התובע הוא אסיר לשעבר ובתקופה שבין 14.4.14 ל-7.1.15 הוחזק במשמורת חוקית בבית סוהר "מעשיהו" ברמלה.
בסעיף 4(ב) לפקודה האמורה ישנה רשימה של כל המקומות המצויים בתוך תחומי בית הסוהר ואשר יש לראותם כ"מקום צבורי" שהעישון בהם אסור: רכבי שירות בתי הסוהר המשמשים להסעת סוהרים ואסירים, חדרי ביקורים, חדרי אוכל לסוהרים ואסירים, ספריות, מטבחים, מפעלי תעסוקה, כיתות לימוד והכשרה מקצועית, חוגים, קבוצות טיפוליות, מרפאות וחדרי טיפולים, מועדונים, בתי כנסת, חדרי כושר, משרדים ומסדרונות (להלן: הרשימה).
ב-רע"ב 10747/07 כהן נ' נציב שירות בתי הסוהר [פורסם בנבו] (15.10.08) הוגשה עתירת אסיר עקרונית לבית המשפט המחוזי בנצרת ובמסגרתה בית המשפט התבקש להורות לנציב שירות בתי הסוהר לאסור כליל את העישון במגורי האסירים, או למצער, להקצות בכל אגף ואגף במתקני הכליאה בישראל מספר תאים, שייעודם מראש יהיה לאסירים שאינם מעשנים.
נתחיל עם עוולת התקיפה המוגדרת בסעיף 23 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) ואשר מורה כדלקמן:
"23. (א) תקיפה היא שימוש בכוח מכל סוג שהוא, ובמתכוון, נגד גופו של אדם על ידי הכאה, נגיעה, הזזה, או בכל דרך אחרת, בין במישרין ובין בעקיפין, שלא בהסכמת האדם או בהסכמתו שהושגה בתרמית, וכן ניסיון או איום, על ידי מעשה או על ידי תנועה, להשתמש בכוח כאמור נגד גופו של אדם, כשהמנסה או המאיים גורם שהאדם יניח, מטעמים סבירים, שאכן יש לו אותה שעה הכוונה והיכולת לבצע את זממו.
...
בעקבות זאת, הגיש עתירת אסיר לבית המשפט המחוזי במחוז מרכז (עת"א 36490-11-14) (להלן: העתירה) וכבוד הנשיא, השופט אברהם טל, בהחלטתו מיום 7.1.15 , הורה כדלקמן:
"אני מבטל את מחיקת העתירה. העותר מרצה 12 שנות מאסר בגין הריגה והוא מלין על כך שבתא שבו הוא נמצא ישנו אסיר אחר שהוא מעשן וזאת למרות שנאסר עליו (על העותר) ע"י רופא להימצא בתא שבו נמצאים אסירים מעשנים מאחר והוא סובל ממיגרנות ובעיות באף. המשיב מודה כי לעת הזו מוחזק בתאו של העותר אסיר מעשן אך נאסר עליו לעשן בתא, שהוא תא פתוח והעותר לא נמצא בו כל שעות היממה. אני מבין למצוקת מקומות כליאה של אסירים אך כאשר מדובר במי שרופא אסר על הימצאותו יחד עם אסירים מעשנים, הרי על מפקד האגף והמוסמכים מטעמו להקפיד שהעותר לא יהיה בתא שבו נמצאים אסירים מעשנים, בין באופן קבע ובין באופן זמני. לאור כל האמור לעיל, אני מקבל את העתירה ומורה למשיב להעביר את העותר לתא ללא מעשנים או להוציא מתאו אסירים מעשנים, אלא אם רופא בית הסוהר יתיר לעותר להיות בתא יחד עם אסירים מעשנים".
התובע טוען שיש לחייב את שירות בתי הסוהר לשלם לו פיצויים בגין אי הנחת שנגרמה לו בשל החזקתו בתא עם אסירים מעשנים.
שלישית, סוג הסעד שיינתן לאסיר: ככל שישנו אסיר שמבקש לשהות בתא ללא עישון, ובקשתו נדחית על ידי שירות בתי הסוהר, אזי עומדת בפניו האפשרות להגיש עתירת אסיר לבית המשפט המחוזי שבתחום שיפוטי מצוי בית הסוהר שבו מוחזק האסיר.
ארבע הנקודות שציינתי דווקא מחזקות את המסקנה שהנתבע התנהג כלפי התובע, במישור של דיני הנזיקין, על פי הסטנדרט של "האדם הסביר", ולכן עוולת הרשלנות לא הוכחה.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.