העתירה הנדונה הוגשה בעיניין החלטת הועדה המיוחדת מטעם המשיב (להלן גם – הועדה) מיום 9.6.2020, שעל-פיה אושרה בקשת גרושתו של העותר שלפיה לאחר הגירושין, היא תישאר לגור בדירה ציבורית בבעלות חברת עמידר, אשר בה גרו היא והעותר במשך שנים רבות קודם לפרידתם ולגירושיהם (להלן – החלטת הועדה).
משלא התקבלה תשובתו, היתקיים ביום 9.6.2020 דיון לפני הועדה (אשר סמכויותיה לידון בשאלת הזכות למגורים במקרה של פרידת בני זוג הגרים בדיור צבורי הן בהתאם לתקנות זכויות הדייר בדיור הצבורי (הוראות לעניין הזכות למגורים בדירה ציבורית בעת פירוד), התשע"ה-2014, אשר הותקנו מכוח סעיף 3א(ב) בחוק זכויות הדייר בדיור צבורי, התשנ"ח-1998 ובהתאם לנוהל מס' 03/08 בעיניין "הטיפול בקביעת הזכאות להמשך מגורים בדירה ציבורית בעת פירוד בין בני זוג").
...
כמובא בתמצית לעיל, כלל המידע שעמד לפני הוועדה וכן העובדה אשר נראה כי אינה שנויה במחלוקת, שלפיה העותר עזב את גרושתו וחי עם אישה אחרת שממנה נולדו לו ארבעה ילדים, תומכים במסקנה שלפיה ספק רב אם יש ממש בטענותיו כי הוא גר בדירה בפועל בכל השנים הרבות האחרונות.
סיכום ותוצאה
מהטעמים שעליהם עמדנו נמצא כי העתירה הוגשה באיחור ואף הוגשה בשיהוי ניכר ולפיכך אין הצדקה להיעתר לבקשת הארכה להגשת העתירה.
לפיכך, בקשת הארכה נדחית ואף העתירה נדחית על הסף.