נטען, כי חוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית), תשל"ו-1976 (להלן-"החוק" או "חוק הערר"), קובע סמכות ייחודית למנהל הארנונה ולוועדת הערר לדיון במחלוקות לענין חיוב הארנונה, כמפורט בסעיף 3 לחוק (כגון השימוש בנכס), ובנושאים אלו, אין הנישום רשאי לפנות במישרין לבית המשפט האזרחי כמסלול חלופי, שלא על דרך של ערעור על החלטת ועדת ערר לבית המשפט לעניינים מנהליים.
אין כל מקום לידון בתביעה במסגרת ערכאות המשפט הרגילות, בטרם מיצה אדם את זכויותיו על-פי חוק זה (בר"ע 2676/03 (ת"א) עריית אור יהודה נ' הגרעין בע"מ, דינים מחוזי, כרך לה(2) 419, ה"פ 11/93 עריית אשדוד נ' מפעלי רכב אשדוד בע"מ, דינים מחוזי, כרך א, 895).
על החלטה זו של ועדת הערר הגישה המשיבה עתירה מנהלית כנגד מנהל הארנונה בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים, והיא התבררה בפני כב' השופט רוזן (עת"מ 2049/08).
יתר על כן, עיון בכתב התביעה מגלה, כי תביעת המשיבה להשבת כספים בגין חיובי הארנונה שנגבו ביתר, אינה מוגבלת לעצם הטעות בקביעת סיווג הנכס לצורך החיוב בארנונה, אלא שזורה בטענות ועילות בדבר רשלנות הרשות, מרמה, גזל והפרת חובות נוספות, באופן שהסב נזק רב למשיבה.
...
המבקשים טוענים, כי דין התביעה להדחות על הסף בהיעדר סמכות בית המשפט לידון בטענת השבה בגין שנות מס קודמות.
בתום הישיבה ניתן פסק דין, בו קבע בית המשפט כך:
"לאחר שעיינתי בטיעונים בכתב אליהם הוסיפו ב"כ הצדדים הנכבדים דברים בעל פה, התלבטתי אם לא ראוי, כי אורה לעיריה להשיב הכספים לעותרת וזאת לאחר שהשתכנעתי, כי שורת הצדק מטה את הכף לטובתה.
שקלתי ושכללתי (כך במקור) השיקולים כולם והגעתי לכלל מסקנה, כי על פי הסמכות הנתונה לי על פי חוק לא אוכל ליתן הצוו המבוקש על ידי העותרת.
לאור האמור לעיל, הבקשה נדחית.