ערעור מינהלי על פסק דינו של בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 בירושלים (כב' הדיין ד' ברגמן) מיום 25.5.2016, בגדריו נדחה ערר על החלטת המשיב לסרב לבקשת איחוד המשפחות שהגישו המערערים, ולדחות את בקשת המערער מס' 2 (להלן: המערער) למתן מעמד בישראל מכוח נישואיו למערערת מס' 1 (להלן: המערערת).
בהמשך לראיונות אלו ניתן למערער מעמד של תושב אירעי למשך שנה, שהוארך שוב לאחר סדרת ראיונות נוספת, וזאת על אף שבראיונות נימצאו סתירות בין גרסאות המערערת והמערער, בין היתר, בעיניין חלוקת חדרי השינה בין בני הבית, דפוסי בילוי וביקור קרובי מישפחה, ועוד.
מרשיך הגישו נתונים כוזבים ללשכות רשות האוכלוסין וההגירה השונות, לבתי המשפט, תוך ניסיון ליצור מצג שוא למגורים בכתובת אשר אינם מתגוררים בה משיקוליהם הם.
לעניין טענתך כי מדובר בשתי כתובות הנמצאות בישראל, כפי שנקבע בעת"מ 8390/08 סעיד סיאם נ' שר הפנים: "בתי המשפט פסקו לא אחת כי מסירת מידע כוזב למשרד הפנים במסגרת בקשה לקבלת מעמד בישראל, מהוה כשלעצמה עילה לדחיית הבקשה, כמו גם לדחיית עתירה נגד ההחלטה הדוחה את הבקשה ...
מתן מעמד לתושב שטחים במסגרת איחוד מישפחות
מתן מעמד בישראל לבן זוג במסגרת איחוד מישפחות נובע מהוראת סעיף 7 לחוק האזרחות הקובע כדלקמן:
"בעל ואישתו שאחד מהם אזרח ישראלי או שאחד מהם ביקש להיתאזרח ונתקיימו בו התנאים שבסעיף 5(א) או הפטור מהם, יכול השני לקבל אזרחות ישראלית על ידי היתאזרחות, אף אם לא נתקיימו בו התנאים שבסעיף 5(א)."
בשנת 1997 קבע משרד הפנים הליך מדורג לטפול במגישי בקשות לאיחוד מישפחות המוגשות על ידי תושבי האיזור.
סעיף זה מורה כי מעמדו של תושב האיזור שהיה בעיצומו של ההליך המדורג, "יוקפא" – ככל שלא תימצא מניעה ביטחונית, הוא יוכל לבקש הארכה של מעמדו הנוכחי בישראל, אך לא יוכל להתקדם לשלבים הבאים בהליך המדורג, ולא תנתן לו תושבות או אזרחות ישראלית.
...
הערה לפני סיום
בשולי הדברים אציין כי לא נעלם מעיני כי ה"מחיר" שהמערער ישלם כתוצאה מדחיית בקשתו והפנייתו להגיש בקשה חדשה הוא אכן מחיר כבד שכן שוב לא ייהנה מהמעמד שהיה לו מכוח הוראת המעבר.
עם זאת, לא מדובר בפגיעה כזו שמצדיקה מתן מעמד חרף חוסר האמינות שיש לייחס לטענות המערערים והתנהלותם, רק מטעם זה.
סיכום
הערעור נדחה.
המערערים ישלמו למשיב שכר טרחת עורך דין בסכום של 10,000 ₪.