לפנינו עתירה למתן צוים על-תנאי, בגדרה התבקשנו להורות למשיבים 5-1 "לנמק מדוע אינם נוקטים לאלתר בכל הפעולות הנדרשות לשם חיוב מקימי ומפעילי המזבלה הבלתי חוקית הממוקמת בסמוך לצומת פסגות שבבנימין, דרומית לתחנת הדלק מעבר מכמש, בהוצאות פינוי ושקום האתר, אשר מומנו ע"י המשיבים מהקופה הציבורית"; עוד התבקשנו להורות למשיבה 6 "לנמק מדוע לא תפתח ללא דיחוי בחקירה פלילית כנגד האחראים לבצוע העבירות הנרחבות במסגרת הקמת והפעלת המזבלה הבלתי חוקית"; לבסוף התבקשנו להורות לכלל המשיבים "למסור לעותרת ללא דיחוי את פרטי העבריינים – המחזיקים במזבלה הבלתי חוקית, הנמצאים בידיהם, על מנת שניתן יהיה לצרפם לעתירה".
הרקע לעתירה
לפי המתואר בכתב העתירה, במהלך שנת 2019, הישתלטו אנשים על אתר הסמוך לצומת פסגות שבמועצה האזורית מטה בנימין באיזור יהודה והשומרון (להלן: האיזור), והחלו לשפוך במקום פסולת ולשרוף אותה (להלן: המזבלה).
ביום 17.11.2019, פנתה העותרת אל משיבים 2, 3, 5 ו-6 ודרשה כי אלו ינקטו בהליכי פקוח ואכיפה נגד הפעלתה הבלתי חוקית של המזבלה, הליכי שקום השטח והליכים פליליים נגד מקימי ומפעילי המזבלה.
כן טוענים המשיבים, כי הם נקטו ונוקטים בצעדים שונים כדי להיתמודד עם התופעה של הקמה והפעלה של אתרים פירטיים להשלכה של פסולת בכלל, ועם המזבלה מושא ענייננו בפרט.
...
זאת ועוד, לא מצאנו כל עילה להתערבות שיפוטית בנוגע לסעדים שעניינם אי פתיחה בחקירה פלילית והגשת כתבי אישום.
אנו סבורים, כי המקרה שלפנינו אינו עומד, ולו בקירוב, ברף הנדרש להתערבותנו בכגון דא. כמצוין, המזבלה מושא ענייננו אינה מופעלת באופן מוסדר על-ידי גורם מרכזי, אלא שהפינוי של הפסולת אליה, והטיפול בה שם, נעשים על-ידי גורמים רבים, שזהותם אינה ידועה למשיבים.
בהתאם לכך, ומקום בו העבריינים שנתפסו מפנים פסולת למזבלה אינם "מקימי ומפעילי" המזבלה, אלא חלק מקבוצה רחבה של אנשים המשליכים את הפסולת שלהם באתר זה באופן ספוראדי; ובשים לב לכך שאין למשיבים מידע על אודות האחראיים על הקמת המזבלה והפעלתה, ככל שישנם כאלה – לא ניתן להיעתר לסעד השני שהתבקש בגדר העתירה, להורות על פתיחת הליכים פליליים נגד "האחראים לביצוע העבירות הנרחבות במסגרת הקמת והפעלת המזבלה".
נוכח האמור, העתירה נדחית.