מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה מנהלית כנגד משרד הבריאות

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נוכח נסיבות אלו הגישה פנגיה עתירה מינהלית נגד משרד הבריאות והספקים המשתתפים בהליך התיחור (עת"מ 2159-05-21 בבית המשפט לעניינים מינהליים ירושלים), בטענה כי יש לבטל את תהליך התיחור של משרד הבריאות העוסק במתן שירותים זהים לאלה שפנגיה נבחרה להעניק מכוח זכייתה במיכרז הרשות.
...
סיכום לסיכום ולאור כל האמור לעיל, אינני סבורה כי יש להורות על ביטול המכרז.
המהות החוזית נשארה אותה מהות והוזלת מחיר השירות בעקבות המו"מ שנוהל עם פנגיה מחזק המסקנה כי החלטת ועדת המכרזים התקבלה בזהירות בהקפדה ובסבירות שאין בנמצא כל בסיס להתערב בה. בעניין זה, אין לי אלא לחזור על ההלכה המנחה שעמדה לנגד עיני והיא, כי בית המשפט ימנע מלהתערב בהחלטת ועדת המכרזים אלא אם נפל פגם מהותי בתהליך קבלת ההחלטה ו/או אם נגועה ההחלטה בחוסר סבירות קיצוני.
משהגעתי למסקנה האמורה על דרך של בחינת הטענות לגופו של עניין אינני נדרש עוד לטענות הסף שהעלו המשיבות לעניין יושרה של העותרת כמו גם השיהוי בהגשת העתירה.

בהליך הש"מ (הש"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

][ המבקש הגיש לבית המשפט המחוזי ערעור על החלטת הלישכה לסיוע משפטי מחוז ירושלים (להלן: הסיוע המשפטי) שלא לייצגו בהליך של עתירה מנהלית נגד משרד הבריאות.
...
דין ההשגה להידחות.
ההשגה נדחית אפוא.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

עזר מציון ואו.ר.ס שירותי רפואה 2001 בע"מ (להלן: או.ר.ס), שהגישו הצעות במיכרז, עתרו לבית המשפט לעניינים מינהליים נגד החלטת משרד הבריאות בעיניין תוצאות המיכרז.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, סבורני כי דין הבקשה להתקבל.
הבקשה מתקבלת, אפוא.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

פסק דין בעתירה מנהלית המופנית כנגד החלטת מנהל היחידה לקאנביס רפואי במשרד הבריאות ( - "היק"ר") להנפיק לאלה מבין החפצים ביבוא קאנביס רפואי ותיווך בעיסקאות בישראל שעניינן בקאנביס רפואי, רישיון עיסוק "אחר", שעיקר ייחודו באפשרות לייבוא קאנביס או תיווך בעיסקאות קאנביס ללא מגע עם הסם, וללא שיהיה מקבלו של רישיון זה חלק משרשרת האספקה של קאנביס רפואי בישראל.
...
לאחר שנתתי את דעתי למתכונת זו של העתירה, הגעתי לכלל מסקנה שעל הפרק, מצד העותרות, טענות שראוי למצות את הדיון בהן, אך זאת במתכונת שלא תפגע באינטרס ההסתמכות של מי שקיבל לידיו כבר 'רשיון אחר' וכפי שיפורט בהמשך, בשים לב להחלטתי להחזיר את הנושא למשיבים מטעמים שיובהרו, גם באינטרס ההסתמכות, אם גם הראשוני, של מי שהגיש בקשה ל'רשיון אחר', במועד שקדם למועד בו ניתן פסק דין זה. העתירה חותרת לתקיפת נוהל 107 כשברקע לו בהקשרים הרלוונטיים גם נוהל 109 העוסק ברישיון מן הסוג שבמוקד הדיון (להלן – "רישיון אחר"; או בהטיות שונות של תיבות אלה).
בפרט, התבקש מנכ"ל משרד הבריאות להתייחס לסבירות התנהלות היק"ר בשים לב למגמה המוצהרת למדיקליזציה של תחום הקנביס, ותוך שהודגש שככל שחפצים המשיבים לחתור למתאם בין ההתנהלות בתחום הקנביס לבין ההתנהלות בתחום התרופות, וכך הרי הוצהר בפניי, נדרש להסביר את הסבירות שבשונות בנושא שעל הפרק: אם ביחס לכל שאר סוגי התרופות למיניהם וסוגיהם לא בא לעולם דבר הדומה לרישיון האחר, לשם מה, ולמה, נכון הדבר ביחס לייבוא קנביס, בפרט על רקע המגמה לצמצום ההבדלים בין תרופות לבין קנביס, ובידענו, שבסופו של דבר, ייעוד הקנביס הוא לצרכים רפואיים מובהקים (כאב, דלקות ועוד).
יש במקובץ כדי להצביע על הבסיס למסקנתי, שלא נכון להכריע באופן מוחלט בנושא ללא החלטת המדיניות הסדורה שאותה החלטתי לדרוש מהמשיבים.
בשולי החלטה זו, ולצד החלטתי בדבר הצורך בהחלטת מדיניות, נמצא לנכון כבר בשלב זה להעיר לעותרות שנקודת המוצא לעתירתן, אף היא, אינה נקייה מן הספק.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

במסגרת הבקשה ציינו הצדדים כי במהלך ניהול ההליך פנה ב"כ המבקש בעתירה מנהלית כנגד משרד הבריאות (עת"מ 62517-08-23 עו"ד פרמינגר נ' משרד הבריאות, בבית המשפט המחוזי בירושלים) לאחר שזה מיאן מלמסור מידע שברשותו בכל הנוגע לריקול הנ"ל במשך חודשים ארוכים.
...
שוכנעתי גם כי קיימת תועלת בהליך זה ובהסדר ההסתלקות לחברי הקבוצה, שסביר להניח שחלקם לקוחות חוזרים, בהתחשב בכך שהמשיבה הפסיקה התקשרותה עם הספק הספציפי, כאשר היא התחייבה כי אם תחדש את ההתקשרות איתו הדבר יבוצע רק לאחר שנה לפחות ובכפוף ליישום תהליך פיקוח שונה על תקינות דגי המרלוזה.
נוכח האמור לעיל, אני מאשר תשלום גמול ושכר טרחה באופן שהמשיבה תשלם למבקש גמול בסך כולל של 3,000 ₪, ולבא כוחו שכר טרחה בסך של 12,000 ₪ בתוספת מע"מ כנגד חשבונית מס כדין, וכן תשיב המשיבה למבקש את חלקה הראשון של האגרה בסך של 5,671 ₪.
לעניין הבקשה לפטור מתשלום חלקה השני של האגרה, בהתאם לתקנה 7א(א)(4) לתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז-2007, נוכח השלב המקדמי של ההליך, החיסכון בזמנו של בית המשפט ומאחר ומדובר בסוגיה שהיה מקום לבירורה, ובהתחשב בהסכמה ביניהם אני מורה שהצדדים ישאו בחלקים שווים בתשלום של 50% מחלקה השני של האגרה, ופוטר את המבקש מתשלום 50% הנותרים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו