לאור האמור טענו הנתבעים כי מאחר שמדובר בתביעה להתערב בשקול הדעת המוקנה לרשות בהקצאת משאביה, כאשר על פי הפסיקה, היתערבות כזו תעשה במשורה ורק במקרה של חוסר סבירות קצוני ומאחר שהתובעות לא הפנו לכל מקור חוקי המחייב את הערייה לסלול בעבורם דרכים ולפתח תשתיות, דין התביעה להמחק מחוסר עילה.
בהערת אגב אציין כי בנגוד לטענת התובעות,הערר שהגישו בשנת 2008 נדחה(!) וגם אם נאמר ע"י ועדת הערר כי אין להתנות את ההיתר בסלילת כביש,עדיין נקבע שם כי לא ניתן להעתר לבקשה.
יתר טענות התובעות ביחס לחיוב הנתבעים לבצוע עבודות פיתוח ,או הקמת הקיר בעצמן הנן טענות שהמקום להעלותן הנו בפני הערכאה המינהלית ולא באופן עקיף לפני ביה"מ זה. ראשית אציין כי ע"פ הוראות התב"ע ,על היזם (ולא על העיריה) האחריות הכספית בעיניין עלות בניית הקיר.שנית ובעיקר, טענות לעניין פיתוח המיתחם ע"י העיריה,הנן טענות המופנות כנגד סבירות שיקול הדעת של הרשות.טענות אלו מתייחסות לסבירות ההחלטה שלא לפתח לעת הזאת את המיתחם,או להתנות את הפיתוח במס' מסויים של בעלים שיגישו בקשה להיתר.
ראו גם רע"א 7987/10 מדינת ישראל נ' עמותת מוסדות "חזון ישעיה":
"על בתי המשפט לבחון היטב תביעות בהן מתבקש סעד כספי ואשר בגדרן משיג התובע על החלטה מנהלית כזו או אחרת של רשות. רק באותם המקרים בהם מדובר בתקיפה עקיפה תוכר סמכותו של בית המשפט האזרחי. ואולם, באותם המקרים בהם הלכה למעשה מדובר בתקיפה ישירה של ההחלטה המנהלית, אין לאפשר עקיפה של הליך העתירה המנהלית, על סדרי הדין הקבועים לגביה, באמצעות ניסוח מניפולטיבי של כתב הטענות".
ראו עוד תא (חי') 34912-08-17 ד"ר אחמד שבלי מחאמיד נ' עריית אום אל פחם
"לדעתי, הדברים האמורים יפים ונכונים גם בעניינינו, שכן כמו בפרשת גליק, יש בתביעה שבפניי משום ניסיון לעקוף פניה לבג"ץ, וטעמי התובע עמו. למקרא התביעה עולה, כי לא מדובר אלא בתקיפה ישירה של החלטת משרד הפנים, בכסות של תובענה נזיקית. כך, שאלת שיקול הדעת המינהלי שהפעיל משרד הפנים עומדת במרכז התביעה, זאת שעה שהחלטת משרד הפנים עודנה בתוקף, וכאשר בנוסף לתביעת הפיצויים התובע אף עתר לביטולה. נוסף לכך, גם בעניינינו, הטענה לאי-סבירות ההחלטה הועלתה על ידי התובע בתביעתו כטענת התקפה ולא כטענת הגנה. משהגעתי לידי מסקנה כי התביעה בתיק דנא הנה בבחינת תקיפה ישירה של החלטת משרד הפנים, באיצטלה של תביעה נזיקית, הרי שאין לבית משפט זה סמכות עניינית לידון בה, ועל הנושא להתברר בבית המשפט המוסמך, הוא בית המשפט הגבוה לצדק"
בית המשפט הדגיש שם כי גם אם נכון שאפשרות התקיפה הישירה ,לא תישלול תמיד תקיפה עקיפה, השמוש בהתרת התקיפה העקיפה יעשה במשורה ובמקרים חריגים בלבד:
"ודוקו: אף אם הייתי מקבל את עמדת התובע, כי עסקינן בתקיפה עקיפה של החלטת משרד הפנים, דומה כי לא היה בכך כדי להושיע לו. אכן, צודק התובע בטענתו, כי קיומה של אפשרות לתקיפה ישירה לא ישלול בהכרח, בכל מקרה, את האפשרות לתקיפה עקיפה (ראו: רע"א 6567/97 בזק – החברה הישראלית לתקשורת בע"מ נ' עזבון גת, פ"ד נב(2) 713, 717 (1998); בג"ץ 6090/08 ברגר נ' שר המשפטים [פורסם בנבו] (1.8.2008)). ואולם, יש לזכור כי תקיפה עקיפה כאמור תיעשה במשורה, ודומני כי מקרה זה אינו נימנה על אותם מקרים בהם נכון כי הדבר ייעשה."
במקרה דנן, הסעד המרכזי הנתבע הוא צוי עשה המתייחסים להחלטות הרשות.
...
לסיכום-כפי שצוין בסעיף 5 לעיל, הדרך הראויה ביחס לדחיית הבקשה לקבלת היתר, הינה אכן הגשת ערר כפי שעשו התובעות והנטייה היא ממלא להפנות את הצדדים להליך המיוחד שנקבע בחוק ובתקנות להשגה וערר, ולא לדון בטענות שניתן היה לדון בהן בהשגה וערר, על דרך של תקיפה עקיפה, אלא במקרים מיוחדים ויוצאי דופן.
אם לא די באמור, במקרה זה, אף עולה כי כל עוד לא הוצג אישור איגוד ערים לעניין המיגון האקוסטי –אישור שהינו תנאי ע"פ התב"ע למתן ההיתר, ממלא לא ניתן להיעתר לתביעה.
לאור כל האמור, אני מקבלת את הבקשה ומורה על מחיקת התביעה.