לשם הוכחת האמור, צירף פארס הצהרה של המנוח שופי סלים ז"ל, ראש מועצה מקומית מג'דל שמס, מתאריך 16.1.03, החתום ע"י ארבעה עדים תושבי כפר מג'דל שמס; אישור מיום 7.1.14 של דולאן אבו סאלח, ראש המועצה מקומית מג'דל שמס; הצהרה מיום 6.5.17 של מספר תושבים של מג'דל שמס בעלי קרקעות שכנות, וכולם מאשרים את זכויות אביו המנוח במקרקעין נשוא התביעה (נספחים ד' - ו' לכתב התביעה, בהתאמה).
עם גילוי הפלישה כאמור, הגיש פארס את התביעה שלפניי ואשר במסגרתה הוא עותר לסילוק ידם של הנתבעים מהמקרקעין, וכן למתן צו מניעה קבוע האוסר עליהם להכנס למקרקעין או לעשות בהם כל פעולה של הכשרה, סילוק אבנים או כל עבודה מכל סוג אחר.
בשונה מע"א 7340/13 מדינת ישראל מינהל מקרקעי ישראל נ' נימר מג'יד אלשער (11.10.15), שעסק בתביעות בין המדינה לבין בעלי הקרקע הפרטית, ההליך שלפניי עוסק בתביעה בין אנשים פרטיים, שכל אחד מהם טוען זה שלי בגדרי תביעת פינוי וסלוק יד שהגיש אחד מהם כנגד השאר (לעניין הדין החל על קרקעות באיזור רמת הגולן ראו: פיסקה מ"ב לפסק הדין).
לעניין זה, אני מפנה לתאור הרקע המשפטי באשר לצוי התפיסה ברמת הגולן, הרלוואנטי לתביעה הנוכחית, שנכתב בע"א 8858/02 הנ"ל: "1. בשנים 1971, 1974 ו- 1975, עת הוחזקה רמת-הגולן על –ידי ישראל בתפיסה צבאית ונוהלה על-ידי מפקד מבאי, הוצאו צוי-תפיסה (להלן: צוי התפיסה) של מקרקעין באיזור בוקעאתא, הסמוך לגבול סוריה. לצוי התפיסה לא צורפה מפה, לא נקבע שטח המקרקעין שנתפסו, ואף לא ניתן בצוים תאור אחר המאפשר לזהות את המקרקעין שהצו מתייחס אליהם. בגדר צו התפיסה, נקבע, כי בעל מקרקעין או המחזיק בהם כדין רשאי להגיש לממשל הצבאי ברמת- הגולן תביעת פיצויים בגין נזקים שנגרמו לאדמתו וכן לתבוע דמי-שימוש עתיים. לאחר הוצאת הצוים נתפסו המקרקעין על-ידי צה"ל, נסללו בהם כבישי בטחון ושטחים נרחבים מוקשו. בתאריך 15.12.1981, היתקבל חוק רמת הגולן, תשמ"ב-1981 (להלן: חוק בגולן), בגדריו הוחל המשפט, השיפוט והמינהל של המדינה בשטח רמת-הגולן. כמו- כן, הותקנו באותו תאריך - על פי ההסמכה המופיעה בחוק הגולן, הוראות מעבר בהן נקבע, בין היתר, כי "צוי תפיסת מקרקעין לצרכים צבאיים שעמדו בתוקף ערב תחולתן של התקנות ימשיכו לעמוד בתוקפם (תקנות רמת הגולן (הוראת מעבר), תשמ"ב- 1982). תקנות אלה היו, כפי ששמן מעיד עליהן, הוראות מעבר, אך המצב המשפטי לא השתנה עד עצם היום הזה. צוי התפיסה, שמעצם מהותם נועדו לאפשר החזקה צבאית זמנית, נשארו בעינם. זאת, הגם שלנוכח השמוש שנעשה בפועל במקרקעין ברור הוא כי לא הייתה כל כוונה להחזירם לבעליהם. לאמור, כי לא בוצע ההליך המתאים של הפקעת המקרקעין, המחייב את המדינה לזהות את הקרקעות, ולתחום את גבולותיהם במדויק (ראו התוספת להודעה לפי סעיפים 5 ו-7 לפקודת הקרקעות, רכישה לצורכי ציבור, 1941). ומשרד הבטחון המשיך לשלם דמי שימוש בגין החזקת הקרקעות. בשנת 1976, על רקע מידע שהיתקבל- כי האדמות שלגביהן הוצאו צוי-תפיסה מעובדות בחלקן, וכי חלק מבעלי הזכויות בקרקעות הלכו לעולמם- עלו ספקות באשר לזכויות מקבלי דמי- השמוש. משכך, החליט משרד הביטחון להפסיק את התשלומים ולערוך בדיקות בדבר הזכאות לדמי-שימוש, כאשר, לצורך הבדיקות, אף נערכו רישומים על-ידי המדינה המאפשרים לזהות את המקרקעין שנתפסו...".
יש לציין כי עפ"י חוק רמת הגולן, התשמ"ב-1981 והתקנות שהותקנו מכוחו, תקנות רמת הגולן (הוראות מעבר) (מספר 2), התשמ"ב-1982, חלה רציפות זכויות אף לאחר החלת המשפט השיפוט ומנהל המדינה על שטח רמת הגולן.
...
משכך, ניתן לקבוע כי אין לפארס זכויות ברצועת קרקע זו אשר נצבעה בצבע תכלת, ואין נפקא מינה אם יש בהליך האמור שהתנהל בין משפחת בטחיש לבין הנתבע 3 משום קביעה, כי זה האחרון הוא בעל החזקה בקרקע זו, שכן ממילא יש להחריג שטח זה מהתביעה שלפניי ולגורע אותו מהשטח שלגביו טוען התובע כי לו זכויות חזקה בו.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בכתובים, שקלתי את טענות הצדדים, ולאחר שהתרשמתי באופן ישיר ובלתי אמצעי מעדויות הצדדים והעדים מטעמם, הגעתי למסקנה כי דין התביעה להתקבל, מששוכנעתי כי עלה בידי התובע להוכיח זכות להחזיק בקרקע.
אין בידי לקבל גרסה זו מן הטעם, שהנתבעים לא הגישו שרטוט או מדידות המלמדים על מיקומו של "עץ הזערורה" הנטען, אשר היווה לשיטתם סימן היכר, ושימש את הצדדים במפגש האמור לזיהוי הקרקע שבמחלוקת וגבולותיה, וכן לצרכי האבחנה בין חלקת האדמה של פארס לבין החלקה שהנתבעים טענו לזכות בעלות בה מכוח מכר.
משום האמור, דין טענת הנתבעים, כי פארס לא ידע להצביע על גבולות החלקה שלו, להידחות.
סוף דבר
מהמקובץ עולה, כי התביעה מתקבלת ובהתאם אני מורה כדלקמן:
ניתן בזאת צו המורה לנתבעים או מי מטעמם לסלק ידם ואת כל המיטלטלין השייכים להם, לרבות כאלה הטעונים הריסה ופינוי, ולהשיב החזקה לידי התובע במקרקעין הלא מוסדרים נשוא התביעה המצויים באזור הידוע בשם "אל-חפאיר" שברמת הגולן, כפי המסומן כמגרש 1 בצבע צהוב בחוות דעת מומחה בית המשפט והמפה המצורפת לה, וזאת יעשו עד ולא יאוחר מיום 1.5.23.