בפניי עתירה מינהלית במסגרתה מבקש העותר, אברהם כהן (להלן: "העותר"), כי בית המשפט ייקבע כי החלטת המשיבה, רשות הרשוי (להלן: "המשיבה"), מיום 22.11.15, שלא לחדש את רישיון העסק לחניון שמפעיל העותר משנת 1983, אלא אם תוגש על ידו ותתקבל בקשה לשימוש חורג - אינה סבירה, וכי על בית המשפט לקבוע כי במקרה דנן אין צורך בהגשת בקשה לשימוש חורג לשם חידוש רישיון העסק.
כן קבעה כי בהסכמת המשיבות יוחזר הנושא לדיון בשלב המקדמי בו עמדו הצדדים בטרם המלצת הוועדה המייעצת מיום 1.4.14, וכל טענות העותר כנגד הצורך להגיש בקשה לאישור חורג יוגשו בכתב וייבחנו, ביחד עם ההתנגדויות שתוגשנה וכן חוות דעת השרות המשפטי, וכך נקבע בפסה"ד: "לאחר שכל אלה ובנוסף גם חוו"ד השרות המשפטי, יובאו בפני הועדה המייעצת, תיתכנס שוב הוועדה המייעצת על מנת שתשקול ותחליט אם יש עדין מקום לחייב את העותר להגיש בקשה לשימוש חורג בנוגע להמשך הפעלת החניון" (הדגשות שלי - ר.ל.ש).
...
בנסיבות אלה לא מצאתי אומנם כי יש לדון בעתירה הראשית של העותר שמבקש כי בית המשפט ייקבע כבר עתה, כי לא מדובר בשימוש חורג, אולם אני סבורה שנפל פגם מנהלי בהתנהלות המשיבה כאשר לא נתנה את הדעת לטענה המקדמית של העותר, כי יש לדון תחילה בשאלה אם יש מקום להגשת בקשה במקרה זה, ולא כיבדה את החלטת ביהמ"ש בעתירה הקודמת.
למעלה מן הדרוש יצוין, כי לאור המסקנה אליה הגעתי לפיה נפל פגם בהחלטת המשיבה כשלא ניתנה החלטה מנומקת בשאלה המקדמית, הרי שבשלב זה דין העתירה הראשית של העותר להידחות, וטרם הגיעה השעה לדון בטענות הצדדים לגופו של עניין.
סוף דבר
לאור כל האמור, העתירה הראשית במסגרתה ביקש העותר כי בית המשפט יקבע כי אין להתנות את מתן רישיון העסק בהיתר לשימוש חורג - דינה בשלב זה להידחות.