מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת התנועה לחופש המידע לחשיפת הוצאות מעון ראש הממשלה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העתירה בעת"מ 62131-09-16 הוגשה על-ידי מר בנימין נתניהו, ראש הממשלה (להלן – ראש הממשלה), נגד הממונה על יישום חוק חופש המידע במשרד ראש הממשלה (להלן – הממונה), נגד היועץ המשפטי לממשלה ונגד התנועה לחופש המידע, עמותה רשומה (להלן גם – העמותה), זאת בעיניין החלטת הממונה מיום 27.6.16, שלפיה נדחתה אמנם מרבית בקשת העמותה לקבלת מלוא חשבוניות הוצאות מעון ראש הממשלה לשנת 2014, אך הוחלט לחשוף לה רק את חשבוניות הכביסה בניקוי יבש של ראש הממשלה.
...
מקובלת עליי עמדת הממונה, עמדת היועץ המשפטי לממשלה ועמדת ראש הממשלה, שלפיה אין מקום לחשיפת הפירוט המתבקש, מעבר לקטגוריית ההוצאה ולסכומים המצטברים.
הסייג הנוגע לטעמים הביטחוניים אינו מאפשר אף הוא מסירת מידע חלקי שהוא חסוי, ואין מנוס מאי-גילוי פרטים שעלולים לפגוע ביטחון ראש הממשלה, או במחיקתם; והעמותה בסופו של יום גם לא חלקה על כך, ככל שמדובר בטעמים ביטחוניים.
התוצאה על-יסוד כל האמור לעיל, עתירת העמותה נגד החלטת הממונה, בדבר דחיית בקשתה לקבלת מידע אודות הוצאות מעון ראש הממשלה בשנת 2015 מעבר למידע שקיבלה, נדחית; ועתירת ראש הממשלה נגד החלטת הממונה בדבר פרסום חשבוניות הניקוי היבש משנת 2014, מתקבלת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לבית משפט זה הוגשה העתירה שבכותרת שעניינה בקשת העותרת, התנועה לחופש המידע, לקבל פירוט של הוצאות מעון ראש הממשלה לשנת 2014 "לרבות כל ההוצאות בפועל וזאת בפירוט מירבי לכל סוגי ההוצאות לפי כל אחד ממעונות ראש הממשלה וכן את החשבוניות שהוצאו עבור כל אחת מהרכישות שבוצעו במהלך השנה המדוברת" (כנטען בפתח העתירה, ההדגשה במקור).
עם זאת, הסכימה באת כוח העותר לצימצום הבקשה כך שלא תחול על תחומים שקיימת לגביהם היתנגדות של גורמי הבטחון ובלא חשיפת שמות הספקים למעט מקרים שבהם שמות הספקים מפורסמים באתר האנטרנט של משרד ראש הממשלה ממילא (עמ' 7 שורות 7-4 לפרו').
...
לאחר שעיינתי במכלול החומר שלפניי ובטענות ב"כ הצדדים, ובהמשך להשתלשלות העניינים המפורטת לעיל, באתי למסקנה שכפוף להתחייבות המשיב בהחלטה המנהלית החדשה שהתקבלה, דין העתירה להימחק שכן היא מיצתה את עצמה.
התוצאה היא אפוא שהעתירה נמחקת כפוף להתחייבות המשיב בהודעותיו למסירת המידע לעותרת תוך 90 יום מהיום, תוך ההשמטות שהוסכם עליהן בדיון שהתקיים ביום 28.10.2015.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים 26 דצמבר 2018 עת"מ 51659-05-18 התנועה לטוהר המידות (ע"ר) נ' היועץ המשפטי לממשלה ואח' בפני כב' השופטת תמר בזק רפפורט העותרת: התנועה לטוהר המידות (ע"ר) על ידי ב"כ עו"ד יובל יועז המשיבים: 1.היועץ המשפטי לממשלה 2.הממונה על העמדת מידע לציבור במשרד המשפטים 3.פרקליט המדינה 4.פרקליטות מחוז ירושלים (פלילי) באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי) על ידי עו"ד אחוה ברמן 5.שרה נתניהו על ידי עו"ד יוסי כהן פסק דין
לפניי עתירה מכוח חוק חופש המידע, תשנ"ח-1998 (להלן – חוק חופש המידע או החוק), להורות למשיב 1 (להלן – היועהמ"ש) ולמשיבה 2 (להלן – הממונה) למסור לעותרת מסמכים שונים שקדמו להחלטתו של היועהמ"ש מיום 8.9.17 (להלן – החלטת היועהמ"ש) בעיניינה של המשיבה 5 (להלן – הגב' נתניהו): חוות דעתה של פרקליטות מחוז ירושלים (פלילי) (להלן – פמ"י וחוות דעת פמ"י בהתאם); חוות דעתו של פרקליט המדינה, המשיב 3; וכן כל מיסמך שבו נכללות הנמקות מלאות להחלטת היועהמ"ש בעיניינה של הגב' נתניהו.
ברקע הדברים, החלטת היועהמ"ש מיום 8.9.17 שלא להעמיד את הגב' נתניהו לדין ב -4 פרשיות שונות הנוגעות להוצאות מעונות ראש הממשלה, ולשקול את העמדתה לדין באחת הפרשות ("פרשת הזמנת הארוחות"), בכפוף לשימוע.
לחלופין נטען, כי אף אם יש לסווג את חוות הדעת כ"תרשומות פנימיות", הרי שבהתאם להוראת סעיף 10 לחוק חופש המידע, יש לשקול האם על אף הפטור מגילוי, יש, בנסיבות העניין, מקום לחשוף את חוות הדעת, בשל האנטרס הצבורי שבכך.
...
בעקבות כך פנתה העותרת בבקשה לתיקון עתירתה, על מנת שייכללו בה סעדים בעניין גילוי חוות דעת מייעצת שהוכנה ליועהמ"ש בידי פרקליט המדינה ו/או פמ"י, אשר היא, לטענת העותרת, חלק אינטגרלי מהחלטתו של היועהמ"ש. בית המשפט נעתר לבקשה, אולם לאחר שהוגשה תשובה לעתירה המתוקנת, המליץ בית המשפט לעותרת למשוך את עתירתה.
אינני מקבלת טענות אלו.
אשר לטענת העותרת, כי ההנמקה שנתן היועהמ"ש להחלטתו איננה מספקת – כפי שמציינים המשיבים בתגובתם, בירור טענה זו אינו בגדרי סמכות בית משפט זה. בנוסף, מקובלת עליי הטענה כי מדובר בטענה כי העניין טרם מוצה מחוץ למסגרת הבירור המשפטי, שכן העותרת לא פנתה אל היועהמ"ש בדרישה כי ירחיב את הנמקתו להחלטה.
אשר על כן, העתירה נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 1086/19 לפני: כבוד השופט נ' הנדל כבוד השופט ע' פוגלמן כבוד השופט י' עמית העותרת: התנועה לטוהר המידות נ ג ד המשיבים: 1. היועץ המשפטי לממשלה 2. שרה נתניהו עתירה למתן צו על תנאי בשם העותרת: עו"ד יובל יועז ועו"ד דורון ברקת בשם המשיב 1: עו"ד יונתן ברמן בשם המשיבה 2: עו"ד ד"ר יוסי כהן ][]פסק-דין
השתלשלות העניינים עובר להגשת העתירה דנן יום לאחר פירסום ההחלטה הגישה העותרת בקשה לפי חוק חופש המידע, התשנ"ח-1998 (להלן: חוק חופש המידע) לקבלת ההחלטה המנומקת.
בהעדר תגובה מטעם היועץ, העותרת הגישה עתירה לבית המשפט לעניינים מינהליים בבקשה לחשוף את ההחלטה המלאה (עת"מ 49522-11-17).
זאת, בהיתחשב בכך שהוגש כתב אישום בגין אחת הפרשות ושעניינה תלוי ועומד בימים אלה בבית המשפט, ובכך שפרטי הפרשות שנחקרו ממילא ידועים ומוכרים לציבור מדו"ח מבקר המדינה שעסק בהן (מבקר המדינה הוצאות מעונות ראש הממשלה (2015)).
...
עם זאת, ומבלי לגרוע מחשיבותה של חובת ההנמקה, הגעתי למסקנה כי העתירה אינה מגלה עילה שתצדיק את התערבותנו בשיקול דעתו של היועץ.
סיכומו של דבר, שההנמקה התמציתית הינה תוצר של שיקול דעת סביר, ועל כן לא ראינו מקום להתערב בהיקף הנמקתו של היועץ המשפטי לממשלה.
העתירה נדחית.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים בעניינים מנהליים עע"מ 1417/19 לפני: כבוד המשנה לנשיאה (בדימ') ח' מלצר כבוד השופט נ' הנדל כבוד השופט ג' קרא המערערת: התנועה לחופש המידע נ ג ד המשיבים: 1. משרד ראש הממשלה 2. הממונה על יישום חוק חופש המידע במשרד ראש הממשלה 3. חה"כ בנימין נתניהו 4. היועץ המשפטי לממשלה ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מינהליים בירושלים (כב' סגן הנשיא י' נועם) מתאריך 10.01.2019 ב-עת"מ 62131-09-16 וב-עת"מ 1591-01-17 תאריך הישיבה: כ"ו בחשוון התש"ף (24.11.2019) בשם המערערת: עו"ד אביתר קנולר; עו"ד יערה וינקלר-שליט; עו"ד אור סדן בשם המשיבים 1, 2 ו-4: עו"ד רועי שויקה בשם המשיב 3: עו"ד ד"ר יוסף כהן ][]פסק-דין
בגדרה של עת"מ 1591-01-17 נדחתה עתירת המערערת לקבלת פירוט של ההוצאות בפועל של מעונות ראש הממשלה לשנת 2015, בצרוף החשבוניות עבור הוצאות אלו, ובמסגרת עת"מ 62131-09-16 התקבלה עתירתו של המשיב 3, ראש הממשלה, כנגד החלטת המשיב 2 (להלן: הממונה על חופש המידע, או: הממונה) שלפיה חשבוניות הכביסה בניקוי יבש של מעון ראש הממשלה יימסרו למערערת.
בהתייחסו לשיקולי הגנת הפרטיות – בית המשפט לעניינים מנהליים הנכבד קבע כי בעוד שהציבור זכאי לקבל מידע בעיניין סכומי הוצאות מעונות ראש הממשלה, זכות דומה לא קמה ביחס לפירוט המלא של המוצרים שנרכשו באמצעות מימון זה. בית המשפט קבע כי מעבר לחשיפת סכום ההוצאות בחלוקה לפי קטגוריות, אין הצדקה לחשיפת כל פריט ופריט שנרכש עבור ראש הממשלה ובני משפחתו.
...
בכפוף להערה זו, אם כן, דין הערעור בנוגע לעתירת העמותה – להידחות.
נוכח מסקנתי כי ישנו אינטרס ציבורי בפירוט ההוצאות של מעונות ראש הממשלה, אני סבור כי דינו של הערעור ביחס לעתירת ראש הממשלה – להתקבל.
..לאחר ששקלתי את הדברים ובאיזון בין האינטרס הציבורי שבגילוי המידע אל מול היעילות האדמיניסטרטיבית של המשרד בהתאם לנורמות שנקבעו בפסיקה, אני סבורה כי העברת הטבלה המסכמת אשר משקפת את ההוצאות בחלוקה עניינית נותנת מענה לאינטרס הציבורי באופן מספק ואין מקום להיענות לבקשה למסירת החשבוניות שמשמעותה, כמפורט לעיל, היא הסטת משאבים משמעותית של גורמים שונים במשרד לרבות גורמים בכירים – הסטה אשר תגרום לשיבוש קשה בפעולת המשרד השוטפת הן בשלב המקדמי של איסוף החשבוניות והן בבדיקתן ועריכת ההשמטות הנדרשות טרם מסירה".
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו