אפרט את טענות הצדדים בטרם אתן את החלטתי:
המבקשים עותרים למתן צו מניעה זמני אשר ייתן להם את הסעדים הבאים:
צו מניעה זמני אשר יאסור על המשיבים 1-5 להסיג גבול ו/או להכנס ו/או לעשות שימוש בשטחי המרעה אשר הוקצו למבקש 1, המכונים גם "חוות חט"ל", זאת בין בעצמם ובין על ידי מי מבני משפחתם ובין על ידי עדר הבקר שבבעלותם ו/או בחזקתם ובין באמצעות מי מטעמם.
המשיב 1 (להלן: "חסן") הוא אביהם של המשיבים 2-3 ("אייסר, סאהר, מוחמד"), כולם תושבי היישוב מעלות-תרשיחא ולמיטב הידיעה מגדלים בצוותא עדר בקר משותף.
המשיבה 5 הנה רשות מקרקעי ישראל (להלן: "הרשות") ומי שמקצה את שטחי המרעה שבנידון, במסגרת הסכם רעייה, למשיב הפורמלי 6- משרד החקלאות ופיתוח הכפר (להלן: "משרד החקלאות"), אשר היתקשר עם הרשות בהסכם רעייה ומי שהעניק לחיים את זכות השמוש בשטחי המרעה, במסגרת הסכמים בכתב.
...
עם זאת המצהיר מטעם המבקשים, הסביר היטב כי הפנייה לביהמ"ש נעשתה בסופו של דבר לאחר שכלו כל הקיצין ולאחר שהיו אירועים שמהלכם הייתה סכנת חיים למבקשים ועל כך גם הוגשה תלונה למשטרה וצו למניעת הטרדה מאיימת בבימ"ש השלום בנצרת.
אודה על האמת, כאשר נתתי את החלטתי עליה הוגש בקשת רשות הערעור, ייחסתי חשיבות רבה להליך שמספרו 47001-01-20 שבמהלכו סברתי שהצדדים הגיעו ביניהם להסדר, אשר למעשה היה ניסיון כזה או אחר במסגרת צו המניעה בפני לעקוף אותו.
חלקו וחלקו הקטן נמצא בתוך חוות חט"ל. הבקשה היא כמובן רק באותו חלק המצוי בחוות חט"ל.
כזכור בימ"ש מחוזי בסעיף 18 בבקשת רשות הערעור האזרחי הקפיא בעצם את המצב הקיים ובהחלטתה כתבה כב' השופטת ברכה בר זיו: "מאחר ובהטרדה מאיימת 47001-01-20 הסכים נעים לגבי צו המקרקעין נשוא הבקשה למעט גושים 18142 ו 18415 ומאחר והצו עומד לפקוע בימים הקרובים בצו הארעי בתיק זה בוטל אני מורה כי עד להחלטה אחרת של בימ"ש קמא יעמוד בתוקפו הצו הארעי שניתן ע"י ביהמ"ש בתיק זה ביום 27.02.20 למעט על שני גושים אלה".
לאחר שבחנתי בשנית את טיעוני הצדדים בהקשר זה ובשים לב לכך שההטרדה המאיימת וההסדר אליו הגיעו הצדדים היה בראש ובראשונה כמשמעותו בחוק למניעת הטרדה מאיימת, ונטען כי לא היה בו כדי לתת הרשאה לשימוש בשטחי חוות חט"ל, אני סבור שאין מקום לקבל את עמדת המשיבים- שההחלטה שניתנה במסגרת צו ההטרדה המאיימת מחייבת לצרכי ההליך בפניי, ובמיוחד לאחר שמצאתי כי המבקשים עמדו בתנאים המאפשרים את קבלת הצו.