מבוא
לפניי עתירה מנהלית המכוונת נגד סרובה של המשיבה 2, הועדה המקומית לתיכנון ובניה גבעתיים (להלן: "הועדה המקומית") ליתן לעותר היתר בניה כמבוקש על ידו, וכן נגד החלטתה של המשיבה 1, ועדת הערר המחוזית לתיכנון ובניה במחוז תל אביב (להלן: "ועדת הערר") שלא לידון בערר שהגיש העותר בעקבות סרובה זה של הועדה המקומית.
עמד על כך בית המשפט בענין בג"ץ 594/89 מועצה אזורית ערבה תיכונה נ' המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, פ"ד מד(1) 558, 565 (1990):
"הלכה היא, שכשמתכוון המחוקק להעניק זכות ערר, קובע הוא זאת בדבר חקיקה (ראה לדוגמה ע"א 299/82 [1]). בעניינינו לא הוקנתה זכות כזו לגבי החלטות המועצה. באותם מקרים בחוק התיכנון והבניה, כשרצה המחוקק ליתן זכות להיתנגד או לערור, קבע זאת במפורש. ומכאן, שבאותם מקרים, כמו בעניינינו, כשלא העניק זכות כזו - זכות כזו אינה קיימת."
ראה גם החלטתי בעת"מ (מנהליים ת"א) 70705-11-17 אירית אשד נ' ועדת ערר לתיכנון ובנייה מחוז תל אביב (פורסם בנבו, 17.01.2018):
"דין הוא שאין זכות ערר על החלטות הועדה המקומית בנושא היתרי בניה, אלא בהתאם להוראות סעיף 152 לחוק, ..."
וכן ראה עת"מ (מינהלי חיפה) 1269/03 מחמוד ח'ליל נימר ח'לאילה נ' חנוכה סלומון - יו"ר הוועדה המקומית לתיכנון ובניה "לב הגליל" (פורסם בנבו, 11.02.2004) (בפיסקה 18).
...
סיכומו של דבר, משלא מדובר בהחלטה של רשות רישוי מקומית או של ועדה מקומית, בדין קבעה ועדת הערר כי לא נתונה לעותר הזכות לערור על הסירוב ליתן לו היתר בניה בעטיין של הערות הנדסאית הרישוי, וממילא, תרופתו של העותר בגין אותו סירוב היא בדרך של הגשת עתירה מנהלית נגד הסירוב.
נוכח זאת, לא שוכנעתי כי הנדסאית הרישוי בהערותיה, הרחיבה עוד יותר את הפתח הרחב ממילא שניתן בידיה על ידי ועדת הערר בנוגע להעלאת דרישות טכניות או דרישות המתחייבות מכח הדין.
סיכומו של דבר, מכל הטעמים אשר פורטו לעיל, העתירה נדחית.