מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה מנהלית דייר ממשיך עמידר

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לכל האמור לעיל, אוסיף נדבך נוסף - הן הוראות נהלי משרד הבינוי והשיכון שהוצאו עוד בשנת 2002 ובהם מעוגן מוסד הדיור הצבורי, נהלים המחייבים את הוועדות הדנות בזכויות הטוענים לדיור צבורי, ובו נקבע במפורש בסעיף 4.3 לנוהל כי: "הדייר הממשיך אשר אושרה זכאותו לא יחשב דייר חוזי לעניין נוהל זה, דהיינו לא יאושר דור שני של דייר ממשיך" – ובתרגום ההוראה לענייננו, מר מוריס נדה ז"ל היה דייר ממשיך מכוח מגוריו עם הוריו בדירה, ואין הוא הדייר החוזי, ואשר לעותרת - כך מציין הנוהל באופן מפורש כי "לא יאושר דור שני של דייר ממשיך". לפני סיום, גם אם אין זה נידרש להכרעה, רציתי להעיר כי לא מצאתי רלוואנטיות לפסק הדין עליו ביקשה העותרת לבסס את טענתה כי החוק אינו מגביל את הזכות להיות דייר ממשיך לדייר ממשיך אחד בלבד- (הכוונה לעת"מ 18516-06-09 כץ נ' עמידר); בצד העובדה כי אין החלטת בית משפט המינהלי בחיפה מחייבת את בית משפט זה, הרי מעיון בפסק הדין עולה במפורש כי קביעת בית המשפט שם כלל אינה מבטאת את שמבקשת העותרת ללמוד.
...
לכל האמור לעיל, אוסיף נדבך נוסף - הן הוראות נהלי משרד הבינוי והשיכון שהוצאו עוד בשנת 2002 ובהם מעוגן מוסד הדיור הציבורי, נהלים המחייבים את הועדות הדנות בזכויות הטוענים לדיור ציבורי, ובו נקבע במפורש בסעיף 4.3 לנוהל כי: "הדייר הממשיך אשר אושרה זכאותו לא יחשב דייר חוזי לעניין נוהל זה, דהיינו לא יאושר דור שני של דייר ממשיך" – ובתרגום ההוראה לענייננו, מר מוריס נדה ז"ל היה דייר ממשיך מכוח מגוריו עם הוריו בדירה, ואין הוא הדייר החוזי, ואשר לעותרת - כך מציין הנוהל באופן מפורש כי "לא יאושר דור שני של דייר ממשיך". לפני סיום, גם אם אין זה נדרש להכרעה, רציתי להעיר כי לא מצאתי רלוונטיות לפסק הדין עליו ביקשה העותרת לבסס את טענתה כי החוק אינו מגביל את הזכות להיות דייר ממשיך לדייר ממשיך אחד בלבד- (הכוונה לעת"מ 18516-06-09 כץ נ' עמידר); בצד העובדה כי אין החלטת בית משפט המנהלי בחיפה מחייבת את בית משפט זה, הרי מעיון בפסק הדין עולה במפורש כי קביעת בית המשפט שם כלל אינה מבטאת את שמבקשת העותרת ללמוד.
לאור כל האמור – מאחר ש"הזכאות לדיור ציבורי עשויה לצמוח משני מקורות.
אשר על כן, העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 4671-07-15 אביטל נ' עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ תיק חצוני: בפני כבוד השופטת אביגיל כהן העותרים 1. מנשה אביטל 2. יוסף אביטל בעצמם המשיבה עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ ע"י עו"ד שמואל לוי פסק דין
לכן כבוד השופטים היקרים, אנו מבקשים וזו קביעתנו והחלטתנו הסופית: א) לתת לחברה הוראת צו עשה לנהוג כדת וכדין עפ"י תנאי החוזה מה- 15/3/2000 (עם הנספח לו – חוזה דייר ממשיך) בלבד, ובזה תם ונשלם העניין וכאלו לא קרה דבר מעולם, עם השאר (הבעיות הכספיות) ניסתדר כי אנו לא חייבים להסכים ולהשלים עם העברות הזדוניות של החברה וגם לא מוכנים לחתום איתה על שום חוזה שכ"ד אחר שיגרום לנו לאבד את הזכויות והותק הרב שיש לנו על דירה זו. או ב) אנו מבקשים בשם השם – יתברך שמו לעד אמן, לעשות דין אמת בישר-אל, ולעשות לו בזה נחת רוח, כי זה רצונו יתברך! בהחלטתי מיום 7/7/15 קבעתי: "1. העתירה המנהלית נותבה לטיפולי.
...
לאחר עיון במכלול הטענות, ניתן לקבוע חד משמעית כי דין העתירה להידחות.
אני מורה לב"כ התובעת להמציא לתיק בית המשפט את חוות הדעת שבידיו באשר לדמי הזכירות הראויים בגין הדירה נשוא התביעה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין העתירה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני הנתבע עומדות שלוש משוכות בדרכו להוכחת זכותו להמשיך ולהחזיק בנכס, ואלה הן: אביו של הנתבע הוכר כדייר ממשיך לאחר מות הסבתא, ובהתאם להוראות הסכם השכירות שנחתם עם האב, המבוססת על הוראות תקנה 4 לתקנות זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשס"א – 2000 (להלן: "תקנות הדיור הצבורי") ועל נוהל משרד השיכון, לא ניתן לאשר דייר ממשיך שני – קרי דייר ממשיך למי שהוא עצמו מחזיק בנכס כדייר ממשיך; הנתבע פנה (לטענת עמידר) להסדרת מעמדו כדייר ממשיך של האב, אך לא הגיש כל בקשה להסדרת מעמדו כדייר ממשיך לסבתא, וממילא – לא פעל בהתאם לנהלי ההשגה על החלטות ועדות האיכלוס, הקובעות, בין היתר, כי יש לפעול במישור המנהלי לתקיפת החלטות אלה, על דרך של הגשת עתירה מינהלית ("תקיפה ישירה"), אלא בחר להמשיך להחזיק בנכס, ולטעון את טענותיו ביחס להתנהלות עמידר והרשויות במתוה של "תקיפה עקיפה"; אם נניח שהנתבע עבר את שתי המשוכות הראשונות – אזי בהיתחשב בעובדה שהוא טוען בהליך דנן כי הוא זכאי להחשב דייר ממשיך לסבתא, הנטל עליו להוכיח את התנאים להכרה בו כדייר ממשיך כאמור, קרי – מגורים בנכס שלוש שנים לפחות טרם מות הסבתא – קרי משנת 1997.
...
בנסיבות אלה, יש לקבוע כי דין התביעה הכספית – להידחות.
סיכום התביעה מתקבלת אפוא בחלקה, כך שאני מורה לנתבע לפנות את הנכס כהגדרתו לעיל ולמסור את החזקה בו לתובעת, כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ השייך לו או למי מטעמו, וזאת לא יאוחר מיום 31.5.2021.
התביעה הכספית – נדחית, משלא הובאו כל ראיות להוכחתה.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

הרקע הדרוש לעניין ופסק דינו של בית המשפט המחוזי בשנת 2021 הוגשה על ידי המערער עתירה כנגד עמידר לבית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים (להלן: העתירה).
עובר למועד הגשת העתירה פנה המערער אל עמידר ובקש כי זו תכיר בו כדייר ממשיך בדירת דיור צבורי הממוקמת ברחוב גולומב 157/1 בבית שאן, בהתאם לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, התשנ"ח-1998 (להלן: הדירה ו-חוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, בהתאמה).
...
כאשר נשאל בא-כוח המערער כיצד מתיישבות הטענות עם העובדה שפסק דינו של בית המשפט המחוזי ניתן בהסכמה, השיב כי מעולם לא התקבלה הסכמת המערער לדברים שנקבעו בפסק הדין וכי בא-כוחו של המערער בבית המשפט המחוזי פעל "מאחורי גבו". בא-כוח עמידר חזר בדיון על עמדתו שלפיה דין הערעור להידחות על הסף, והוסיף כי בהליך שהתנהל בבית המשפט המחוזי היה המערער מיוצג נאמנה.
דיון והכרעה אקדים ואומר כי דין הערעור להידחות.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2007 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העותר פנה אל עמידר בבקשה להקנות לו את זכות השכירות בדירה במעמד של "דייר ממשיך". עמידר העבירה את פניית העותר לוועדת האיכלוס העליונה במשרד השיכון.
בשולי הדברים אני רואה להעיר שהעותרים שגו בכך שהסכימו להפסקת הדיון בתביעת הפינוי כדי להעביר את ההכרעה בשאלה העובדתית של זכותם למעמד של "דייר ממשיך" לבית משפט זה. בית המשפט לעניינים מנהליים איננו ערכאה דיונית רגילה.
...
טענות המשיבות המשיבות גורסות שיש לדחות את העתירה הן בשל טעמי סף והן בשל נימוקים לגופה.
מסמכים אלה מעמידים בספק רב את תום הלב של העותרים ומשמשים לתמיכה במסקנה שהגיעו אליה המשיבות לנוכח "ביקורי המעגל". דיון והכרעה אין לאיל ידי לקבל את העתירה הן מפני שהוגשה בשיהוי רב והן מפני שלא מצאתי פגם בתהליך קבלת ההחלטה של הרשות המנהלית ולא מצאתי הוכחה מספקת מצד העותרים שיש בה כדי לשנות את הנחות העובדה שעליהן נשענת החלטת הרשות.
נוכח האמור לעיל אני דוחה את העתירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו