טענתו המרכזית של בא-כוח המבקש, בגדר המכלול שבפני, הנה כי בית המשפט המחוזי שגה כאשר סמך את החלטתו על חוות דעת רפואית אחת, שאיננה עולה בקנה אחד עם חוות דעת קודמות בעיניינו של המבקש, כמו-גם עם החלטת וועדת השחרורים המיוחדת לאסירי עולם (אף שזו דחתה את בקשתו לשיחרור מוקדם), אשר קבעו כולן, באופן עיקבי, כי המבקש סובל מפגיעה מוחית בלתי הפיכה, שעתידה ליצבור תאוצה עם חלוף הזמן.
זאת בהתאם להוראות פקודת נציבות בתי הסוהר 04.40.00 "חופשות אסירים" לפיהן: "ועדת אסירי עולם הדנה בעיניינו של אסיר עולם שעונשו ניקצב תיתכנס אחת לשנה לידון בעיניינו". לנוכח עובדה זו, הוריתי למבקש ולמשיב בהחלטותיי מהתאריכים: 8.7.2015 ו-27.7.2015 למסור הודעות מעדכנות בדבר החלטתה של הועדה האמורה, ובתוך כך, בדבר הצורך בהכרעה בבקשה זו.
בא-כוח המבקש ציין בהודעתו מתאריך 20.7.2015 כי לא ידוע לו דבר על היתכנסותה מחדש של ועדת אסירי עולם בעיניינו של המבקש, ועל כן הוא עומד על הבקשה שלפני.
המשיב, מצידו, עידכן בהודעתו מתאריך 26.7.2015 כי הועדה המליצה לנציב בתי הסוהר שלא להוציא את המבקש לחופשה, והנציב, מצידו, אימץ את המלצתה, עוד בהחלטתו מתאריך 7.6.2015, בגדרה נקבע כי המבקש לא ישולב, גם זו הפעם, ב"סבב חופשות".
אולם, כפי שהמשיב ציין, ובצדק, בסעיף 4 להודעתו האמורה, ככל שהמבקש מעוניין לטעון כנגד החלטת הנציב האחרונה בעיניינו – פתוחה בפניו הדרך להגשת עתירת אסיר חדשה לבית המשפט המחוזי.
המשיב שקל את מכלול החומר שהונח לפניו, לרבות חוות דעת פסיכיאטרית בעיניינו של המבקש, והחליט לדחות את בקשתו להישתלב ב"סבב חופשות" בין היתר על רקע היתנהגותו האלימה והבלתי צפויה של המבקש, והעובדה שהוא איננו "מודע בהכרח למעשיו" (ראו פרוטוקול הוועדה הממליצה על הוצאת אסיר עולם לחופשה ראשונה, המסומנת כ-מש/2 בתיק המוצגים מטעם המשיב).
...
יחד עם זאת, ולמעלה מן הצורך, מוצא אני לנכון להוסיף כי הגעתי לכלל מסקנה שאף בלא תלות בהתפתחות הפרוצדורלית המתוארת, דינה של הבקשה שבפני להידחות גם לגופה.
בהתחשב בהתנהגותו של המבקש בין כותלי בית הסוהר ולנוכח הקושי להעריך את המסוכנות הנשקפת ממנו, דומה עלי כי ההחלטה שלא לאפשר לו להשתלב בשלב זה ב"סבב חופשות" סבירה בנסיבות העניין, ואינני מוצא בה כל פגם המצדיק את התערבותו של בית משפט זה.
מבלי לגרוע מכל האמור לעיל, רואה אני נכון להעיר כי חזקה על גורמי המשיב שימשיכו לבחון את ענייננו של המבקש ואת מצבו הרפואי – בלב פתוח ובנפש חפצה, תוך שהם נותנים דעתם לסיכון הקונקרטי הנשקף מהתנהגותו, לאור גילו ומחלותיו השונות הנטענות.
סוף דבר: הבקשה נדחית.