היזם העלה טענות סף, ובכלל זה שהוי קצוני של שנים רבות בהגשת העתירה ובכלל זה טען שהסכם הפיתוח בין רמ"י ליזם נחתם כבר בשנת 1999 ומאז יודעים העותרים על דרישת הפינוי, כי כבר בשנת 2007 הבהירה המדינה בדיונים בכנסת שמדובר במגורים אירעיים שלא תתאפשר מכירתם לדיירים, כי ע"פ העתירה בשנת 2013 הודיעה עמידר לעותרים שהם לא זכאים לרכוש את המגורון, כי כבר בשנת 2014 ניהלו העותרים מו"מ עם ב"כ היזם והיו מודעים לכלל העובדות, וכבר בחודש מאי 2020 ידעו על דרישת עמידר לסלקם מהדירה עת הגישה תביעת פינוי.
פרט 13 לתוספת הראשונה מונה "דיור צבורי - החלטה של רשות בענין דיור צבורי לפי חוק הדיור הצבורי (זכויות רכישה), תשנ"ט-1998, למעט סעיף 12, ולפי חוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשנ"ח- 1998, וכן עניני דיור צבורי לפי כל נוהל". בעניינינו – המתווים שהוצעו לעותרים הן בשנת 2014 והן בשנת 2019 כוללים הצעה לפינוי תמורת זכויות כדיירי הדיור הצבורי ובכלל זה רכישת דירה בדיור צבורי או איכלוס המתפנים בדירה קיימת בדיור צבורי שהתפנתה מן המלאי וקבלת סיוע בשכר דירה עד האיכלוס.
עוד טענו העותרים כי "במשך שנים נערכו שיחות ופגישות בין העותרים לבין המשיבים, אשר המשיבים סרבו לבצע את מה שהם היו חייבים לבצע ולאפשר לעותרים לרכוש את הדירה הציבורית בה הם מתגוררים בתנאים הקבועים בחוק הדיור הצבורי זכויות רכישה אשר ניכנס לתוקפו בשנת 2013" (פס' 35 לעתירה).
משנת 2014 לא נשמע קולם של העותרים, עד שבסמוך להגשת העתירה ביקשו לעכב את הליכי הפינוי שהוגשו נגדם ובחודש ספמטבר 2021 הגישו לעמידר בקשה לרכישת הדירה.
...
טענות המדינה – משרד הבינוי והשיכון ורמ"י
לטענת המדינה יש לדחות את העתירה על הסף בהעדר זכות עמידה כיוון שמדובר בדיור זמני שאינו נכנס לפרט 13 תוספת הראשונה לחוק בתי משפט לעניינים מנהליים, התשס"א – 2000 (להלן: "חוק בתי משפט לעניינים מנהליים"), וכן משום שהעתירה הוגשה בחוסר ניקיון כפיים ובחוסר תום לב. עוד נטען שיש לדחות את העתירה לגופה.
" (ההדגשות אינן במקור – א.ב); נספח ד' לעתירה מפרט את מתווה 2014 ולפיו "25 המשפחות המתגוררות כדין במבנים הזמניים שבאתר, תהיינה זכאיות לבחור לממש את אחת מהחלופות הבאות..."; ס' 1 לסיכום התקציבי בין משרד הבינוי והשיכון למשרד האוצר לפינוי המגורונים לפיו השטח נמסר בתחילת שנות ה-90 "לצורך הצבת מבנים זמניים לקליטת גל העלייה באותה עת וזאת בכפוף להתחייבות המשרד כי בתום תקופה של 5 שנים יפונה השטח מהדיירים ומהמבנים.." – נספח ב' לתגובת המדינה; פרוטוקולים מוועדות הכנסת שדנו בנושא המגורונים בשנים 2002, 2007 ו-2008 גם הם מאשרים שמדובר במגורונים זמניים בלבד – צורפו לתשובת היזם כנספחים 12-15).
יצוין כי לשון החוק בעניין זה ברורה ומפורשת, והעותרים לא הציעו כל פרשנות אחרת לעניין זה. מכל מקום, המסקנה כי דיור זמני אינו בא בגדרי זכאות לחוק זכויות רכישה נתמכת גם בתכלית הסובייקטיבית והאובייקטיבת של החוק.
סוף דבר
העתירה נדחית.