]השופט א' שטיין:
מהות העתירה
בעתירה שלפנינו מבקש העותר להורות למשיבה 1, היועצת המשפטית לממשלה (להלן: היועמ"ש; וכך יכונה גם קודמה בתפקיד), לבוא וליתן טעם מדוע לא יוגש כתב אישום נגד המשיב 3, מר נאור יצחקי (להלן: יצחקי) שיאשימוֹ בהמתה בקלות דעת, עבירה לפי סעיף 301ג לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין), או, לחלופין, בגרימת מוות ברשלנות, עבירה לפי סעיף 304 לחוק העונשין – זאת, על-פי שיקול דעתה המקצועי של היועמ"ש.
עובדות
הארוע שעומד במוקד העתירה דכאן היתרחש בליל 7.11.2014 בכפר כנא.
בהקשר זה, עלינו לזכור את דברו של המחוקק בסעיף 34כב(ב) לחוק העונשין: "התעורר ספק סביר שמא קיים סייג לאחריות פלילית, והספק לא הוסר, יחול הסייג".
בבואנו לבחון את סבירות החלטת היועמ"ש עלינו לקחת דברים אלה בחשבון, שכן המנעות מהגשת כתב אישום תהא מוצדקת כאשר אין סיכוי סביר להרשעה (ראו: בג"ץ 2534/97 חבר-הכנסת יונה יהב נ' פרקליטת המדינה, פ"ד נא(3) 1, 11-10 (1997) (להלן: עניין יהב)).
יסודה של הלכה זו בעקרון המוכר והמושרש לפיו אל לו, לבית המשפט, להחליף את שיקול דעתה של היועמ"ש בשקול דעתו שלו, "שאם לא כן יסיג בית-המשפט את גבולו של היועץ המשפטי לממשלה ויהפוך עצמו ל'יועץ משפטי על' ולמעין 'שופט חוקר'" (ראו: עניין יהב, בעמ' 25; עוד ראו: בג"ץ 6009/94 שפרן נ' תובע צבאי ראשי, אל"מ דן בארי, פ"ד מח(5) 573, 582 (1994)).
...
לפיכך מצטרף אני למסקנת חברי כי דין העתירה להידחות.
לאחר בחינת החלטת היועץ המשפטי לממשלה, וצפייה בסרטון מצלמות האבטחה המתעד את האירוע, מקובלת עליי מסקנת חברי השופט א' שטיין, מטעמיו, כי אין מדובר באחד מאותם מקרים חריגים בהם יתערב בית משפט זה בהחלטת רשויות התביעה בענין העמדה לדין, וכי לא ניתן לומר כי החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה לוקה בחוסר סבירות קיצוני כנטען על-ידי העותר.
לפיכך, אני מצרפת הסכמתי למסקנת חבריי כי דין העתירה להידחות.