מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת אסיר: ערעור על סיווג בקטגוריה א' וסירוב לחופשה

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

לטענת המבקש, למרות שמרכז בריאות הנפש בשירות בתי הסוהר (להלן: מב"ן) העריך את מסוכנותו המינית של המבקש כנמוכה עד בינונית והמליץ על יציאתו לחופשה בת 12 שעות, סרב המשיב לבקשת המבקש להישתלב בסבב חופשות.
יוער, כי בבית המשפט קמא עלתה השאלה האם המבקש מסווג בקטגוריה "א" (אסירים שאין להוציאם לחופשה משיקולים של סכנה לשלום הציבור או לבטחון המדינה), כטענת המשיב, או בקטגוריה "ב1" ("אסירים שכל יציאה שלהם לחופשה מותנית באישור אח"מ/קמב"ס וכפופה לתנאים מגבילים"), אולם לצורך הדיון יצא בית המשפט קמא מהנחה שהמבקש נמצא בקטגוריה "ב1". בבקשת רשות העירעור שלפני מעלה המבקש מספר טענות עקרוניות לדעתו, אשר מצדיקות מתן רשות ערעור והתערבות בהחלטתו של בית המשפט המחוזי: (א) ראשית, טוען המבקש כי מכיוון שהחלטתו של בית המשפט המחוזי היא החלטה שיפוטית ראשונה בעיניינו, הרי שיש לקבוע כי הוא רשאי להגיש ערעור בזכות, זאת נוכח מעמדה החוקתי של זכות העירעור; (ב) שנית, המבקש טוען כי גם אם עניינו ייבחן לפי אמות המידה של מתן רשות ערעור על החלטות בעתירות אסיר, הרי שיש מקום להעתר לה, נוכח קיומן של שאלות בעלות חשיבות כללית החורגות מעניינו הפרטי של המבקש, והן: (1) מה המשקל שיש ליתן להערכת המסוכנות מטעם מב"ן כאשר זה ממליץ על הוצאת האסיר לחופשות, ומנגד עומדת היתנגדות גורמי הטיפול.
...
יוער, כי בבית המשפט קמא עלתה השאלה האם המבקש מסווג בקטגוריה "א" (אסירים שאין להוציאם לחופשה משיקולים של סכנה לשלום הציבור או לביטחון המדינה), כטענת המשיב, או בקטגוריה "ב1" ("אסירים שכל יציאה שלהם לחופשה מותנית באישור אח"מ/קמב"ס וכפופה לתנאים מגבילים"), אולם לצורך הדיון יצא בית המשפט קמא מהנחה שהמבקש נמצא בקטגוריה "ב1". בבקשת רשות הערעור שלפני מעלה המבקש מספר טענות עקרוניות לדעתו, אשר מצדיקות מתן רשות ערעור והתערבות בהחלטתו של בית המשפט המחוזי: (א) ראשית, טוען המבקש כי מכיוון שהחלטתו של בית המשפט המחוזי היא החלטה שיפוטית ראשונה בעניינו, הרי שיש לקבוע כי הוא רשאי להגיש ערעור בזכות, זאת נוכח מעמדה החוקתי של זכות הערעור; (ב) שנית, המבקש טוען כי גם אם עניינו ייבחן לפי אמות המידה של מתן רשות ערעור על החלטות בעתירות אסיר, הרי שיש מקום להיעתר לה, נוכח קיומן של שאלות בעלות חשיבות כללית החורגות מעניינו הפרטי של המבקש, והן: (1) מה המשקל שיש ליתן להערכת המסוכנות מטעם מב"ן כאשר זה ממליץ על הוצאת האסיר לחופשות, ומנגד עומדת התנגדות גורמי הטיפול.
נוכח כל האמור, גם הטענות בעניין אופן הפרשנות של המונחים המופיעים בפקודת החופשות אינן מצדיקות מתן רשות ערעור בנסיבות העניין, קל וחומר שעה שטענות אלה לא הועלו כלל בפני בית המשפט קמא וגם בבקשת רשות הערעור נטענו בחצי פה. לסיום, אחזק את המלצתו של בית המשפט קמא לשלב את המבקש בהליך טיפולי בהקדם האפשרי, זאת נוכח הבעת נכונות מצדו להשתתף בהליך שכזה בכל מתקן כליאה בו יוצע לו הטיפול ובהתחשב בעיתוי הנטען בו אמור להיפתח טיפול נוסף במתקן הכליאה בו מצוי המבקש.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 17.4.2016 המבקש עתר לבית המשפט המחוזי נגד סיווגו כאסיר בקטגוריה א' ונגד סרובו של שירות בתי הסוהר לשלבו בסבב חופשות, וכן עתר נגד אי שלובו במסגרת שיקומית באגף בו הוא נמצא.
לבסוף, בית המשפט קבע כי ההחלטה שלא לשלב את המבקש במסגרת סבב חופשות נובעת משיקולים עינייניים של שלום הציבור בכלל ושלומה של קורבן העבירה בפרט, והיא אינה חורגת ממיתחם הסבירות – כך שאין כל מקום להתערב בה. הבקשה למתן רשות ערעור המבקש טוען כי בקשתו למתן רשות ערעור מעלה שאלות עקרוניות ביחס לאופן שבו מסווגים אסירים לקטגוריות לצרכי חופשה, וכן מעלה שאלות עקרוניות בנוגע לאופן שבו נבחנת בקשתם של האסירים לצאת לחופשה.
הלכה פסוקה היא שרשות ערעור על החלטה של בית המשפט המחוזי בעתירת אסיר תנתן רק מקום בו הבקשה מעוררת שאלה משפטית עקרונית או נושא בעל חשיבות החורגת מנסיבותיו הפרטניות של המבקש (ראו: רע"ב 8377/15 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 7 (10.2.2016); רע"ב 6162/14 עזריאל נ' שירות בתי הסוהר, פסקה 10 (1.12.2014); רע"ב 7/86 וייל נגד מדינת ישראל (26.6.1986)).
...
כאמור, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטות אלה, ונחה דעתי כי הן אינן לוקות בחוסר סבירות כלשהו.
אשר על כן, דין הבקשה להידחות.
סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית משפט לעניינים מינהליים מרכז-לוד (כבוד השופטת ד' עטר) מיום אתמול, 22.2.2017, שבה נדחתה עתירת המבקש כנגד סרוב המשיבה (להלן: שב"ס) לאפשר לו לצאת לחופשה מיוחדת לרגל ארוע בר המצווה של בנו, שייערך בעוד יומיים, 25.2.2017.
המבקש פנה לשב"ס בבקשה לצאת לחופשה מיוחדת לרגל בר המצווה של בנו בתחילת חודש דצמבר 2016, בהתאם לנוהלי שב"ס; ולאחר שנימסר לו שהבקשה סורבה, הגיש עתירת אסיר ביום 20.12.2016 (עת"א (מחוזי מרכז-לוד) 43380-12-16), ונקבע בה דיון ליום 22.12.2016 (החלטת כבוד הנשיא א' טל מיום 21.12.2016).
בתשובת שב"ס הודגש כי המבקש מסווג בקטגוריה א' לפי פקודת נציבות בתי הסוהר לעניין חופשות אסירים (מס' 04.40.00; להלן: הפקודה), ובהתאם לכך לא תאושר לו חופשה אלא באישור הנציב או מפקד המחוז ומטעמים מיוחדים.
...
לאחר שנתן דעתו למכלול הדברים, ובהם גם מצבו הרפואי הלקוי של המבקש, מצא בית המשפט כי אין מנוס מדחיית העתירה, הואיל ולא נמצא שההחלטה חורגת ממתחם הסבירות.
לאחר עיון בבקשה על נספחיה, באתי לכלל מסקנה שלא ניתן להיעתר לה. כידוע, רשות ערעור על החלטה בעתירת אסיר לא תינתן כדבר שבשגרה, אלא באופן מצומצם ורק באותם מקרים שבהם מתעוררת שאלה משפטית עקרונית החורגת מעניינם של הצדדים או נושא אחר בעל חשיבות כללית (ראו למשל, רע"ב 8326/16 וידובסקי נ' שירות בתי הסוהר, בפסקה 24 (1.1.2017); רע"ב 2440/15 קבועה נ' שירות בתי הסוהר – מחוז דרום, בפסקה 4 (8.4.2015) (להלן: עניין קבועה)).
התוצאה היא שהבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש מסווג בקטגוריה א' – "אסירים שאין להוציאם לחופשה משיקולים של סכנה לשלום הציבור או לביטחון המדינה" בשל העבירות בהן הורשע, בהתאם להוראות פקודת נציבות שירות בתי הסוהר מספר 04.40.00, בעיניין "חופשות אסירים". מזה תקופה מבקש המבקש לצאת לחופשה חריגה או להיות משולב בסבב חופשות, אך המשיב מסרב לבקשתו.
כידוע, רשות ערעור על פסק דין בעתירת אסירה תנתן רק במקרים מיוחדים שבהם מתעוררת שאלה בעלת חשיבות משפטית או ציבורית החורגת מנסיבותיו הפרטניות של המבקש (ראו למשל: רע"ב 4265/18 פלוני נ' שירות בתי הסהר מחלקת זימונים, פסקה 5 (1.6.2018)).
...
לאחר בחינת הדברים הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את הבקשה אף מבלי להידרש לתשובה.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

פנייתו של המבקש למשיב לצאת לחופשה מיוחדת לרגל חתונת בתו סורבה, ומשכך הגיש עתירת אסיר ביום 4.5.2017.
כידוע, רשות ערעור על הכרעה בעתירת אסיר לא תנתן כדבר שבשיגרה, אלא באופן מצומצם ורק באותם מקרים שבהם מתעוררים שאלה משפטית עקרונית החורגת מעניינם של הצדדים או נושא בעל חשיבות כללית (ראו: רע"ב 7/86 וייל נ' מדינת ישראל (26.6.1986); רע"ב 5541/14 גולדשטיין נ' שירות בתי הסוהר (25.8.2014); רע"ב 4522/16 אמסלו נ' שירות בתי הסוהר (15.8.2016)).
צוין כי הוא "כיום נמצא בראשית תהליך" של טפול במחלקה, וכי "בשלב זה לא ניתן לאמוד את היתנהגותו ותפקודו במצבי סיכון". ויצוין כי המבקש מסווג בקטגוריה א' בשירות בתי הסוהר לעניין יציאה לחופשות, שבה נכללים "אסירים שאין להוציאם לחופשה משיקולים של סכנה לשלום הציבור או לבטחון המדינה", ועובדה היא שטרם שולב בסבב חופשות (ראו: פקודת נציבות בתי הסוהר 04.40.00 "חופשות אסירים").
...
יצוין בהקשר זה, כי בא-כוח המשיב חזר בפנינו על כך שמלכתחילה לא ביקש כלל המבקש לצאת לאירוע החתונה בליווי, ומשכך אפשרות זו לא נבדקה; ומצאנו להעיר כי עמדה זו היא מוקשית, שכן נדמה שבנסיבות המקרה גם אם המבקש לא ציין זאת במפורש בבקשתו, ניתן היה לצפות שאפשרות זו תיבדק מבעוד מועד.
סופו של דבר, ומבלי שאנחנו מקלים ראש בחפצו של המבקש להשתתף בשמחתה של בתו שהיא גם שמחתו שלו, ואף לא בחשיבות העניין למשפחה ולבתו של המבקש בפרט, איננו סבורים כי מקרה זה מצדיק את התערבותו של בית משפט זה בשיקול דעתם של גורמי המשיב ובהחלטתו של בית המשפט המחוזי.
הבקשה אפוא נדחית, ועם זאת ההצעה שהעלה המשיב כמצוין בסעיף 3 לעיל, חזרה ונשנתה על ידו במסמך שהוצג לנו, והיא בעינה עומדת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו