מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד העברת אסיר מבית מעצר לבית סוהר

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"א 53120-08-19 אסאיאג(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח' תיק חצוני: לפני כבוד הנשיא רון שפירא העותר אביאור אסאיאג, ת"ז 301426961 (אסיר) ע"י ב"כ עו"ד ארגוב ארצי המשיבים .1 שרות בתי הסוהר .2 מדינת ישראל פסק דין
אין ספק כי בסמכותו של המשיב להעביר אסיר/עצור מבית סוהר אחד לאחר וזאת בשל שיקולים פרטניים הנוגעים לאותו אסיר/עצור או בשל שיקולים מערכתיים-כלליים ולאסיר/עצור אין זכות קנויה לשהות בבית סוהר מסוים.
...
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ועיינתי במסמכים, הכוללים גם חומר סודי, שהוגשו לעיוני, הגעתי למסקנה כי אין מקום להתערב בהחלטת המשיב לעניין סירוב להעביר את העותר לכלא צלמון או לכלא שטה, שכן לא נפל בהחלטה פגם המצדיק התערבות.
בסיכומו של דבר, ובכפוף לאמור לעיל, העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 30939-04-15 דרקץ נ' מדינת ישראל ואח' לפני כבוד השופטת עמיתה יהודית שטופמן עותרים 1. מקסים דרקץ ע"י ב"כ עו"ד ניר בן חמו ואח' 2. עמותת עוגן מיסודה של קוך ז"ל, העמותה למען טוהר המידות ולמאבק בשחיתות ע"ש השופט חיים כהן ז"ל (ע"ר) ע"י ב"כ עו"ד חי בר-אל, יו"ר העמותה 3. התנועה למען איכות השילטון בישראל ע"י ב"כ עו"ד צרויה מידד-לוזון ואח' משיבים 1.מדינת ישראל 2.ניצב אהרון פרנקו שירות בתי הסוהר (פורמאלי) 3.גלית בכר ראש תחום עבודה סוציאלית (פורמאלי) 4.חיים מורד גונדר משנה -מפקד בית מעצר ניצן (פורמאלי) ע"י ב"כ מפרקליטות מחוז מרכז פסק דין
נושא העתירה: עתירה שהוגשה כנגד החלטתו של המשיב 2, ניצב אהרון פרנקו, נציב שירות בתי הסוהר בעת מתן ההחלטה, להורות על פיטורי העותר מהמשך שרותו בשירות בתי הסוהר (להלן – "שב"ס").
העותר ניצל את מעמד הראיון על מנת להציג בפני המשיב 4 גם את טענותיו בעיניין "עצורי היום". לטענת העותר, לאחר שהאסיר המאיים הועבר מבית המעצר, ביקש העותר להיתמקד בראיון בתלונותיו על היחס "לעצורי היום" (סעיף 29 לעתירה).
...
עוד אין בידי לקבל את טענת העותר לפיה ההחלטה שאינו מתאים לקצונה, משקפת התנכלות מצדו של המשיב 4.
לאור כל האמור לעיל סבורה אני כי לא הצליח העותר להרים את הנטל המוטל עליו, ולא הראה קשר סיבתי לכאורי בין תלונותיו לפגיעה הנטענת בו. נסיבות המקרה בכללותם כאמור לעיל, בבחינת טענת הגנה של עובד, יש לבחון את הטענות בראייה כוללת של הנסיבות.
סוף דבר: העתירה נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"א 44113-02-17 לוי(עציר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים בפני כבוד השופט יוסף בן-חמו העותר מיכאל לוי, ת.ז. 310717582 המשיב שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים החלטה
העותר בסטאטוס של "עצור עד תום ההליכים", לאחר שהוגש נגדו כתב אישום לבית המשפט המחוזי בתל אביב בתיק תפ"ח 25960/06/16 בו הואשם בעבירות של רצח וחבלה חמורה בנסיבות מחמירות.
יש קושי של נגישות לסניגורים המייצגים אותו להגיע אליו לבית הכלא בצפון להתייעצות ולשיחות לצורך ניהול המשפט · בפנייתו לגורמים הרלוואנטיים הציע העותר "חלופה" שיש בה כדי להקל על תנאי מעצרו, ולו במעט, ולפיה יועבר לכלא רימונים לאגף הפרדה ארצית, בהפרדה זוגית ואף מסר לגורמי הכלא פרטים של אסיר שיוכל לשהות יחד איתו, והוא סבור שאין מניעה מודיעינית לכך שהם ישהו יחדיו.
...
סופו של דבר, עם כל ההבנה למצוקות ולקשיים של העותר, ההחלטה המנהלית, בנסיבות העניין, מתחייבת.
שקלתי אם יש מקום להורות לבדוק העברתו של העותר לכלא בדרום, אך הגעתי למסקנה שאין מקום לכך משום שההעברה לדרום לא תפתור את המצוקות עליהן הצביע העותר.
העתירה נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

העתירה נגד ההחלטה בעיניין העברתו של העותר לכלא גילבוע/שאטה (עת"א 29278-01-22): למשיב מסורה הסמכות לקביעת מתקן הכליאה בו ישהה עצור או אסיר ורק במקרים חריגים יתערב ביהמ"ש בסמכויות שב"ס לעניין זה. למשיב שיקול דעת מירבי בכל הנוגע למקום מאסרו של האסיר/עצור, כגוף שאחראי על הבטחון, המשמעת והאבטחה בבית הסוהר [רע"ב 8858/15 סיבוני נ' שב"ס (03.08.2016)].
...
על כן, בנסיבות העניין ולאור המפורט לעיל, העתירה לעניין מפגשי העותר עם ב"כ נדחית.
העתירה לעניין זה נדחית.
מהטעמים שפורטו - שתי העתירות נדחות.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

נגד משיבים שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים החלטה בפני עתירת עצור בטחוני בה מתבקש ביהמ"ש להורות למשיב לנמק מדוע לא לאפשר לעותר לקבל מגורמים שמחוץ לבית המעצר (בני משפחתו) ציוד אישי לו הוא זכאי, בהתאם לחוק ולנהלים, כאשר ציוד זה יכלול בין היתר: ביגוד מתאים לעונה, שמיכות וסדינים, מגבת, מצרכי הגיינה.
אך כאשר הועבר מהשהייה במעבר לאגף, נילקח ממנו ומאסירים אחרים חלק מהציוד והותר לאסירים לשאת איתם מאקסימום 3 חולצות, מכנס ובגדים תחתונים.
...
בפסק הדין נכתב בין היתר: "גם דין ראשה הרביעי והחמישי של העתירה להידחות לגופם (צמצום זרימת החשמל ומשך השהייה מחוץ לתא, ומגבלות ביחס לטובות הנאה). לפי הנטען, מדיניותה של הנציבה בעניינים אלה נעשתה מתוקף הסמכות המוקנית לה בסעיפים 80, 80א לפקודת בתי הסוהר. יצוין כי מצאתי טעם בטענת המשיבים לפיה מדיניות הנציבה בהקשר זה איננה שוללת מן הכלואים זכויות המוקנות להם, אלא אך מצמצמת את תנאיהם לרף המינימלי הנדרש עפ"י דין ודברים אלו מקבלים משנה תוקף נוכח צוק העיתים. כך, לאחר שעיינתי בחו"ד המודיעינית מצאתי כי היא מבססת היטב את התכלית הביטחונית שהוזכרה לעיל. חו"ד מבססת את החששות אשר הביעו המשיבים בתגובתם באופן גלוי, שכאמור מושתתות על הערכות מודיעיניות שהתקבלו לאחר פרוץ המלחמה. מכאן, כי יש הכרח במדיניות הכוללת שננקטה ע"י הנציבה, וזאת על מנת לשמור על ביטחון סגל שב"ס ועל ביטחון הציבור כולו". באותו פסק דין ציין כב' השופט מינץ כי הוא מסכים עם חו"ד של השופט כבוב וכי החומר המודיעיני שהוגש לעיונם תומך באופן חד משמעי בחו"ד של השופט כבוב.
מציין ביהמ"ש בסעיף 6 לפסק הדין ובהתייחסות לטענות העותרות לפיה ההכרזה איננה עומדת את מבחני פסקת ההגבלה שבסעיף 8 לחוק יסוד כבוד האדם וחירותו: "בהקשר אחרון זה מצאנו להבהיר, כי חרף מסקנתנו לפיה העתירה אינה מצדיקה התערבות שיפוטית בצוק העתים – הרי שלא נס ליחן שפסיקות חשובות אלה: ואין בפסק דיננו להקהות מהחשיבות שבשמירה על זכויות אסירים דרך הכלל. שהרי, כידוע, אין דומה אובדן הפגיעה בזכויות אדם בעיתות מלחמה לאומדנה במצבי שלום, ולפיכך "מצבים שיפים הם לעת שלום – לא נוכל לקיימם לעת מלחמה" הדברים וודאי יפים לענייננו" .
אשר על כן, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו