נטען שהוראות המיכרז עומדות בהוראות חוזר משרד הבריאות; שמסמכי המיכרז הועברו למשרד הבריאות ואושרו על ידו קודם לפירסום המיכרז; שהוראות המיכרז דומות להוראות במיכרז קודם שנתקפו והוכרעו לגופן; וכי מדובר בהוראות המצויות בלב הגירעון הקשה של שיקול דעתה של ועדת המכרזים, עוסקות בסוגיות מקצועיות ונקבעו תוך הוועצות במומחים מתחום רפואת השמיעה.
ר' בתגובה המקדמית של משרד הבריאות כי "מטעמי של אינטרס הציבור (ציבור המבוטחים של קופת חולים כללית), ומאחר שמכרזי קופות החולים בנושא זה מחליפים למעשה את הזכאות להחזר כספי בהתאם לחוק ביטוח בריאות ממלכתי ומכאן חשיבותם הרבה... אין מקום להורות על השעיה מלאה של הליכים המיכרז למועד לא ידוע, עד להכרעה בעתירה". יצוין כי תקופת ההיתקשרות על פי תנאי המיכרז היא לשנה (עם 3 תקופות אופציה להארכה), וכי אין זה המיכרז הראשון בו מתחרות המציעות הפוטנציאליות על אותם שירותים.
בהנתן האמור לעיל, על אף שבעניינינו טענות הנוגעות לתנאי המיכרז, מתאימים לדידי דברי כב' השופט דנציגר, כשאין מקום בנסיבות "לתקוע מקילות" בגלגלי המיכרז: "בעניינינו לא מדובר בתסריט 'השכיח' שבו מגיש צד שהשתתף במיכרז עתירה כנגד הכרזתו כזוכה של צד אחד באותו מיכרז, ובמסגרתה מבקש לעכב את ביצוע הזכייה במיכרז, אלא מדובר בעתירתו של צד שמשתתף במיכרז שטרם הסתיים ושטרם התקבלה בו הכרעה בנוגע לזוכים, כנגד תנאי המיכרז וכנגד החלטת ביניים של ועדת המכרזים אשר נתונה לשיקול דעתה הבלעדי, ובבקשה לעצור את המשך ניהול הליכי המיכרז עד לבירור העתירה. סבורני כי, ככלל, מאזן הנוחות נוטה ביתר שאת לרעת עתירה מסוג זה, אשר משמעותה האופרטיבית הנה 'תקיעת מקל בגלגלי המיכרז' על ידי אחד ממשתתפיו". (ר' עניין מדיטקס לעיל).
...
לא התעלמתי מדברי כב' השופטת ברק-ארז בעע"מ 4269/19 איגוד יבואני מכשירי השמיעה בישראל נ' שירותי בריאות כללית, פס' 26 (2.7.2019), אליהם הפנו מדנט ומדטכניקה, כדלקמן: "אכן, בית משפט זה כבר קבע כי כאשר מדובר במכרז לאספקת שירותים הימנעות ממתן סעד זמני אינה יוצרת ככלל נזק בלתי הפיך, בהתחשב בכך שניתן להפסיק את ההתקשרות עם הזוכה במכרז אף לאחר שהחלה תקופת המכרז, ולפצות את הנפגע על הנזקים שנגרמו לו בגין אי מתן הסעד הזמני [...] אולם, במה דברים אמורים? באותם מצבים שבהם אין מחלוקת על תנאי המכרז עצמו, אלא על השאלה מי היה צריך לזכות בו. בענייננו, הנסיבות מובילות למסקנה שונה, לנוכח השלב שבו מצוי הליך המכרז וטיב המחלוקת בין הצדדים. הסכסוך במקרה זה ממוקד בסוגיה של תנאי המכרז, וליתר דיוק – בתנאי מסוים שהוא מרכזי ביותר להתקשרות. על בסיס תנאים אלה צריכות המציעות השונות לנסח את הצעותיהן למכרז וכן לכלכל את צעדיהן באשר להחלטה האם בכלל להגיש הצעה, אם לאו. במצב דברים זה, הימנעות מדחייתו של המועד שנקבע להגשת ההצעות עלולה לשבש את הליך המכרז בהמשך, ככל שיתקבל הערעור". ברם, לדידי אין די בכך שהעתירה עוסקת בתנאי המכרז.
בהינתן האמור לעיל, על אף שבענייננו טענות הנוגעות לתנאי המכרז, מתאימים לדידי דברי כב' השופט דנציגר, כשאין מקום בנסיבות "לתקוע מקלות" בגלגלי המכרז: "בענייננו לא מדובר בתסריט 'השכיח' שבו מגיש צד שהשתתף במכרז עתירה כנגד הכרזתו כזוכה של צד אחד באותו מכרז, ובמסגרתה מבקש לעכב את ביצוע הזכייה במכרז, אלא מדובר בעתירתו של צד שמשתתף במכרז שטרם הסתיים ושטרם התקבלה בו הכרעה בנוגע לזוכים, כנגד תנאי המכרז וכנגד החלטת ביניים של ועדת המכרזים אשר נתונה לשיקול דעתה הבלעדי, ובבקשה לעצור את המשך ניהול הליכי המכרז עד לבירור העתירה. סבורני כי, ככלל, מאזן הנוחות נוטה ביתר שאת לרעת עתירה מסוג זה, אשר משמעותה האופרטיבית הינה 'תקיעת מקל בגלגלי המכרז' על ידי אחד ממשתתפיו". (ר' עניין מדיטקס לעיל).
סוף דבר
הבקשה לצו ביניים נדחית.