מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה נגד דחיית בקשת לאזרחות מכוח חוק האזרחות

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשה להארכת מועד להגשת עתירה (להלן – הבקשה) כנגד החלטת רשות האוכלוסין וההגירה (להלן – המשיבה) מיום 5.1.2021, בגדרה נדחתה בקשתה של גב' קרין לבקוביץ ארמר (להלן – המבקשת) לשנות את מעמדה מאזרחית ישראל מכוח סעיף 5 לחוק האזרחות התשי"ב-1952 (להלן – חוק האזרחות), לאזרחית ישראל מכוח חוק השבות התש"י-1950 (להלן – חוק השבות וההחלטה בהתאמה).
...
דיון לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על נספחיהם הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
יישום כללי השיהוי בענייננו מלמד כי יש להיעתר לבקשה למתן ארכה בנסיבות העניין.
על כן, אני סבורה שבמקרה זה הכף נוטה לעבר היעתרות לבקשה להאריך את המועד להגשת עתירה מינהלית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הוא הביע הסכמתו לוותר על אזרחות זו. ] לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, על רקע החומר שבפניי, הגעתי למסקנה כי יש לדחות את העתירה על סיפה, הואיל והעתירה אינה מעלה על פניה עילה להתערבות שיפוטית.
אף תחולתה של דרישת הדין לויתור על אזרחות זרה מקום בו מדובר בקטין המבקש לקבל אזרחות מכוח סעיף 8 לחוק האזרחות לא נדונה באותה פרשה, אף כי ברקע אותה עתירה עמדו טענות של העותרים שם בסוגיה זו. נוכח מכלול שיקולים אלה, אין העותר מצביע על פגם היורד לשורשם של דברים, בכך שנידרש להגיש בקשה חדשה להיתאזרחות, לאחר שבגר.
בהתאמה לכך, הוא ציין בעררו הפנימי באופן מפורש כי הגיש עתירה נגד החלטת המשיב בנושא הפטרתו מן הדרישה לוותר על אזרחותו האמריקאית (ראו סעיפים 10, 15 לערר הפנימי).
...
גם אם בעתירה לא פורטו במלואם ההליכים שהתנהלו בפני הרשות, לא שוכנעתי מדובר במצב זה בפגם היורד לשורש הדברים, היכול, כשלעצמו, להצדיק דחיית העתירה.
אין בידי לקבל גם את הטענה כאילו העותר זנח, בערר הפנימי האמור, את טענותיו כנגד ההחלטות מושא העתירה.
בנסיבות אלה, אין מקום לדיון ממצה בסוגיה זו. הדברים אמורים ביתר שאת, נוכח הבהרתו של העותר כי ישראל היא מרכז חייו, ובכוונתו להמשיך להתגורר בה. התוצאה של כל האמור היא, כי העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהתאם רשאים הם – כפי שעשתה העותרת, כפי שעשו מי מבני משפחתה הקרובה, וכפי שעושים לא מעטים מבני העדה הדרוזית ברמת הגולן – לבקש היתאזרחות מכוח חוק האזרחות; ומשעשו כן ממילא חלות עליהם הוראות חוק האזרחות בכל הנוגע לאבוד אזרחות.
מדברים שאמר ב"כ העותרת בדיון שלפניי "אני לא טוען שחוק האזרחות לא חל על תושבי רמת הגולן..." (ע' 2, ש' 15-14 לפרוטוקול) נראה כי העותרת אינה עומדת על טענותיה בדבר העידר תחולה של חוק האזרחות (ויש בכך כדי להביא גם לדחיית טענתה מרחיקת הילכת של העותרת כאילו האזרחות שניתנה לה, לפי בקשתה, היא בבחינת void, ס' 138 לעתירה).
לתמיכה בטענותיה התייחסה העותרת בין היתר להחלטות מועצת זכויות האדם שיצאו לפי הנטען נגד "כפיית אזרחות ישראלית על התושבים הסורים ברמת הגולן". בסופו של יום ביקשה העותרת להצהיר כי חוק האזרחות אינו חוקתי ביחס לעותרת ולדרוזים תושבי רמת הגולן.
...
נוכח כל האמור, יש לדחות גם את טענותיה אלה של העותרת.
משכך – הן נדחות.
סיכום ותוצאה מהטעמים שפורטו לעיל – העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עניינה של העתירה שלפני בהחלטת המשיבים מיום 14.2.2023, שבגדרה נדחתה בקשת העותרים לקבלת אזרחות ישראלית מכוח סעיף 4(א)(1) לחוק האזרחות, התשי"ב-1952.
עתירה שהוגשה כנגד החלטה זו בתיק עת"מ 15045-03-21 נדחתה בפסק דין מיום 24.7.2022, משנקבע כי בשל ראיות נוספות שמבקשים העותרים להגיש למשיבים, אין העתירה בשלה להכרעה.
...
לעניין הטענה בדבר היות המנוח נתין ארצישראלי ערב הקמת המדינה, טוענים המשיבים כי אף אם זכאותו לאזרחות הייתה מוכחת כיום, אין בכך כדי לבסס את המסקנה כי בשל כך הוענקה לו אזרחות ישראלית.
מהמקובץ עולה כי אין למצוא פגם ואין עילה להתערבות בהחלטת המשיבים לדחות את טענת העותרים כי אביהם המנוח החזיק משנת 1952 עד לפטירתו באזרחות ישראלית.
אשר על כן העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

מכתב על כך נימסר ביום 7.12.2023 במסירה אישית לעו"ד דוגה שחתם על המכתב וציין על גביו: "קבלתי בידי". ביום 19.12.2023 שלח עו"ד אבראהים פנייה למנכ"ל משרד הפנים באמצעות מערכת פניות מקוונת של רשות האוכלוסין, והלין בפנייתו כנגד דחיית בקשת מרשתו להיתאזרחות על אף ש"ברור וידוע כי בימי המילחמה ברוסיה אין כל אפשרות להשגת האישור [על ויתור על אזרחות רוסית]". באותו היום נכתב מכתב מענה מטעם המשיבים לפיו בקשת ההיתאזרחות של העותרת ניסגרה ביום 7.12.2023 בהתאם לנוהל, וזאת בהיעדר תימוכין ממשיים למאמצים מצדה להשיג אישור אודות ויתור על אזרחותה הרוסית על-מנת לקבל אורכה נוספת לצורך הצגת אישור כאמור. מכתב המענה הנ"ל נשלח לעו"ד אבראהים בדואר רשום לכתובת המופיעה בכתבי-בי-דין של עו"ד אבראהים וכן על גבי נייר המכתבים של משרדו (ויוער כי אותה כתובת צוינה גם בפתיח כתב העתירה הנוכחית). הדואר חזר כ"לא נידרש". בסופו של דבר, מכתב המענה הנידון מיום 19.12.2023, נימסר במסירה אישית לעו"ד דוגה בלישכת רשות האוכלוסין ביום 19.2.2024 (כשבוע לאחר הגשת העתירה שבכותרת).
בנימוקי כתב העתירה נטען כי דחיית בקשת ההיתאזרחות של העותרת אינה סבירה תוך שהודגש כי בסמכותו של שר הפנים לפטור את העותרת מהדרישה לויתור על אזרחותה הזרה מכוח סעיף 6(ד) לחוק האזרחות.
...
אשר לבקשת העותרת לתיקון כתב עתירתה, דין הבקשה להידחות: ראשית, העותרת לא הגישה בקשה ערוכה כדין בצירוף תצהיר לתיקון כתב עתירתה.
ככל שכוונת העותרת היא לתקן את כתב עתירתה כדי לעתור כנגד אי מתן מענה של מנכ"ל משרד הפנים לפניית בא כוחה אליו – אף בעניין זה אין מקום להיעתר לבקשת התיקון.
אשר על כן, ונוכח הטעמים שפורטו, הבקשה לתיקון כתב העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו