מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה מנהלית נגד תוצאות בחירות לנציגות יישוב

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהיוודע התוצאות, היות שמספר הקולות מזכה רק אחת משתי הרשימות במנדט שני במועצה וכמצוות סעיף 67(7) לחוק הבחירות נערכה על ידי המשיב 3 ביום 1.11.13 הגרלה בנוכחות חברי ועדת הבחירות ונציגי שתי הרשימות המעוניינות.
באשר לטענות המערערת בעיניין היתנהלות לאחר סגירת הקלפיות והצורך במעבר לעיר עכו נטען כי העברת הקלפיות לעיר עכו לשם ביצוע הספירה הייתה פרי המלצה של המישטרה, בשל מהומות שארעו ביישוב במהלך יום הבחירות ובשל ארוע ירי סמוך לסיום יום הבחירות.
כן לא ניתן לקבל את טענת המשיבים 5 ו-6 כי המערערת הסכימה להגרלה שכן המערערת אף הקדימה והגישה עתירה לביהמ"ש לעניינים מינהליים בנצרת נגד קיום ההגרלה, עתירה שבסופו של דבר נמחקה בהמלצת ביהמ"ש, אך לא ניתן לטעון שההגרלה היתקיימה בהסכמתה.
...
אני מורה על ביטול תוצאות ההגרלה הנ"ל. אני קובע כי הרשימה המערערת זכתה כדין להכניס נציג נוסף מטעמה למועצת הרשות המקומית.
שאר טענות המערערת נדחות מאחר שלא הובאו ראיות לכך שמדובר בפגמים היורדים לשורשו של עניין ואשר יש בהם כדי לשנות את תוצאות הבחירות.
בנסיבות העניין ובשים לב לכל האמור לעיל אני קובע כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט ע' פוגלמן: המבקש והמשיב 3 (להלן: המועמדים) התמודדו ביום 30.10.2018 בבחירות לנציגות היישוב גאולי תימן במועצה האזורית עמק חפר.
ביום 14.11.2018 הגיש המבקש עתירה מנהלית נגד תוצאות הבחירות (במאמר מוסגר: ההליך אמור להתנהל בתור ערעור מינהלי, בהתאם להוראת סעיף 222(ז) לצוו).
...
באיזון הכולל בנסיבות העניין אני סבור שלא היה מקום לדחות מחמת שיהוי טענות אלו, שהועלו תוך 10 ימים ממועד עריכת ההגרלה, בלא למצות את פרק הזמן המרבי הקבוע בדין להגשת ערעור בחירות.
סוף דבר: פסק דינו של בית המשפט לעניינים מנהליים מבוטל בזה.
כשלעצמי אני סבורה שהדבר ראוי לעיון נוסף במבט הצופה פני עתיד בכל הנוגע להסדרת הנושא, ומבלי לנקוט עמדה לגופו של ההליך דנן שאמור להתברר.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 14.11.2018 הגיש המבקש עתירה מינהלית נגד תוצאות הבחירות, ובה העלה טענות לפגמים בספירת הקולות ובאופן עריכת ההגרלה, ובקש לפסול את רשימתו של המשיב 3 עקב אי עמידה בהוראות הדין.
לשיטתו של המבקש, פעולותיו של מנהל הבחירות נוגדות את האמור בסעיף 214(ב) לצוו המועצות האזוריות, המורה כי: "[...] קיבלו שתי רשימות או יותר מספר קולות שווה והוא המספר הגדול ביותר של קולות כשרים, ייקבע נציג היישוב במועצה על פי תוצאות הגרלה שתערוך לאלתר ועדת הבחירות בין הרשימות האמורות, בפיקוחו של מנהל הבחירות". אולם, אף אם אניח כי נפל פגם בכך שמנהל הבחירות נטל חלק בהגרלה כפי שקרה כאן להבדיל מפיקוח גרידא, מבלי שאביע כל עמדה לגופם של דברים; ואף אם מדובר ב"שאלה משפטית", הרי שבנסיבות העניין, ההכרעה בשאלה זו אינה נידרשת.
...
לשיטת מנהל הבחירות, דין הבקשה להידחות שכן היא אינה מעלה כל שאלה משפטית כנדרש לפי סעיף 222(ו) לצו המועצות האזוריות, אלא עוסקת בקביעותיו העובדתיות של בית המשפט לעניינים מינהליים.
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, הגעתי לכלל מסקנה שדינה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נטען כי לכל אחד מהליקויים שפירט המבקש ישנו הסבר תם לב. יתרה מזו, פרוטוקול הועדה נחתם על ידי כל חברי הועדה, כולל נציגו של המבקש, אלו אישרו את נכונות הספירה ונכונות התוצאות ללא ההסתייגויות אליהן הפנה המבקש.
סעיף 64(א) קובע כי ועדת הקלפי "תעביר מיד את הפרוטוקול (שלה - א.ג.) , לפקיד הבחירות"; סעיף 65 מורה לפקיד הבחירות, לבדוק, יחד עם ועדת הבחירות, את הפרוטוקולים שהועברו אליו לפי סעיף 64 "מיד אחרי קבלתם"; וסעיף 71(א) מחייב את פקיד הבחירות לפרסם "מיד לאחר עריכת הפרוטוקול לפי סעיף 66" הודעה על תוצאות הבחירות.
דחיית מועד הבחירות בכל ישוב על פי מועדי הערעורים שיוגשו בכל אחד מהם תביא לשיבוש ההליכים ולחוסר וודאות באשר אליהם, תימנע אפשרות להתארגן במועד, תיגרום הפסד זמן, משאבים וממון.
ניתן היה לחשוב כי המבקש יכול להשיג על החלטת המנהל בדבר זהות המתמודדים בבחירות החוזרות גם בגדרה של הוראת סעיף 96ב(א) לחוק הבחירות המורה: מי שרואה את עצמו נפגע במישרין מההחלטה של מנהל הבחירות, שלא נקבעו בחוק זה הוראות אחרות בדבר עתירה נגדה, וכן כל חבר של ועדת הבחירות, רשאים לעתור לבית משפט לעניינים מנהליים נגד החלטה כאמור; אין בהגשת עתירה לפי סעיף קטן זה כדי לעכב את ביצוע ההחלטה שנגדה הוגשה העתירה.
...
סוף דבר בשים לב לכל האמור קבעתי כי הערעור הוגש טרם זמנו.
בהתאם, ולאור העקרונות שפורטו הגעתי למסקנה כי אין ליתן צו ביניים ואין לעכב את הבחירות החוזרות.
עם זאת, ועל מנת להקל על המבקש, אני מורה כי המבקש יוכל להודיע, עד 10 ימים לאחר פרסום תוצאות הבחירות, האם ברצונו להותיר את הערעור על כנו או שמא הוא מסכים למחיקתו.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כללי העותר (צ"ל המערער שכן ההליך אמור היה להתנהל בתור ערעור מינהלי בהתאם להוראת סעיף 222(ז) לצוו המועצות המקומיות (מועצות אזוריות) התשי"ח – 1958 (להלן: "הצוו") – ו.מ) והמשיב 3 התמודדו ביום 31.10.18 בבחירות לנציגות היישוב גאולי תימן במועצה האזורית עמק חפר.
ביום 14.11.18 הגיש העותר עתירה מנהלית נגד תוצאות הבחירות, על יסוד הנימוקים להלן: · ספירת הקולות פסולה שכן מיד לאחר הבחירות הודיע מר שושן על תוצאת שויון בין המועמדים כאשר כל אחד מהם זכה ב – 94 קולות כשרים (לאחר ספירת קולות החיילים).
...
לפיכך, אין בטעות שנפלה ברישום הקולות כדי להשפיע על תוצאות הבחירות ועל כן, אני דוחה את טענות העותר לעניין ספירת מניין הקולות.
עם זאת, סבורני כי אין בפגם שנפל בדרך עריכתה כדי פגיעה בזכויותיהם של מי מהמועמדים, קל וחומר שאין בה משום פגיעה בערכי השוויון וההגינות.
לא התייעצת אם כך צריך לעשות או לא? לא. החלטתי על דעת עצמי.
בנסיבות אלו, סבורני כי הגם שנפלו פגמים בהתנהלות וועדת הבחירות והעומד בראשה, כפי שפורטו לעיל, הרי שאין בהם כדי לשנות מתוצאות הבחירות שהתקבלו בהתאם להגרלה שנערכה כדין ולאחר שהושג שוויון בין המועמדים.
לפיכך, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו