מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת אסיר כנגד החלטת ועדת שחרורים מיוחדת

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפנינו עתירת אסיר המופנית נגד החלטת ועדת השחרורים במקום מושבה בבית הסוהר צלמון, בראשות כב' השופט בדימוס אבי הבר, מתאריך 24/11/14, במסגרתה נקבע כי לאור המידעים החסויים שהוצגו לועדה, המצביעים על פעילות פלילית המסכנת את שלום הציבור, נדחתה בקשתו של העותר לשיחרור מוקדם.
על הליך שיחרור מוקדם ברישיון, תפקידה וסמכויותיה של ועדת שחרורים והקף היתערבות בית המשפט בהחלטותיה אמר בית המשפט העליון את הדברים הבאים: "לא עומדת לאסיר זכות קנויה להשתחרר שיחרור מוקדם מריצוי עונשו. יחד עם זאת, לוועדת השחרורים סמכות שבשיקול דעת להעניק שיחרור מוקדם לאסיר, העומד באמות המידה הקבועות בחוק שיחרור על-תנאי ממאסר, ולאחר ששוכנעה כי "האסיר ראוי לשיחרור וכי שיחרורו אינו מסכן את שלום הציבור". התערבותו של בית המשפט המחוזי בהחלטתה של ועדת השחרורים,בעניינים כגון דא, מצטמצמת אך למקום בו שוכנע בית המשפט כי נפל בה פגם, בשל אחת העילות המוכרות במשפט המנהלי, לרבות חריגה ממשית ממיתחם הסבירות (ראו, לעניין זה, בג"ץ 550/89 היועץ המשפטי לממשלה נ' ועדת השחרורים, פ"ד מג(2) 739 (1989); בג"ץ 89/01 הועד הצבורי נגד ענויים בישראל נ' ועדת השחרורים, פ"ד נה(2) 838 (2001); רע"ב 6438/08 אבו גידאן נ' ועדת השחרורים המיוחדת לאסירי עולם ([פורסם בנבו], 7.10.2008))".
...
כאמור, לאור המידעים החסויים ממשטרת ישראל שהוצגו לוועדה נקבע כי אין בתכנית השיקום הפרטית שהוצגה כדי לאיין את מסוכנותו והוועדה קבעה כי אין להיעתר לבקשתו של העותר לשחרור מוקדם.
סבורים אנו כי לא היו בפני וועדת השחרורים מידעים המצביעים, במידה מספיקה וממשית, על מסוכנות הנשקפת משחרורו של העותר ממאסרו, זאת גם אם נצא מנקודת הנחה שאותו סכסוך ישן טרם הסתיים.
בנסיבות אלו, וכאשר כל יתר אמות המידה והנתונים בעניינו תומכים באפשרות של שחרור מוקדם, יש להעתר לבקשתו.
אשר על כן אנו מורים על שחרורו המוקדם של העותר ברישיון.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

השופטת ב' טאובר: בפניי עתירת אסיר, המופנית כנגד החלטת ועדת שחרורים בכלא כרמל, בראשות כב' השופט בדימוס, עמירם שרון, אשר ניתנה ביום 08/02/15.
"לא עומדת לאסיר זכות קנויה להשתחרר שיחרור מוקדם מריצוי עונשו. יחד עם זאת, לוועדת השחרורים סמכות שבשיקול דעת להעניק שיחרור מוקדם לאסיר, העומד באמות המידה הקבועות בחוק שיחרור על-תנאי ממאסר, ולאחר ששוכנעה כי "האסיר ראוי לשיחרור וכי שיחרורו אינו מסכן את שלום הציבור". התערבותו של בית המשפט המחוזי בהחלטתה של ועדת השחרורים, בעניינים כגון דא, מצטמצמת אך למקום בו שוכנע בית המשפט כי נפל בה פגם, בשל אחת העילות המוכרות במשפט המינהלי, לרבות חריגה ממשית ממיתחם הסבירות (ראו, לעניין זה, בג"ץ 550/89 היועץ המשפטי לממשלה נ' ועדת השחרורים, פ"ד מג(2) 739 (1989); בג"ץ 89/01 הועד הצבורי נגד ענויים בישראל נ' ועדת השחרורים, פ"ד נה(2) 838 (2001); רע"ב 6438/08 אבו גידאן נ' ועדת השחרורים המיוחדת לאסירי עולם ([פורסם בנבו], 7.10.2008))".
...
לעמדתה, אין המדובר במעידה חד פעמית, אלא חזרה לחיי הפשע, ובהיעדר תכנית טיפולית בכלא אין מקום להיעתר לבקשת העותר לשחרור מוקדם.
על רקע האמור, והגם שהתנהגותו של העותר בכלא תקינה, ואין רישומים לעבירות משמעת או חמ"ן שלילי, מקובלת עלינו עמדתה של ועדת השחרורים, כי עברו של העותר מלמד על מסוכנותו.
אשר על כן העתירה נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מונחת לפנינו עתירת אסיר העולם צבי גור [להלן: "העותר"] כנגד החלטת המשיבה 2, ועדת השחרורים המיוחדת בראשות כב' השופטת בדימוס אפעל-גבאי [להלן: "הועדה"], מיום 13.5.2020 בתיק וש"מ 22214-08-14, אשר דחתה את בקשת העותר לשיחרור על תנאי מטעמים רפואיים לפי סעיף 7 לחוק שיחרור על תנאי ממאסר, תשס"א – 2001 [להלן: "החוק"].
...
עוד קבעה בצדק, כי מקום שהבקשה לשחרור זמני אינה נתמכת במסמכים המלמדים על תוכנית טיפולים סדורה שהוכנה עבור האסיר, כפי שקרה בעניינו של העותר, דין הבקשה להידחות (רע"ב 2173/20 בן משה נגד מדינת ישראל [5.4.2020], בפסקה 14).
סוף דבר: כמו הוועדה, אנו ערים לכך שהעותר מתמודד עם מחלת סרטן מפושטת, וברי כי תוחלת חייו התקצרה באופן משמעותי בשל המחלה הקשה (ובמיוחד כשהוא מתמודד גם עם מחלות רקע).
סוף דבר: בכפוף לאמור בפסקה 48 לעיל, העתירה נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

שנית, לגוף העניין, נטען כי מ"מ נציבת שירות בתי הסוהר שקל את מכלול השיקולים הרלוואנטיים שהחשוב בהם הוא שלום הציבור וביטחונו ומצא שלא להעתר לבקשה לאור המסוכנות האינהרנטית הנשקפת מן העותר, מחומרת העבירות ומהיותו אסיר עולם שעונשו לא ניקצב, לאור חשש גורמי המודיעין ומשטרת ישראל לאי חזרה מן החופשה ולאור החלטת ועדת השחרורים המיוחדת מן העת האחרונה, שלא להמליץ לנשיא המדינה לקצוב את עונשו של העותר.
ניתן בזאת צו עיכוב יציאה מן הארץ כנגד העותר.
...
רביעית, בהחלטה הוזכר, אמנם, כי חוות דעת ועדת אלמ"ב הובאה בפני מ"מ הנציבה, אולם לא צויין כי הועדה המליצה לאשר את החופשה ולא ניתן כל הסבר מדוע ומפני מה נדחית ההמלצה.
אני סבורה כי מתקיימים הטעמים המיוחדים האמורים בפקודת החופשות וכי לאור מכלול הנסיבות בעניינו של העותר, בין היתר התנהגותו הטובה בכלא, הטיפול אשר קיבל עד כה, נטילת האחריות והנכונות להמשיך לטיפול נוסף ורמת המסוכנות אשר ירדה, כל אלו מובילים למסקנה כי היה מקום לקבל את בקשתו לחופשה.
סיכומו של דבר, אני מורה כי העותר יוכל לצאת לחופשה מיוחדת בתאריך 14.6.22 לחתונת בתו, בין השעות 15:00 ל- 23:00, בתנאים הבאים: לאורך כל שעות האירוע ילווה העותר על ידי ערב אשר יאושר על ידי המשיבים.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עתירה כנגד החלטת ועדת השחרורים המיוחדת בראשות כבוד השופט בדימוס ציון קאפח בוש"ק 31585-04-14 מיום 14.8.2022, אשר דחתה את בקשתו של העותר להמליץ על המרת עונשו בעונש מאסר קצוב.
אשר לטענה כי העותר סיים את כל הטיפולים בין כתלי הכלא, בהתאם לחוק שיחרור על תנאי ממאסר, הועדה המיוחדת רשאית אמנם לשקול, בין היתר, את השקום הנטען על ידי האסיר, אולם עליה ליתן משקל גם לטיב העבירה ולנסיבות ביצועה.
...
ומן הכלל אל הפרט: לעותר , כאמור, אין זכות קנויה להיות נוכח בדיונים כמפורט מעלה ולפיכך טענה זו נדחית.
ברע"ב 8538/17 בשיר נ' וועדת השחרורים המיוחדת נפסק: "ברי, כי עמדתם של גורמי המקצוע לעניין מסוכנותו אינה מחליפה את שיקול דעתה של הוועדה, שהיא גוף מעין-שיפוטי שבראשו שופט, אולם על הוועדה ליתן את המשקל הראוי להמלצות אלה". אף טענת האפליה דינה להידחות.
יתר על כן, מן הראוי לחזור על שנפסק על ידי בית המשפט העליון ב רע"ב 433/07 עמירם הוכברג נגד מדינת ישראל: "אדם שנגזר דינו למאסר עולם ניטלה ממנו, בצו החברה, חירותו עד אחרון ימיו. ואם נמסרה לנשיא-המדינה הסמכות לשנות מתוצאות של עקרון זה, בדרך של חנינה או קציבת העונש, היה זה אך משום ההכרה כי בהתקיים הנסיבות המתאימות, עשויה מידת הרחמים לגבור על מידת הדין ... איני נכנס בגדרו של דיון זה לשאלה כלום קנויה לו, לאסיר-העולם, זכות כי קציבת עונשו תישקל. אך אין חולק, כי לא עומדת לו כל זכות כי הדבר ייעשה דווקא בנקודת הזמן הראויה בעיניו ... עיקר הוא בעיני כי חוסר הוודאות בה שרוי, כנטען, אסיר-העולם, אינו כזה כלל ועיקר. ודאותו של הלה היא, כי משנטל חייו של אחר, שוב לא תושב לו חירותו. ודאותו היא, כי עונשו נגזר לריצוי שארית ימיו מאחורי סורג ובריח. ודאות זו היא מנת חלקו, כל עוד לא החליטו הגורמים המוסמכים לשנות מן הדבר. ואם צער וסבל כרוכים בכך, הרי את אלה המיט אסיר-העולם על ראשו-הוא, במעשה הנפשע בו שלח ידו." על רקע האמור, ונוכח הכלל לפיו שבית-משפט זה אינו בא בנעליה של הוועדה, אינו מחליף את שיקול-דעתה בשיקול-דעתו, והתערבותו מצומצמת למקרים חריגים בלבד בשל פגמים היורדים לשורשו של העניין – הגענו למסקנה לפיה לא נפל כל פגם בהחלטת הוועדה המבססת עילה להתערבות שיפוטית, ולפיכך דין העתירה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו