העתירה
לפניי שתי עתירות מינהליות, שהדיון בהן אוחד, המופנות נגד תוצאות מיכרז שפירסמה רשות הגז הטבעי, במשרד התשתיות הלאומיות (משיב 1), להקמת והפעלת רשת לחלוקת גז טבעי באיזור הדרום, ולפיהן הזוכה במיכרז הִנה משיבה 2, חברת גז טבעי דרום בע"מ (להלן – גז טבעי דרום).
בחוות הדעת האמורה (להלן גם – חוות הדעת של רשות הגז) צוין, בין-השאר, כי ההנחה שעליה התבססה סופר אנ.ג'י דרום, לפיה רשת החלוקה תפעל בהספק של 7,650 שעות בשנה, אינה הגיונית, שכן מדובר בפעילות של 21 שעות ביממה, בכל ימות השנה; וכי קצב הגידול ברמת הצריכה שצופה סופר אנ.ג'י דרום, בשיעור של 4% בשנה, גבוה באופן בלתי סביר, אשר עולה בהרבה על תחזיותיהם של רשות הגז ושל יתר המתמודדים במיכרז.
באשר לטענותיה של סופר אנ.ג'י דרום מבהירה המדינה, כי תחזיות הצריכה מטעם המציעה אינן תואמת את הערכותיה של רשות הגז בעיניין זה; וכי בנגוד לטענות העתירה, GL קיבלה לעיונה את כלל המידע הרלבנטי, לרבות התשריטים והשרטוטים של התכנית ההנדסית מטעם סופר אנ.ג'י דרום, ועמדתה ניתנה לאחר שנתבקשה היא לבדוק את הנתונים פעם נוספת, ואף להניח הנחות מקילות, לטובתה של סופר אנ.ג'י דרום.
טענותיה של ד.א. שפלה בדבר אי-עמידתה של גז טבעי דרום בתנאי המיכרז, תידונה בהתאם להלכה הפסוקה, לפיה פגם בהצעה מחמת אי-עמידה בתנאי הסף מהוה בדרך כלל פגם מהותי שיוביל לפסילת ההצעה, מבלי שזו תדון על-ידי ועדת המכרזים; אולם ניתן במקרים מסוימים להכשיר אף פגמים שנפלו בעיניין תנאים אלה, כאשר הפגם הוא טכני בלבד, ושהכשרתו אינה פוגעת בעיקרון השויון (עע"מ 1811/09 אסום חברה קבלנית לבניה בע"מ נ' מועצה אזורית שדות נגב (6.1.10)).
שנית, גורסת ד.א. שפלה, כי העבודות הנכללות בגדר הפרויקט השני והפרויקט השלישי לעיל, אינן מספקות לצורך עמידה בדרישת הניסיון המצטבר הנידרש, בתקופה כוללת של שלוש שנים, וגם לא לשם עמידה בדרישות להקמת פרויקטים בלחץ נמוך בהקף מיצטבר של 100 ק"מ. שלישית, טוענת ד.א. שפלה, כי בהסכם שבין גז טבעי דרום לבין מר קלימס לא צוין שהיקף עבודתו יהא במשרה מלאה, וזאת בנגוד לדרישות המיכרז.
...
על-כן, סבורני, כי אף אם היה בנסיבות המקרה כדי להביא לפגם מינהלי, בכל הנוגע לניגוד עניינים בין מר אדמתי לבין סופר אנ.ג'י דרום, הרי שבאיזון בין הפגם האמור לבין חומרתו הקלה והנסיבות בדבר הצורך בהותרת המכרז על כנו – ניכר כי יד האחרונות על העליונה; ונפקות הפגם – על-פי דוקטרינת הבטלות היחסית – לא הייתה ביטול המכרז או תוצאותיו.
על-רקע האמור סבורני, כי אין מקום לקבל את טענותיה של ד.א. שפלה לעניין זה, וכי ההוראות בדבר היקף מגבלות העמודים יועדו לתוכן ההצעה ההנדסית, אך לא לנספחים המצורפים לה. הפרשנות שמנסה ד.א. שפלה להחיל, כך שמגבלות ההיקף חלות גם על הנספחים ולמעשה מונעת את קיומם – אינה מתיישבת עם דרישת צירוף הנספחים, כאמור לעיל; וממילא אינה מתיישבת עם הצעתה שלה – אשר כללה נספחים כאמור.
כמו-כן, גורסת גז טבעי דרום, כי הטענות לעניין התנהלותה של החברה האחות בגדר המכרז באזור הנגב, הִנן חסרות יסוד, שכן האחרונה מקיימת את התחייבויותיה לפי המכרז, וממילא טענות אלו נטענו באורח סתמי, ללא כל פירוט; מה-גם, שנגב גז טבעי היא ישות משפטית נפרדת לחלוטין מגז טבעי דרום, לכן היה על ד.א. שפלה לצרפה כמשיבה לעתירה, ומשלא עשתה כן – יש לדחות על הסף את הסעדים הקשורים בה.
דין טענות העתירה לעניין זה – להידחות.
התוצאה
אשר על כל האמור לעיל, העתירות נדחות.