מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד החלטת שירות בתי הסוהר על אי הארכת העסקת סוהר

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"א 44180-08-14 אבו רוב(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח' תיק חצוני: בפני כב' השופט בנימין ארבל, סגן נשיא עותרים והיב עלי אבו רוב (אסיר) משיבים 1.משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר 2.מדינת ישראל פסק דין
עתירה כנגד החלטת ועדת השחרורים (כב' השופטת בדימוס, אורית אפעל גבאי וחברי הוועדה יוסף רחמים (עו"ס) ויונת ענבר (חינוך) וכן סג"ד קרן גילבוע [נציגת שב"ס]) מיום 28/07/14, אשר קיבלה את בקשת המשיבה לביטול שיחרורו על תנאי של העותר.
לא מיותר יהיה לציין, כי השיחרור נעשה טרם ריצה העותר שני שלישים מתקופת מאסרו ובטרם ניקצב עונשו, בהתאם לכתב הקלה שנחתם על ידי נשיא המדינה, מכוח סמכותו לפי סעיף 11 (ב) לחוק יסוד נשיא המדינה וכאמור במסגרת העסקה לשיחרור החייל החטוף גלעד שליט.
לטענתה, במהלך שהות העותר בכלא, לא היו לו קשרים עם ארגון חמאס ואת שיחות הטלפון שלו עם גורמים שונים פירט בתצהירו, לפי הפרפרזות שקבל והכחיש כי מדובר בשיחות עם גורמי טירור.
בעיניין זה אין לנו אלא לאשר את שפרטה הועדה בסעיף 15 להחלטה, תוך הפניה להלכות בית המשפט העליון (רע"ב 10031/04 בעיניין היועמ"ש נגד ועדת השחרורים, וכן עע"א 1613/91), שם נקבע כי: "הכרעותיה של ועדת השחרורים מתקבלות שלא על פי רף ההוכחה שנידרש בפלילים, כי אם בהתאם לרף ההוכחה הנוהג בפני רשות מנהלית מעין שיפוטית". המידע החסוי מקיים ללא ספק את רף ההוכחה הנידרש בהליך בפני וועדת השחרורים.
...
משום כך יש לדחות גם טענה זו. לסיכום, נדחות כל טענות העותר כנגד החלטת וועדת השחרורים המיוחדת.
משכך, דין עתירתו של העותר דחייה.
משכך, דין עתירתו של העותר דחייה.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט ד' מינץ: ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים (השופטת ו' מרוז, סג"נ) בעת"מ 34252-10-18 מיום 3.9.2019 בו נדחתה עתירתו של המערער נגד החלטת המשיב (להלן: המשיב או השב"ס) שלא להאריך את שרותו בשב"ס. הרקע לערעור המערער שירת בשב"ס כסוהר החל משנת 2003.
בהתאם לסעיף 85(א) לפקודת בתי הסוהר [נוסח חדש], התשל"ב-1971 (להלן: הפקודה) ולנוהל 02-1040 "תקופות שירות בשב"ס" (להלן: נוהל תקופות שירות בשב"ס או הנוהל), העסקתו הוארכה פעמיים ב-5 שנים, עד אשר הוחלט ביום 13.9.2018 שלא לקבל את בקשתו להארכת שירות נוספת.
אכן, דרכי הפעלת שיקול הדעת של נציבת שב"ס ביחס לניהול כוח האדם בשירות בתי הסוהר על פי סעיפים 80 ו-85 לפקודה כפופים לבקורת שיפוטית מבחינת עמידתם בכללי המשפט המנהלי.
...
המשיבה טענה מנגד כי דין העתירה להידחות וכי ההחלטה שלא להאריך את שירותו של המערער התקבלה כדין, מכוח הסמכות המוקנית לנציבת שב"ס בסעיף 85 לפקודה.
דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים בכתב, שמיעתם בדיון שהתקיים לפנינו ועיון בחומר החסוי שהוגש לנו על ידי המשיבה ובעיקרי טענות בא-כוח המערער בשימוע בהליך הפלילי, שהוגשו לנו לאחר קיום הדיון, נחה דעתי כי דין הערעור להידחות וכך אציע לחבריי כי נעשה.
בנוסף על האמור, בהסכמת בא-כוח המערער עיינו גם בחומר החסוי בעניינו של המערער במעמד צד אחד, ומצאנו כי אף הוא תומך בהחלטה שלא להאריך את שירותו.
ברם, גם בטענות אלה לא מצאנו ממש.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"א 56468-08-17 בן דוד(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח' תיק חצוני: מספר תיק חצוני בפני כבוד השופטת עירית הוד עותר שלומי בן דוד (אסיר) משיב שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים החלטה
אציין, כי העותר אמור להופיע בפני וועדת שחרורים בחודש נובמבר שנה זו. העותר מסר, כי בהזדמנות הראשונה שנודע לו על ארוע החתונה פנה למנהל האגף ביום 15.8 אולם נימסר לו להמציא מסמכים אותם המציא כאמור ביום 24.8.17 אז ניסגר הארוע עם האולם והופקו הזמנות.
לאור הדברים שעלו בדיון, איפשרתי למשיב שהות לבחון את הדברים לרבות בדיקת אותנטיות הארוע ולהגיש תגובה מסודרת.
עוד מציין המשיב, כי בשל היתנהלות לקויה של העותר בכך שהגיש את העתירה ימים בלבד לפני הארוע, ללא תימוכין ואסמכתאות כנדרש וללא תצהירים והסתיר את העובדה שמדובר בברית זוגיות ולא בנישואין אזי אין לו להלין אלא כנגד עצמו.
ברם בנסיבות העניין מהמסמכים שהוצגו לפני, קרי המועד בו נחתמה העסקה מול האולם ועד מועד החתונה אכן מדובר בפרק זמן קצר ביותר וכך בחרו אחיו של העותר ובת זוגו לנהוג, גם אם הדבר תמוה בעיני המשיב.
...
זאת ועוד, לאחר שעיינתי בדו"ח משטרת ישראל ובחנתי את המיידעים, אופיים והמועד הרלוונטי לא מצאתי, כי יש במידע זה שהוצג כדי להקים חשש למסוכנות גבוהה במתן היתר לעותר לצאת לכמה שעות להשתתף בחתונת אחיו.
לאור האמור לעיל, אני מקבלת את העתירה ומורה לאפשר לעותר לצאת לחופשה מיוחדת על מנת להשתתף היום 5.9.17 בחתונת אחיו בגני אליזה בבנימינה וזאת בתנאים הבאים: העותר יוכל לצאת מכלא חרמון היום בשעה 18:00 למשך 5.5 שעות בלבד, קרי ישוב לבית הכלא עד לא יאוחר מהשעה 23:30.
ההפקדה אינה חייבת להיעשות בבית משפט זה. מורה למזכירות להמציא לאלתר את החלטתי לצדדים, בשים לב שהחתונה מתקיימת היום.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בפניי עתירה מנהלית שהגיש העותר - מר עדי פיצ'וק, יחד עם בקשה להארכת מועד להגשתה, כנגד המשיב - נציבות שירות בתי הסוהר (להלן, גם: "השב"ס").
יחד עם זאת, החלטותיו של שירות בתי הסוהר על אי-הארכת שירות או סיום העסקת מגויס, היא החלטה מנהלית, הכפופה לבקורת של בית המשפט לעניינים מינהליים.
אני סבורה כי ההחלטה שלא להאריך את העסקת המשיב בידי שירות בתי הסוהר התקבלה משיקולים של המשיב הנוגעים למידת התאמתו של העותר לשירות אצל המשיב ואינה חורגת ממיתחם הסבירות.
...
עם זאת, לא שוכנעתי כי החלטת המשיב הושפעה משיקולים שאינם ענייניים, או מכך שהעותר הצביע על ליקויים ואי-סדרים.
אני סבורה כי ההחלטה שלא להאריך את העסקת המשיב בידי שירות בתי הסוהר התקבלה משיקולים של המשיב הנוגעים למידת התאמתו של העותר לשירות אצל המשיב ואינה חורגת ממתחם הסבירות.
לנוכח כל האמור, העתירה נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי דחה את עתירת האסיר שהגיש המבקש בעיניין החלטתו של שירות בתי הסוהר (להלן: שב"ס) להורות על הפסקה מינהלית של עבודות השרות שנגזרו עליו.
אולם, לאחר שנידרש להציג מסמכים רפואיים המעידים על כך הוא לא עשה כן. במהלך חודש מרץ 2020 הוצא המבקש להעדרות מאושרת בשל סגירת מקומות ההעסקה לנוכח הנחיות משרד הבריאות, וביום 21.5.2020 פנה המפקח על עבודות השרות (להלן: המפקח) למבקש בטלפון במטרה לשבצו מחדש לעבודות השרות.
בהמשך לכך, ביום 19.8.2020 הורה ראש אגף האסיר בשב"ס על הפסקה מינהלית כאמור.
ביום 18.10.2020 הגיש המבקש עתירה לבית המשפט המחוזי כנגד ההחלטה להורות על הפסקה מינהלית של עבודות השרות שנגזרו עליו, לצד בקשה לעיכוב ביצוע של ההפסקה המינהלית עד להכרעה בעתירה.
לשיטתו, בתקופה זו יש מקום להגמיש את הכללים החלים על התייצבות לעבודות שירות ולתת לו אורכה ממושכת עד לתחילת ריצויו של העונש.
...
מנגד, המשיבים טוענים כי דין הבקשה להידחות, על הסף ולגופה.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים החלטתי לדחות את הבקשה.
סוף דבר: הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו