בצו נכתב כי הוא הוצא לאור אפשרות ממשית לפגיעה מיידית בשלומם של הפעוטות השוהים במסגרת, וזאת בשל פתיחת הליך פלילי בחשד לבצוע עבירות במסגרת שמהן עולה חשש לסכנה מיידית לשלום הפעוטות השוהים בו. עוד נכתב בצו כי המעון פועל ללא רשיון הפעלה לשנת הלימודים התשפ"ג כנדרש בסעיף 4(א) לחוק הפיקוח וכי אף אל הוגשה בקשה לרישיון כקבוע בסעיף 5(א) לחוק הפיקוח.
בנסיבות אלה – כאשר הממונה הוא הרשות המינהלית הרלוואנטית להחלטה להוציא את הצוו מושא העתירה, ובהיעדר טענה שהוא ידע על החשדות נגד העותרת ובתה לפני המועד הנזכר, הרי אף אם הסרטונים הכוללים את ההתנהלות של העותרת עצמה ובתה נימצאו במישטרה ואף ניצפו בידי המישטרה חודשים קודם לכן, ואף אם גורמים שהמשך הפעלת המעון לא מצא חן בעיניהם פנו לרשות אחרת כדי להביא לסגירת המעון – אין בכך כל חריגה מסמכות מצידו של הממונה.
לנסיבות שבהן נדחתה עתירה מינהלית נגד צו הפסקה מנהלי לפי סעיף 32(ג) לחוק הפיקוח נוכח היתנהלות פיזית אגרסיבית שאינה חמורה מזו בעניינינו (ושהיא אף בחומרה פחותה מענייננו), ראו עת"מ (שלום ראשל"צ) 11006-12-21 בן יוסף נ' משרד הכלכלה והתעשיה – זרוע העבודה – האגף למעונות יום ומשפחתונים (12.1.2022); עת"מ (שלום ראשל"צ) 49387-05-22 סימוני נ' מדינת ישראל – משרד החינוך (1.6.2022).
סעיף 32(ג) לחוק הפיקוח קובע כאמור כי בהנתן התנאים בו, "יוציא צו הפסקה מנהלי באופן מיידי". צו הפסקה מנהלי מוגדר בסעיף 32(ב), כדלקמן:
"להורות, בצו, למפעיל של מעון היום לפעוטות או למנהלו על הפסקה או הגבלה של השמוש במקום שבו מופעל מעון היום לפעוטות, לרבות בדרך של סגירתו או בכל דרך אחרת הנראית לו מתאימה בנסיבות העניין, כדי להביא לידי הפסקה או הגבלה בשימוש כאמור, והכל במידה שלא תעלה על הנידרש (בחוק זה – צו הפסקה מנהלי)".
מאחר שלפי הגדרה זו הצוו מופנה למפעיל או למנהל של המעון (ולא לבעל המקרקעין דוקא), ומאחר שההגדרה כוללת שתי חלופות, של הפסקה או של הגבלה של השמוש במקום, ייתכן שהדיבור שבהגדרה בענין מידתיות, עניינו אפשרות להורות על הגבלת השמוש כמעון להבדיל מהפסקה כליל של השמוש כמעון (להבדיל מצו כלפי בעל המקרקעין ככזה המפסיק את השמוש במקום כליל לכל מטרה, או המגביל את השמוש בו בכך שלא יופעל בו מעון בכלל).
הרושם מהנתונים אשר נזכרו לעיל אינו של גננת שמתנגדת מכל וכל (כמצופה מגננת) לאגרסיביות בלתי הולמת כלפי פעוטות, אלא של גננת אשר בעצמה מבצעת מעשים מסוג זה, אשר מסרה במישטרה, עת החשדות על הפרק היו נגד שתי המטפלות, כי המעשים של שתי המטפלות לא היו תקינים על מנת לחלץ את המעון שלה מצרה.
...
אני מקבל את טענות המשיבים בענין זה. אין דין ישימוּת פיקוח על מעון סגור, שאין בו פעוטות כלל, כדין ישימות הפיקוח כאשר המעון פתוח.
העתירה נדחית.
העותרת תשלם למשיבים שכר טרחת עורכת דין בסך של 5000 ₪.