלות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בשיחה טלפונית מיום 24.12.09 עם בִתו של העותר מנישואיו הראשונים, ציינה הבת כי הוריה התגרשו עוד לפני שהיא (הבת) התחתנה, כי האב התחתן עם אזרחית רומניה, כי אִמה מתגוררת לבדה במחנה הפליטים שועאפט, וכי הילדים מתגוררים עם העותר ומגיעים אל האֵם בסופי השבוע.
החלטת המשיב לדחות את הבקשה החדשה לאיחוד מישפחות ביום 17.2.10 ניתנה על-ידי המשיב החלטה לפיה הבקשה לאיחוד מישפחות מסורבת.
דיון חוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 (להלן – החוק או חוק הכניסה לישראל), קובע בסעיף 1 כי "מי שאיננו אזרח ישראל או בעל אשרת עולה או תעודת עולה, תהיה ישיבתו בישראל על-פי רישיון ישיבה לפי חוק זה". הסמכות למתן רישיונות ישיבה בישראל נתונה על-פי סעיף 2(א) לחוק לשר הפנים, ושיקול-הדעת בהענקת הרישיונות רחב הוא, ונובע מאופי הסמכות וריבונות המדינה להחליט מי יבוא בשעריה (בג"ץ 482/71 קלרק נ' שר הפנים, פ"ד כז(1), 113, 117 (1972); ובג"ץ 758/88 קנדל ואח' נ' שר הפנים, פ"ד מו(4), 505, 520 (1992)).
העותר והעותרת מסרו כל אחד בשימוע שנערך להם ביום 1.2.10, בין-השאר, כי מאז הגעתה של העותרת לישראל, הם מתגוררים רק זה עם זו, עד לתחילת שנת 2006 – באחת הדירות בבניין בשועפט, ומאז – בבית חנינא.
...
הן הבקשה והן ההשגה נדחו הואיל והמשיבים הגיעו לכלל מסקנה, כי למרות שהעותר הציג מסמך המצביע לכאורה על גירושיו מרעייתו הראשונה, ממשיך הוא לקיים חיים משותפים עם שתי הנשים, ולכאורה הסכם הגירושין הִנו למראית עין בלבד, ומדובר, אפוא, במערכת יחסים של ביגמיה.
סיכומם של דברים: מן המקובץ לעיל עולה, כי לאור הנתונים שעמדו לפני משרד הפנים בעבר, ולנוכח פסק-הדין הראשון (עת"מ 603/05), אכן הוטל על העותרים הנטל להוכיח, שהעותר אינו מקיים עוד שתי מערכות זוגיות, וניתק את הקשר הזוגי עם אשתו הראשונה.
לפיכך – ומבלי להביע עמדה בשלב זה בשאלת טיבן ומשקלן של הראיות המינהליות שנאספו עד כה בעניינם של העותרים – החלטת משרד הפנים להסתמך על המשפט הקצר שאמר האח בשיחה הטלפונית, כראיה מינהלית מכרעת לביסוס המסקנה בדבר המשך הקשר הזוגי שבין העותר לאשתו הראשונה, זאת מבלי לערוך בירורים כלשהן בעניין השגות העותר על גרסת האח, ובפרט, כאשר עמדו לפני משרד הפנים ראיות נוספות שתמכו לכאורה בעמדת העותרים – הייתה בלתי סבירה.
התוצאה אשר על כל האמור לעיל, מתקבלת העתירה במובן זה שהדיון בעניינם של העותרים יוחזר למשרד הפנים, לשם קבלת החלטה חדשה בבקשה לאיחוד משפחות, זאת לאחר שיושלמו הבדיקות והבירורים הנדרשים בעניין הראיות החדשות, כאמור לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו