מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת אסיר ליציאה לחופשה ושינוי סיווג

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נטען כי יומיים לפני מועד הדיון בעתירה הקודמת הודיע ב"כ המשיבים לביהמ"ש כי משטרת ישראל החליטה לשנות את סיווגו של העותר לקטגוריה ב/2 ולפיכך ביקש למחוק את העתירה הקודמת שהתייתרה.
ביום 4.2.18 הודע לעותר כי בקשתו החדשה לחופשה סורבה שוב בשל סיווג מחודש לקטגוריה א', הפעם בשל סיווגו כאסיר אלמ"ב. על החלטה זו הגיש עתירה שניה (עת"א 6437-02-18), אשר נדחתה תוך שנקבע כי נפל פגם בהתנהלות המשיבים אשר לא בדקו את עניין האלמ"ב במסגרת העתירה הראשונה אך עניין זה צריך שייבדק עתה.
העותר נמצא בקטגוריה ב/1 – אסירים שכל יציאה שלהם לחופשה מותנית באישור הגורמים הרלוואנטיים.
...
המשיב טוען כי יש לדחות את העתירה.
נטען כי ההחלטה הינה סבירה, אחראית ושוויונית ואין מקום להתערב בה. דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ועיינתי במסמכים שהוגשו לעיוני הגעתי למסקנה כי אין מקום להתערב בהחלטת שב"ס שכן לא נפל בה פגם המצדיק את התערבות בית המשפט.
בהתאם, ועל פי כללי המשפט המנהלי, אין מקום להתערב בה. העתירה נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בגדר פסק הדין נדחתה עתירת המבקש לשנות את סיווגו כאסיר לצורך יציאה לחופשה, על מנת שיתאפשר לו להישתלב בסבב חופשות.
...
לאחר עיון בבקשה ובתגובה לה, על הנספחים שצורפו להן, לרבות החומר החסוי – באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
ויוער כי העובדה ששב"ס נעתר להוציא את המבקש לחופשה מיוחדת לשם השתתפות בחתונת בתו באוקטובר 2018, אינה מורידה או מעלה בהקשר זה; ובכל מקרה נכונות שב"ס לאפשר למבקש לצאת לחופשה מיוחדת אינה צריכה להיזקף "לחובתו" (ראו והשוו: רע"ב 3885/19 מדינת ישראל נ' שטרית, פסקה 9 (12.6.2019)).
על יסוד כלל האמור, הבקשה לרשות ערעור נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

העותר מלין על החלטת המשיבים לא לשנות את סיווגו ולא לשלבו בסבב חופשות, כאשר לטענתו הגדרתו לקטגוריה א' כמו גם ההיתנגדות להוצאתו לחופשות מנוגדות להסדר הטיעון הכולל עליו חתומה המדינה (באמצעות ב"כ המאשימה פרקליטת המחוז לשעבר הגב' רות דוד).
דיון והכרעה על פי סעיף 6(ב) להסכם שנחתם בין המדינה לעותר, מקום שהאסיר יבקש לצאת לחופשות, "תגבש מדינת ישראל את עמדתה על פי הקריטריונים הקבועים בחוק". עוד עולה מההסכם בברור, כי במסגרת בחינת המדינה את שאלת חופשותיו של האסיר, לא יועלו טענות ביחס לאופי העבירה בה הורשע העותר מכוח ההסכם, אולם אין ההסכם חל על נסיבות חדשות (כדוגמת עבירות חדשות שיעבור או שיוכחו, היתנהגות שלילית במהלך ריצוי המאסר וכו').
בהתאם לסעיף 04.40.00 לפקודת הנציבות, אסיר השפוט לתקופה העולה על שנת מאסר, יסווג לקטגוריה לצורך יציאה לחופשה בהתאם למספר שיקולים, ובהם אף שיקולים שאינם מפורטים בהסדר הטיעון האמור, דוגמאת חיזוי היתנהגות האסיר במהלך שהותו בחופשה מחוץ לכתלי בית הסוהר, בשים לב למידע המודיעיני הקיים בעיניינו, ולאפשרות שהאסיר עלול לא להתייצב לריצוי מאסרו עם תום החופשה.
...
בנסיבות אלה, סבורני כי המידע בעניינו של העותר מצביע על מעורבות בפלילים מתוככי הכלא וכי יציאתו לחופשה עלולה לסכן את שלום הציבור ובטחונו, ועל כן החלטת הרשות שלא להוציא את העותר לחופשות הינה סבירה לעת הזו.
המשיב ימשיך ויבחן את תוקפו של המידע המודיעיני בעניינו של העותר בחלוף הזמן ואת מהימנותו, כפי שעשה במקצועיות עד כה. בכפוף לאמור לעיל, העתירה נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לעניין סיווג העותר לקטגוריה ב/1 ובקשתו לשנותה לקטגוריה ב/2, סיווג לב/2 הנו נדיר ונעשה רק במקרים בהם לא נידרשת כלל מעורבות משטרת ישראל בהליך החופשה, כשלרוב מסווגים לקטגוריה זו אסירים השפוטים לתקופת מאסר קצרה – עד שנה, שהורשעו בעבירות קלות, שלא כמו במקרה של העותר.
סעיף טו. 2 (ב) קובע, כי בנוסף לאמור בס"ק (א), הועדה המשותפת לא תידון בעיניין שינוי תנאי חופשת האסיר, אלא לאחר שהאסיר יצא ל-3 חופשות לפחות ממועד הסווג האחרון או ממועד שבו נקבעו מחדש התנאים ליציאתו לחופשה, לפי המאוחר יותר.
...
מכל האמור לעיל, עולה שאין לקבל את טענות העותר.
אני מורה על דחיית העתירות.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2008 בעליון נפסק כדקלמן:

בשם המבקשת: עו"ד **** מארקס, עו"ד יוכי גנסין בשם המשיב: עו"ד לימור רוט-חזן ][]פסק-דין ]השופט א' רובינשטיין: בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע (השופטת ד"ר אבניאלי) מיום 13.12.07 בעע"א 5533/07, בגדריו התקבלה עתירת המשיב האסיר לצאת לחופשה, בכפוף לתיאומה ותאום תנאיה עם המישטרה.
בית המשפט הוסיף כי אינו מורה על שינוי הקטגוריה בה סווג המשיב, ועל כן חופשות נוספות אליהן יבקש המשיב לצאת יידוֹנוּ בוועדת אלמ"ב. מכאן הבקשה הנוכחית.
...
על כן, בסופו של דבר, נדחה הדיון בעתירה עד לאחר הדיון הנוסף בועדה.
עם זאת אוסיף, כי במקרה אחד כתבתי (רע"ב 5325/07 קדוש נ' שירות בתי הסוהר (לא פורסם) (2007)), כלהלן: "כשלעצמי אף סבורני, כי גם אם במובן משפטי החופשות הן פריבילגיה, הניתנת על סמך שקלולם של גורמים שונים, עדיין הן מעין 'דרך המלך' לאסיר על פי ציפיות סבירות של אדם – אדם העומד באמות המידה לכך". משמעות הדברים לדידי היא, כי לעולם המדובר בשיקול דעת רציני ומוקפד, מתוך ראיית מכלול התמונה – ובבני אדם עסקינן, הן כשהמדובר באסיר הן בקרבנות ובחברה.
(4) כאמור סבורני במקרה דנא כי הדרך הנכונה היתה להחזיר את התיק לועדת האלמ"ב. סוף דבר אציע לחברי, כי הבקשה תידון כאילו ניתנה הרשות והוגש הערעור, וכי הערעור יתקבל במובן זה שהתיק יוחזר לועדת האלמ"ב לבדיקה בהקדם של רצינותו ומהימנותו של הנתון החדש, באמצעות גורמי רשות ומקצוע כפי שתמצא לנכון.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו