מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת אסיר טעון הגנה על סגירת אגף

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

עקרי טענות הצדדים המבקש טוען כי בקשת רשות העירעור מעוררת שאלות משפטיות עקרוניות החורגות מעניינו של המבקש: ראשית, שאלת אופן הסדרת שב"ס את שלובם באגף נ"ס של אסירים טעוני הגנה המסוכסכים ביניהם, ובתוך כך גם שאלת הבקורת השיפוטית על החלטות שב"ס בסוגיה זו; שנית, השאלה אם שב"ס רשאי לידרוש מאסיר לא מעשן להסכים לשהות בתא נ"ס כשבתא זה שוהים גם אסירים מעשנים, כתנאי להשמתו בתא נ"ס; שלישית, קיומה של זכות ערעור חוקתית בעתירות אסירים.
לבסוף, עומד המבקש על האנטרס הצבורי בהשמתם של אסירים שנמצאו מתאימים לכך באגפי נ"ס. עוד טוען המבקש כי פיתרון בדמות הגדרת תא נפרד כתא נ"ס בתוך אגף שכולל אסירים שאינם נקיים מסמים הוא בעייתי, שכן הוא מחייב אחת משתיים: השלמה עם מצב בו האסירים הנקיים מסמים באים במגע עם אסירים ש'אינם נקיים' השוהים באותו אגף, או 'סגירה' של התא הנקי באופן שמבודד את יושביו מיתר יושבי האגף, אך אגב כך הופך אותו למעשה ל'תא הפרדה', ופוגע באסירים ה'נקיים' במקום להיטיב עימם ולעודדם להמשיך ב'נקיונם'.
...
מטבע הדברים, לתוצאות הדיון עשויות להיות השלכות על אפשרות שיבוצו של המבקש באגפי נ"ס נוספים על אלה שנבחנו עד כה. אשר על כן, החלטתי לדחות את הבקשה.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

נקודת המוצא לדיון הנה שאכן קיים חשש ממשי לחייו של העותר, כעולה מהמידע המודיעיני על רקע עובדות כתב האישום המיוחס לו. בפנינו עותר שהמשיבה דאגה להקיף אותו מכל עבריו בשלוש הגדרות שונות: "אסיר הפרדה", "טעון הגנה רמה א'" ו"אסיר התראה", בבחינת "והחוט המשולש לא במהרה ינתק". האם יש צורך חיוני בשלושת ההגדרות גם יחד והאם אין בהן משום פגיעה בעותר ובזכויותיו מעבר לנדרש, באופן ההופך את ההחלטה לבלתי סבירה המצדיקה היתערבות שיפוטית.
אגף ההפרדה סגור במשך כל שעות היממה, פרט למקרים בהם יוצא האסיר לטיול, ביקור מישפחה, טפול רפואי, ביקור עו"ד וכיו"ב. (סעיף 16א).
(כללי) קובע: "קיימים אסירים שנשקפת סכנה לשלומם מאסירים אחרים. אסירים אלו זקוקים להגנה מאסירים אחרים ועל כן הם יוחזקו באגפים נפרדים, אגף הפרדה או אגף שיועד לאסירים טעוני הגנה, וכן יופרדו משאר האסרים בעת הוצאתם מחוץ לכתלי בית הסוהר ברכב ההסעה". מההודעה האמורה ניתן להסיק שהחזקת אסיר בהפרדה נותנת מענה מספיק למטרה שלשמה מוגדר אסיר כ"אסיר טעון הגנה".
...
קובע: "ככלל, אסירים טעוני הגנה רמה א' (כמו העותר שבפנינו) יוחזקו בתנאי הפרדה בלבד ויחולו לגביהם הכללים הקבועים בפקנ"צ 04.03.00 (פקנ"צ ההפרדות)". מהמקובץ לעיל עולה כי רמת השמירה והביטחון המירבית היא זו המוענקת לאסיר הפרדה בהפרדת יחיד.
כיון שכך, אני קובע שהגדרת העותר כ"טעון הגנה רמה א'" הינה מיותרת, ועל רקע מכלול הנסיבות הינה בלתי סבירה המצדיקה הוראה שיפוטית לבטלה, וכך אני מורה.
סוף דבר, כל זמן שהעותר מוחזק כ"אסיר בהפרדת יחיד" ומוגדר במקביל גם "כאסיר התראה" בטלה הגדרתו כ"אסיר טעון הגנה רמה א'".

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בדיון שנערך במעמד הצדדים הוסיפה וטענה ב"כ העותר כי עם הגיעו לכלא גילבוע, הותקף העותר על ידי אסירים בני מיעוטים על רקע המיוחס לו בכתב האישום ועל כן הוא הושם בהפרדה למשך כחודש ימים והוגדר כאסיר "טעון הגנה". מאוחר יותר הוסרה הגדרה זו והוא הועבר לכלא צלמון ושולב באגף הדתי.
סעיף 13א2) לפקנ"צ 04.42.00 קובע : "ניתן לבחון מתן ביקור פתוח אחת לשבועיים באגפי נ"ס, אגף הפרדה, אגף שמור, מתקדמים, שקום ולשם". רשימה זו איננה סגורה, זאת לאור הוראות סעיף 13א3).
...
לפיכך, אני קובע כי עובדת היותו של העותר "עצור" ולא "אסיר", כמו גם העובדה שהעותר איננו משובץ באחד מהאגפים המפורטים בסעיף 1.
לא מן הנמנע שלאחר שמפקד בית הסוהר יפעיל את שיקול הדעת הוא יגיע למסקנה, במקרה הספציפי של העותר, שאין להתיר לו "ביקורים פתוחים". לפיכך, עניין הביקורים הפתוחים מוחזר לדיון בפני הגורמים המוסמכים ומנהל בית הסוהר למתן החלטה מנהלית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

טענות המבקש במסגרת העתירה בפני בית המשפט המחוזי ובמסגרת הבקשה שלפני הנן, בתמצית, כדלקמן: בעקבות סגירת אגף טעוני הגנה בכלא שיטה אין כיום בצפון הארץ אף בית כלא שכולל אגף טעוני הגנה, ולפיכך הועברו כל האסירים המוגדרים כך לכלא אשל בדרום ולכלא השרון במרכז.
...
לא מצאתי שיש הצדקה או צורך בנסיבות העניין, להיעתר לבקשה זו, מן הטעמים שלהלן.
דין הבקשה להידחות.
לאור האמור לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט המליץ בפני גורמי שירות בתי הסוהר על שיבוץ המערער "בתכנית גמילה ושקום בהקדם, בחצי הראשון של ריצוי תקופת המאסר". טענות המערער בעירעור טענתו המרכזית של המערער היא, כי טעה בית המשפט המחוזי שעה שלא נעתר לבקשתו להשלח לתסקיר שירות המבחן לפני גזירת דינו, ובכך לא נבחנה התאמתו להיכלל במסגרת טיפולית סגורה לגמילה מסמים.
לטענתו, יש ליתן בו אמון ולאפשר לו לחזור לדרך הישר ולא להנציח את מעגל הסמים בו הוא נמצא; מנגד, בבית האסורים מצוי הוא באגף טעוני הגנה ולכן אינו משולב בתכנית גמילה.
מטעם המדינה נטען, כי ההפרדה נחוצה לאמיתה בשלב זה, ואכן ישנו קושי בהסדרת תכניות גמילה באגפי הפרדה, ומכל מקום נושא זה עניינו עתירת אסיר.
...
בית המשפט המליץ בפני גורמי שירות בתי הסוהר על שיבוץ המערער "בתכנית גמילה ושיקום בהקדם, בחצי הראשון של ריצוי תקופת המאסר". טענות המערער בערעור טענתו המרכזית של המערער היא, כי טעה בית המשפט המחוזי שעה שלא נעתר לבקשתו להישלח לתסקיר שירות המבחן לפני גזירת דינו, ובכך לא נבחנה התאמתו להיכלל במסגרת טיפולית סגורה לגמילה מסמים.
הכרעה לאחר העיון אין בידינו להיעתר לערעור.
בית המשפט המחוזי שיקלל בגזר דינו את מכלול הנסיבות ודעתו מקובלת עלינו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו