מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה מינהלית שעניינה חיוב בארנונה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המסלול השני - עתירה מנהלית: מסלול זה מתייחס לטענות אחרות הנוגעות לחיוב הארנונה, קרי, כל יתר הטענות שאינן נמנות על אלה הנזכרות בסעיף 3 לחוק הערר.
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לסילוק העתירה על הסף להתקבל, מהטעמים שיפורטו להלן.
נוכח האמור, דין הבקשה להתקבל.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עתירה מנהלית שעניינה חיוב במיסי ארנונה ומים בגין חנות בשטח של 50 מ"ר ברח' אלי כהן 23 בת ים, הידועה כגוש 7128 חלקה 67/10.
...
לאור כל האמור מבקשת העותרת להורות למשיבה לחדול מפעולות גביה בגין חובה ולהצהיר כי היא אינה חבה למשיבה דבר.
המשיבה טוענת כי יש לדחות את העתירה על הסף בשל מספר טעמים: מחמת שיהוי שכן החלטת רשם ההוצל"פ ניתנה כבר ביום 30/3/14 והעתירה הוגשה רק ביום 25/6/15; חוסר סמכות עניינית, באשר היה על העותרת להגיש השגה בעניין החבות בפני מנהל בארנונה במועד הקבוע בחוק ומשלא נעשה כן החוב הפך חלוט, מה גם כי מאז מתן ההחלטה ע"י רשם ההוצל"פ ועד הגשת העתירה חלפה למעלה משנה.
יש לדחות את העתירה גם בשל העדר סמכות עניינית ואי מיצוי הליכים.
סבורני כי מן הראוי לתת לעותרת את יומה בעניין זה ועל כן מומלץ למשיבה לשקול הארכת מועד להגשת השגה בפני מנהל הארנונה לצורך ברור טענה זו. אשר לטענת התיישנות, יצויין, כי מעבר לאמירות כלליות בדבר התיישנות החוב שהצטבר לפני שנת 2000, העותרת לא הצביעה על חוב קונקרטי שהתיישן.
בכפוף לאמור לעיל לעניין החלת דיני ההתיישנות לגבי חוב שלא נקצב בפסק דין ושהצטבר עד לשנת 2000, העתירה נדחית.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

פסק הדין דן במאוחד בערעורם של המבקשים על החלטה של ועדת הערר לעינייני ארנונה בעריית חיפה (להלן: ועדת הערר או הועדה) לדחות על הסף את הערר שהגישו, וכן לדחות את העתירה המינהלית שהגישו בעיניין חיוב הארנונה שלהם.
...
על כך ניתן להוסיף, כי בנסיבות העניין שבפנינו, החלטתה של ועדת הערר מעוררת קושי מטעם נוסף: אני סבורה כי משעה שמנהל הארנונה נמנע מדחיית ההשגה על הסף (בהתאם לסמכות הנתונה לו כאמור להארכת מועד להגשת ההשגה), המשיבה הייתה מנועה מלהעלות בפני ועדת הערר טענה זו, מכוח חובת ההגינות שבה היא חייבת (ראו: ארנונה עירונית ב, שם; ע"ש (מחוזי חיפה) 5245/99 חוולס נ' ועדת הערר ארנונה – עיריית חיפה (5.5.1999)).
סוף דבר: הערעור מתקבל במובן זה שהעניין יושב אל ועדת הערר לבחינת הטענות הנמצאות בסמכותה, לגופן.
אינני רואה, אפוא, לקבוע מסמרות בשאלה זו. השופט א' רובינשטיין: אף אני מצטרף לחוות דעתה של חברתי השופטת ד' ברק-ארז.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני שתי עתירות מנהליות אשר הוגשו על ידי העותרת – אסותא מרכזיים רפואיים בע"מ (להלן: "העותרת") כנגד מנהל הארנונה של עריית תל אביב וכן, כנגד עריית תל אביב (להלן: "המנהל" ו"הערייה", בהתאמה או "המשיבים" ביחד): הראשונה (עת"מ 60898-08-22), במסגרתה טענה העותרת כי הערייה הפרה את הסכם הפשרה אשר נחתם בין הצדדים ביום 25/8/21, עת העבירה לעותרת חשבונות ארנונה לשנים 2021 ו- 2022, בהם ביצעה חיוב רטרואקטיבי פסול.
השנייה (עת"מ 43024-11-22) הנסבה על מחדלו של המנהל ממתן תשובה להשגה אשר הוגשה על ידי העותרת ביום 28/8/22 בנוגע לחיוב הארנונה לשנת הכספים 2022.
...
במחלוקת זו בין הצדדים נחה דעתי כי יש לקבל את טענות העותרת.
אשר לכך, נקבע בעת"מ (מנהלי תל אביב-יפו) 1791/08 מקס מאייר נ' עירית נס ציונה (21.9.2008), בפסקה 2: "הלכה היא מלפני בית המשפט העליון, כי לצידן של פעולות הרשות עומדת חזקת התקינות (החוקיות) המנהלית. רוצה לומר, נקודת המוצא הינה, כי הרשות המנהלית פעלה באופן חוקי ותקין, והנטל לסתור חזקה זו מוטל על כתפי המבקש לעשות כן. כבר נקבע, כי לשם הרמת נטל ראייתי זה לא די בקיומה של תחושה בעלמא, המבוססת על השערות והנחות בלבד, אלא יש להניח תשתית עובדתית לטענה... בענייננו העותר לא עמד בנטל המוטל עליו, ולא סתר העובדה לפיה המשיבה פעלה כדין ושלחה לאורך כל השנים את חיובי הארנונה והתראות תשלום באופן שוטף וכדין, הן לכתובות הנכסים בנשוא ענייננו. ועוד, בית המשפט העליון עמד על כך שעוצמתה של החזקה משתנה על-פי הנסיבות. בדרך-כלל, ככל שעבר זמן רב יותר מהפעולה המנהלית, גובר כוחה של חזקת התקינות." במקרה דנן המונח להכרעתי, אינני נדרשת לקבוע מסמרות בשאלה האם – על מנת לחסות תחת חזקת תקינות המנהל, נדרשה העירייה להראות כי המציאה את הודעת התשלום באופן המפורט בסעיף 344 או שדי בכך שהמציאה את ההודעה בדואר רגיל - זאת מפאת שניים עיקריים – ראשית, הואיל והעירייה לא הציגה כל אינדיקציה המלמדת על כך שהודעת התשלום אמנם נשלחה (באופן כלשהו) לעותרת ושנית, הואיל ונחה דעתי כי ממילא, הרימה העותרת את הנטל להוכיח כי ההודעה לא הגיעה לידיה במועד הפקתה או בסמוך לכך, אלא אמנם – כפי שנטען על ידה – רק בחודש יולי 2022.
סוף דבר; העתירות מתקבלות באופן חלקי כמפורט בסעיף 18 לעיל ובנסיבות כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד בתחילת הדיון כעולה מהפרוטוקול, הסבתי את תשומת לב ב"כ המערער לכך, שטענות בדבר הצורך בבטול חיוב ארנונה לגבי השנים שקדמו ל- 2019 אינן בסמכות ועדת הערר ולכן הטענות מתאימות לעתירה מנהלית ולא לערעור מינהלי על החלטת ועדת ערר.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה דין הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: א) הערעור הוא על הליך בוועדת ערר לענייני ארנונה, שהינה טריבונל מעין-שיפוטי בעל מומחיות רבה בשאלות שבמחלוקת (בר"מ 7813/13 מנהל הארנונה - עיריית ירושלים נ' תיכון תל אביב, סעיף 10 להחלטת כב' השופטת ברק ארז (24.12.13)).
  בימ"ש מנהלי צריך לבדוק, האם ועדת הערר הסיקה את המסקנה המשפטית המתחייבת מתוך הממצאים העובדתיים שנקבעו על ידה והאם נפלה טעות משפטית בהחלטתה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחה הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו