ביום 19.8.2021 הגישו המבקשות את הבקשה שלפניי, בה עתרו לביטולו של הסדר הנושים.
בסמוך לאחר מכן התברר כי לעמדת רשות ניירות ערך, ההחלטה לאשר את עסקת המיזוג בין החברה לעושרד אינה חוקית משום שלא מכהנת בחברה ועדת ביקורת.
וכפי שנפסק ברע"פ 7148/98 ארנון עזרא נ' יעל זלזניאק, פ"ד נג(3) 337, 344 (1999): "פסק דין שבהסכמה, ממוזגות בו שתי תכונות, של הסכם ושל פסק דין".
על כן, כאשר צד להסכם מבקש לבטל את פסק הדין שאישר את ההסכם, וזאת מחמת פגם הקשור להסכם עצמו (כגון מחמת פגם בכריתה או מחמת הפרה), אזי הפן ההסכמי מאפשר לו להגיש תביעה חדשה לביטול ההסכם, ובדרך זו גם להביא לביטולו של פסק הדין שאישר אותו.
עילת ההטעייה כעילה לביטול חוזה מעוגנת בס' 15 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג- 1973 (להלן: "חוק החוזים"), אשר קובע: "מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהיא תוצאת הטעה שהטעהו הצד השני או אחר מטעמו, רשאי לבטל את החוזה; לענין זה, "הטעה" – לרבות אי-גילוין של עובדות אשר לפי דין, לפי נוהג או לפי הנסיבות היה על הצד השני לגלותן.
אכן, ניתן וראוי להתייחס בספקנות בריאה למהימנותו של נתון זה, שלא נבחן כדבעי באמצעות חקירה נגדית של מעריך השווי, אך הדבר רק ממחיש שלא ניתן לקבוע על דרך הסתם ששווי הפעילות של עושרד נמוך מאותה התחייבות שהמשיבים קיבלו על עצמם, במיוחד כאשר מבקשי הביטול אינם טורחים לתמוך את טיעוניהם בהערכת שווי נגדית.
בנסיבות אלה, נידרשת מידת זהירות כפולה ומכופלת בטרם יורה בית המשפט על ביטול ההסדר לבקשתם של מי ששעור אחזקותיהם במניות המיעוט הוא לדידם שלהם בבחינת סוד מוחלט בהחלט (המבקשות סרבו לחשוף בפני המשיבים את שיעור אחזקותיהן, וראה בהקשר זה את החלטתי מיום 7.12.2021).
...
המבקשות טוענות כי עסקת עושרד אינה עולה בקנה אחד עם התחייבותם של הרוכשת ושל בעלי השליטה ואין לאפשר להם לנסות ולמנוע את ביטולו של הסדר הנושים באמצעות עסקה זו, שממילא הוצעה באיחור רב ועלולה לגרום לדילול משמעותי של אחזקות הנושים.
בנסיבות אלה אני סבור כי התעקשותן של המבקשות לבטל את הסדר הנושים דווקא כעת, כאשר מאמציהם של המשיבים לקיים את הסדר הנושים באמצעות החלופה של הכנסת פעילות אחרת הגיעו ממש לישורת האחרונה וכל שנותר הוא לקבל על כך אישור של אסיפת בעלי המניות, איננו עולה בקנה אחד עם עקרון תום הלב.
בנסיבות אלה, נדרשת מידת זהירות כפולה ומכופלת בטרם יורה בית המשפט על ביטול ההסדר לבקשתם של מי ששיעור אחזקותיהם במניות המיעוט הוא לדידם שלהם בבחינת סוד מוחלט בהחלט (המבקשות סרבו לחשוף בפני המשיבים את שיעור אחזקותיהן, וראה בהקשר זה את החלטתי מיום 7.12.2021).
סוף דבר, מכל הטעמים אשר פורטו לעיל, הבקשה לביטולו של הסדר הנושים- נדחית.