מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד דחיית בקשת לרכישת דירת דיור ציבורי

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהחלטת עמידר מיום 20.8.2020 שניתנה על דעתו של המשיב נאמר, כי העותרים מתגוררים ב"מבנים זמניים" שאינם נכללים בהגדרת "דירה" בחוק הרכישה; כי העותרים "לא אוכלסו כזכאי הדיור הצבורי"; וכי הדירות הושכרו להם "שלא במסגרת הדיור הצבורי". משכך נקבע כי על הדירות האמורות ועל מערכת היחסים בין העותרים למשיבים לא חל חוק הרכישה, ומשכך בקשתם נדחית.
עמידר מוסיפה בעיניינם של העותרים בעת"מ 29429-11-21 וטוענת כי פסק דין שניתן בהסכמה בתביעת פינוי שהוגשה כנגד עותרים אלה בתיק תפ"מ (י-ם) 8518-08-21 עמידר נ' כהן, הביא לדחיית טיעוני העותרים בעיניין הסכם השכירות, ומשכך "כל הטענות שנטענו בקשר לחוזה השכירות נסתתמו". עוד נטען כי אין בהוראות סעיף 11(ב) ו-11(ג) להסכם השכירות רלוואנטיות לענייננו, וכי עניינו של "דייר ממשיך" נזכר בהסכם ככל שהשוכר עונה על הגדרה זו. המועצה המקומית אלקנה, שהצטרפה כמשיבה לעתירה בעת"מ 29429-11-21, מאמצת את טיעוני משיבים 1 ו-2, ומוסיפה כי "לא יכולה להיתקבל כל טענה מצד העותרים כאילו לא ידעו שמדובר במבנה זמני, שכן התב"ע לפינוי האשקוביות והקמת שכונה חדשה, פורסמה והוחל בביצועה כבר לפני כניסתם של העותרים לאשקובית". המועצה המקומית מפנה עוד להחלטת מועצת התיכנון העליונה מיום 11.1.2006 על דחיית התנגדויות לתב"ע האמורה, שבגדרה נקבע בין היתר כי "לאור העובדה כי חברת עמידר משכירה את מבני האשקוביות שבתחום התכנית על בסיס חוזים חד שנתיים, לא נראה לנו, כי קיימת הצדקה לקבלת היתנגדותם של דיירי האשקוביות". עוד נטען כי עותרים אלה היו בעת כניסתם לדירה "בעלי הכנסה גבוהה במיוחד... בנסיבות אלה הצגת העותרים את עצמם כמתאימים להגדרת נזקקים, אשר המדינה אמורה לסייע להם בדמי שכירות מוזלים לשם הקטנת מימדי העוני, הנה פשוט לעג לנזקקים האמיתיים". דיון והכרעה הדיור הצבורי נועד להקטין את מימדי העוני בישראל בדרך של הושטת סיוע לאלה אשר ידם אינה משגת דיור הולם.
...
דין שתי העתירות להידחות, מהטעם שהדירות מושא העתירה אינן בבחינת "דיור ציבורי", וכן מהטעם שבטרם כניסתם של העותרים לדירות לא הוכרו הם כזכאים לדיור ציבורי.
מהמקובץ עולה כי דין העתירה להידחות, הן מאחר שהדירות מושא העתירה אינן בבחינת "דירות ציבוריות" והן מאחר שזכאותם של העותרים לדיור ציבורי לא נבחנה בטרם כניסתם לדירות.
אשר על כן שתי העתירות נדחות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בפניי עתירה המכוונת כנגד החלטת הוועדה הבין-משרדית לחריגי מכר אצל המשיב 1 (להלן: משרד השיכון), מיום 08.11.2021, בה נדחתה בקשת העותרת 1 (להלן: העותרת), לרכוש שתי דירות ציבוריות בהן היא מתגוררת יחד עם ילדיה הבגירים, העותרים 2-3, וזאת מכוח חוק הדיור הצבורי (זכויות רכישה), תשנ"ט-1998 (להלן: ההחלטה; הדירות ו-חוק זכויות רכישה בהתאמה).
...
" סוף דבר איני רואה מקום להתערב בהחלטת משרד השיכון מיום 08.11.2021.
לפיכך, אין מנוס אלא לדחות את העתירה.
סיכום העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד נטען, כי לא הייתה ביד העותרים החלטה שניתן לעתור נגדה.
אשר לטענת העותרים בדבר המתנה להחלטה של ועדה בנושא, העותרים אינם מפנים בעתירתם לחוק, תקנה או נוהל[footnoteRef:1], לפיהם דנה ועדה כלשהיא בבקשה של זכאי, כהגדרתו בחוק הרכישה, לרכוש דירה ציבורית.
כאמור, העותרים אינם מפנים לנוהל כלשהוא העשוי לתמוך בטיעוניהם בנקודה זו. ] בתגובה שהגישו העותרים במסגרת הבקשה לצוו ביניים, טענו כי לא מיתקיים שהוי בממד האובייקטיבי הואיל והמשפחה הממתינה להכנס לדירה מתגוררת ממילא בדיור צבורי ברחוב מקביל.
בכל מקרה, היא אינה משליכה על דחיית הבקשה לרכישת הדירה, אשר התבססה על הוראות הדין ועל התשתית העובדתית שסופקה לעניין זכויות המנוחים בדירות נוספות, הכול כמתואר לעיל.
...
כנזכר לעיל, מסמכים אלה הומצאו, בסופו של דבר, בחודשים יוני, יולי 2021.
אעמוד עתה על הטעמים ביסוד מסקנה זו. נקודת המוצא המשפטית בהקשר זה קבועה בחוק זכויות הדייר בדיור הציבורי, תשנ"ח – 1998 (להלן – חוק זכויות הדייר).
על יסוד כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית העתירה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כמו כן, יוער כי במסגרת כתב העתירה המתוקן העותר ביקש לחייב את המשיבות למכור לו את הדירה בהתאם לתנאי הרכישה הקבועים בסעיף 3 לחוק הדיור הצבורי (זכויות רכישה), התשנ"ט-1998 (להלן: "חוק זכויות הרכישה"), אולם בהמשך לא שב על טענותיו אלה ובקש ביצוע המכירה בהתאם למתווה החל ביחס לדיירים מוגנים.
רמ"י הוסיפה וטענה שיש לדחות את העתירה גם לגופו של עניין, ובהקשר זה נטען כי כל טענותיו של העותר המבוססות על היותו דייר בדיור הצבורי אינן מן העניין שכן הוא כלל לא זכאי לרכוש את הדירה מכוח חוק זכויות הרכישה.
בחינת החלטת ועדת העיסקאות על פי כללי המשפט המינהלי נקודת המוצא לדיון בהחלטת ועדת העיסקאות נגדה מופנית העתירה היא שלעותר אין זכות קנויה לרכוש את הדירה והוא לא הצביע על מקור, חוקי או חוזי, המקנה לו זכות כזו.
...
יוצא אפוא כי החלטת וועדת העסקאות שלא לאשר את מכירת הדירה בנסיבות העניין היא החלטה שלא נומקה במידה ומספקת, לא לקחה בחשבון את מכלול השיקולים שהיה מקום לשקול, וכפועל יוצא מכך אף לא נתנה משקל נאות לאיזון שבין השיקולים השונים הצריכים העניין.
להתרשמותי, בהעדר נימוק כבד משקל שלא הובא במסגרת ההחלטה המקורית, לנוכח מדיניות רמ"י, היות הדירה דירת מגורים המשמשת את העותר למטרות מגורים אשר המצויה בשכונת מגורים, ובהינתן כי מדובר בשטח של פי התוכנית התקפה משמש גם לייעוד של מגורים, נראה שהכף נוטה לטובת מכירת הדירה בפטור ממכרז ויהיו דרושים נימוקים כבדי משקל שלא לעשות כן. טענות נוספות של העותר באשר לטענות העותר כי לכאורה ניתנה לו הבטחה שלטונית על ידי נציגי עמידר ביחס לרכישת הדירה, מצאתי שמדובר בטענה בלתי מבוססת, שדינה להידחות.
סוף דבר בהתאם לכל האמור, אני מורה כדלקמן: החלטת ועדת העסקאות בטלה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

העתירה שלפניי מופנית נגד החלטת ועד החריגים הבינמשרדית מיום 28.11.2022, בה נדחתה בקשת העותרים לרכוש את דירת הדיור הצבורי בה הם מתגוררים, בהתאם לחוק הדיור הצבורי (זכויות רכישה), התשנ"ט-1998, משום שמדובר בדירה מאוחדת המורכבת משתי דירות שאוחדו לאחת, והרכב המשפחה אינו עונה על מספר הנפשות המזכה ברכישת דירה מאוחדת.
...
דיון והכרעה בחינת טיעוני הצדדים, הוראות החוק והפסיקה מובילים למסקנה כי דין העתירה להידחות.
אין בידי לקבל טענה זו. ראשית, כפי שהוסבר לעיל, לא הוכח כי נפל פגם בהתנהלות המשיבים בעבר.
אשר על כן, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו