כנטען, בתם היתה נשואה ליהודי, ולה בת, אזרחית ישראלית.
ביום 3.7.12 הגיעה העותרת לשגרירות ישראל באוזבקיסטן יחד עם עובדת בארכיון הלאומי, והציגה ספר מקורי של רישום נישואין משנת 1934, אשר כולל רישום נשואי הורי העותר.
כנמסר, מסמכים אלו הועברו לגורמי "נתיב", ובהתאם לחוות דעתם נקבע, כי אין באלה להוכיח זכאותם של העותרים למעמד בישראל מכוח חוק השבות.
...
בפסק הדין שדחה את העתירה (מיום 12.7.10) מפי הנשיאה ביניש, השופט -כתארו אז -גרוניס והשופט פוגלמן נקבע כלהלן:
"המסמכים שהגישו העותרים כדי לשכנע את הרשויות ביהדותם, היו מסמכים שנפלו בהם פגמים עד כדי כך שלא עלה בידם לשכנע כי אכן בני הזוג הם יהודים לפי חוק השבות. בינתיים נמסר לנו מפי בא-כוחם של העותרים כי הם עזבו את הארץ. עם זאת גם עתה לא נסגרה בפניהם הדלת להציג מסמכים נוספים, או ראיות אחרות, שיש בהן כדי לתמוך בטיעוניהם. על יסוד החומר שהוצג עד כה למשיב, לא מצאנו כי נפל פגם בשיקול דעתו כאשר סירב ליתן לעותרים מעמד בישראל. לפיכך העתירה נדחית".
ביום 2.11.11 הוגשה העתירה דנא, שבה נטען כי בידי העותרים ראיות נוספות התומכות בטענותיהם, ואשר הגיעו לידיהם לאחר שנדחתה העתירה הראשונה.
לא מצאנו איפוא, נוכח האמור, כי החלטת המשיב בלתי סבירה ומצדיקה התערבות.
כללם של דברים: לאחר שעיינו בחומר הראיות ושמענו את טיעוני הצדדים, לא מצאנו מקום להתערב בהחלטת המשיב, שלפיה אין אף לעת הזאת במסמכים שבידי העותרים כדי לבסס זכאותם לאזרחות.
בנתון לאמור אין בידינו להיעתר לעתירה.