נגד שניים אלו ניתן פסק דין בהעדר הגנה תוך חיובם בהוצאות, ולאחר מכן הגיעו הם להסכמה עם התובע, לפיה פסק הדין יעמוד בתוקפו, ובכפוף להתחייבותם כי לא ירכשו זכויות דיירות מוגנת בנכס ולא יעשו בו שימוש כלשהוא ללא הסכמת התובע, התחייב התובע שלא לפעול לגביית ההוצאות שנפסקו.
התובע צירף לתצהירו נסח מפנקס השיטריות המלמד כי מחצית מהזכויות אכן רשומות על שם סבו, איבראהים חאג עומר הינדיה ז"ל, ומחציתן רשומות על שם חאג מוסא בן חאג עומר הנדיה; וכן עותקים מתורגמים של צוי ירושה והחלטות של בית הדין השרעי ושל צוואת דודתו (נספחים א'-ד' לתצהיר התובע).
מהראיות שהוגשו עולה כי התובע הגיש הליכים כנגד אביו של הנתבע וכנגד הנתבע בבית הדין לשכירות, בהם עתר לקביעת דמי שכירות (ש. 110/10, ש. 11876-02-17).
בנסיבות המתוארות, ומשקביעת בית הדין לא ניתנה לאחר ניתוח של טענות הצדדים אלא מחמת המחדל הדיוני של שני הצדדים להליך, ונוכח הבהרתו של בית הדין כי קביעתו היא "לצורך הליך זה", איני סבורה כי פסק הדין מבסס השתק פלוגתה בסוגיית הדיירות המוגנת.
בעיניין זה יצוין כי במסגרת התביעות שהגיש התובע בבית הדין לשכירות טען הוא מפורשות כי הוא חולק על טענת אביו של הנתבע ושל הנתבע בדבר זכות דיירות מוגנת וכי אין לראות בתביעה משום ויתור על איזו מטענותיו (ראו נספח ג' לתצהיר הנתבע); נטען בהן כי בכל מקרה על הנתבע ואביו לפניו לשלם דמי שכירות "רגילים" בהתאם לתקנות הגנת הדייר (דמי שכירות בבתי עסק-אי תחולת השיעורים המירביים והפחתות), תשמ"ג-1983, משלא שולמו דמי מפתח; ובנוסף, במקביל לתביעות בבית הדין לשכירות הוגשו על ידי התובע תביעות להורות על סילוק ידו של אביו של הנתבע ושל הנתבע מן הנכס, בהן נטען בין היתר כי ככל שהיתה זכות לדיירות מוגנת היא פקעה (ת.א. 3001-10, נספח ו' לתצהיר הנתבע, ות.א. 16111-06-17) בהנתן האמור איני סבורה כי יש לקבל את טענת הנתבע בדבר הודאה של התובע בקיומה של זכות דיירות מוגנת נוכח ההליכים בהם נקט.
...
דמי שימוש ראויים בגין השימוש בנכס
נוכח המסקנה כי הנתבע לא הוכיח את זכות הדיירות המוגנת, כך שלמעשה החזיק בנכס שלא כדין, קמה עילה לחייבו בתשלום דמי שימוש ראויים בגין הנכס (ובמאמר מוסגר יצוין כי ממילא משלא שולמו דמי מפתח דמי השכירות המרביים הקבועים לדיירות מוגנות לא היו חלים בענייננו, בהתאם לסעיף 1(22) לתקנות הגנת הדייר (דמי שכירות בבתי עסק - אי תחולת השיעורים המרביים והפחתות), תשמ"ג-1983).
הנתבע לא הוכיח הפקדת דמי שכירות או תשלום דמי שכירות לבנק הדואר או לידי יחיא, והיות שאת גרסתו ועדותו מצאתי בלתי מהימנה, איני מקבלת את טענותיו גם בעניין זה. עם זאת, נוכח אי הבהירות אשר נותרה ביחס למועד גם לגרסת התובע, משהתובע - אשר עליו מוטל הנטל בעניין זה - ועדיו מסרו גרסה שאינה אחידה; וכן משום שהתובע לא התייחס בסיכומיו לשאלה, שאינה נקיה מספקות, בדבר מידת אחריותו של הנתבע (גם כיורש) לחובות אביו, סבורה אני כי יש לחייב את הנתבע רק בגין התקופה שלאחר פטירת אביו.
סיכומם של דברים
מכל הטעמים המפורטים לעיל התביעה מתקבלת (ברובה), וניתן בזאת סעד המורה לנתבע, ולכל אדם מטעמו, לפנות את הנכס ולהותירו כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ, וזאת עד ליום 17.3.2024.