מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה מינהלית לביטול תוכנית מתאר חניה בתל-אביב-יפו

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עתירה מנהלית, ליתן צוים כנגד משיבה 1, עריית תל אביב יפו (להלן: "הערייה"), כדלקמן: צו האוסר על הערייה להתיר שימוש ברחבת הצדף כמגרש חנייה או כחניון, בנגוד לייעודו כשטח צבורי פתוח, על פי תכנית ביניין עיר החלה על הקרקע, ולצוות עליה להפעיל את סמכויותיה, על מנת למנוע שימוש כאמור ברחבה.
בנסיבות אלה, ובהנתן שבמסגרת תכנית המתאר נקבע מפורשות כי תכלית השצ"פ היא לרווחת הציבור, ונוכח מצוקת החניה הידועה בתל אביב יפו, לגישתי, השמוש ברחבה כחניה, תורם ללא ספק לרווחת תושבי הרחוב.
צו המחייב את העיריה לבצע את השפוץ לפי אחת מהתוכניות שהציעה לתושבים העותר הלין על העידר המשילות ואוזלת היד של הערייה, אשר הביאו אותה פעם אחר פעם לבטל תוכניות שיפוצים, בשל היתנהגות בריונית של השכנים, ביניהם משיבה 2, למרות שאלה התקבלו לאחר היתייעצות עם התושבים, וקבלן השיפוצים אף הגיע למקום, אך עבודתו נימנעה בכח הזרוע.
...
תגובת העירייה בכתב ובעל פה אינה מרמזת על מצב דברים כזה, בודאי לא בשלב הנוכחי, ולכן גם דין רכיב זה של עתירה זו להידחות.
אני מקבלת את טענות העירייה.
על כן, העתירה נדחית גם ברכיב זה. סוף דבר העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 49648-07-21 מנדל ואח' נ' ועדת ערר לתיכנון ובנייה מחוז תל אביב ואח' לפני כבוד השופטת הדס עובדיה עותרים 1.יעקב מנדל 2.טובה מנדל 3.אילן זיונץ 4.סיון אריה 5.גאולה 19 תל-אביב בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד אמיר ברגר משיבים 1.ועדת ערר לתיכנון ובנייה מחוז תל אביב ע"י ב"כ עוה"ד הילה גורדון מפרקליטות מחוז תל-אביב (אזרחי) 2.שלמה גולדשטיין 3.רחל מייברג 4.פלורה אזואליס 5.דנה בוברוב 6.אפרת ידידיה 7.עופרה עזרתי משיבים 2-7 ע"י ב"כ עוה"ד בני גולדשטיין 8.ועדה מקומית לתיכנון ובניה תל אביב ע"י ב"כ עוה"ד רחל אטיאס השרות המשפטי לעריית תל-אביב-יפו פסק דין
בהחלטה קיבלה ועדת הערר את הערר, וביטלה את החלטת הוועדה המקומית לתיכנון ובניה תל- אביב (להלן: "הוועדה המקומית") מיום 9.9.2020 ביחס לבניין הבנוי במקרקעין שבגוש 6914 חלקה 70, המצוי ברחוב גאולה 27, הכובשים 10, תל-אביב (להלן: "הבניין"), לאשר את בקשת העותרים למתן היתר לשימוש חורג מהיתר לשטח שכונה בבקשה "מרתף כלוא", בשטח כ-113 מ"ר, כולל פתיחת דלת מהמבואה המשותפת בקומת המרתף, למשרד למקצוע חופשי, מכוח תכנית מתאר מקומית מס' ע'1 – מרתפים (להלן: "תכנית ע'1" וגם "תכנית המרתפים").
בין העותרים 1-4 שהם יורשי קבלני הבניין, והמשיבים 2-7 בעלי דירות בבניין, נתגלעה מחלוקת קניינית המתבררת בהליך אחר בבית משפט זה, בגדרה עותרים המשיבים 2-7 לביטול תת חלקה 1 והצמדותיה, ובכללן החניות.
...
בנסיבות אלו אין מקום להתיר את המבוקש בשל שאלת ההיתכנות הקניינית, וגם בשל סיבה זו דין הבקשה להידחות.
כך, נקבע על-ידי וועדת הערר, בין היתר : "..אין מקום לראות בדלת הגישה בוודאי לאחר שנאטמה דלת אשר הופכת את החלל אשר אין חולק כי הינו חלל אטום כיום, למרתף. כאמור, בקשה לפתיחת דלת כמוה כבקשה להקמת מרתף חדש ... נבהיר כי טענה הוועדה המקומית לפיה אישור פתיחת הדלת תואם להיתר המקורי שיצא בשנת 1975 ולמעשה מדובר בהשבת המצב לקדמותו, אינה מקובלת עלינו. נראה כי הדלת שהותרה בהיתר משנת 1975 לא שימשה כניסה לחלל האטום כולו אלא לחדר הסקה שנותק מהחלל האטום וכאמור בשנת 1977 נסגרה בהתאם להיתר משנת 1977 – לביטול חדר הסקה והכללתו בשטח הקירות הכלואים." נמצא על-ידי וועדת הערר כי החלל השיורי שנאטם הוא שטח שצריך להכשירו ולהסדירו פיזית וגם תכנונית, ולא נתן לאפיינו כמרתף על-פי תכונותיו.
."בכל הנוגע לקיר בו מבוקש לפתוח פתח לצורך כניסה לחלל האטום שבבעלות מבקש ההיתר, קיימת מחלוקת בדבר היותו קיר משותף. בנסיבות אלו אין מקום להתיר את המבוקש בשל שאלת ההיתכנות הקניינית, וגם בשל סיבה זו דין הבקשה להידחות". אף להבנתי לא ברור מדוע אצה הדרך לוועדה המקומית למתן ההיתר לשימוש חורג עוד בטרם הוכרעה המחלוקת הקניינית בין הצדדים.
התוצאה העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 71330-11-18 גאיא ייזום ובינוי הנדסה 2012 בע"מ נ' עריית גבעתיים ואח' לפני כבוד השופט, סגן הנשיא קובי ורדי העותרת: גאיא ייזום ובינוי הנדסה 2012 בע"מ ע"י ב"כ עו"ד מורן גור ועו"ד אורטל דוידיאן גדעוני המשיבות: 1.עריית גבעתיים 2.וועדה מקומית לתיכנון ובניה - גבעתיים ע"י ב"כ עו"ד סאלם חאמד ועו"ד צביה זיכרמן פסק דין
תמצית העובדות: ביום 6.6.16 קיבלה העותרת, גאיא ייזום ובינוי הנדסה בע"מ (להלן: "העותרת" או "גאיא"), היתר בניה לחזוק מבנה קיים באמצעות תוספת בנייה מכוח תמ"א 38 – תכנית מתאר ארצית לחיזור מבנים מפני רעידות אדמה (להלן: "היתר הבנייה", "תמ"א 38" בהתאמה).
כך גם המבקשים מבקשים שבית המשפט יחווה דעתו המינהלית לגבי הדרישה לביטול חניות, בזמן שהדיירים בעלי החניות הנ"ל אינם כלל צד לעתירה, מה גם שלא מדובר לכאורה בסעד שבסמכות בית המשפט, אלא בעיניין תיכנוני שמן הראוי שיתברר בגוף המקצועי המתאים שבו ימוצו תחילה ההליכים.
...
לטענת המשיבות דין העתירה והבקשה להידחות על הסף בשל אי מיצוי הליכים.
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בבקשות ובתגובות החלטתי למחוק את העתירה על הסף עקב אי מיצוי הליכים והיות העתירה עתירה מוקדמת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 46126-08-19 אורן ואח' נ' הוועדה המחוזית לתיכנון ובנייה - מחוז תל אביב ואח' לפני כבוד השופטת לימור ביבי העותרים: .1 דן אורן .2 תנחום אורן על-ידי בא-כוחם - עו"ד רונן ריכלין נ ג ד המשיבות: .1 הועדה המחוזית לתיכנון וּבנייה - מחוז תל-אביב על ידי פרקליטות המדינה מחוז תל אביב (אזרחי), עו"ד אמיקם אשל .2 הועדה המקומית/מרחבית לתיכנון וּלבנייה הרצליה על-ידי באי-כוחה עוה"ד אילנה בראף שניר ו/או נמרוד טויסטר .3 המועצה המקומית כפר שמריהו על-ידי באי-כוחה - עוה"ד דן שוורץ ו/או שירי לוי פסק דין
לפני עתירה מנהלית במסגרתה מתבקש בית המשפט להורות על ביטול ייעודה לדרך של רצועה ברוחב של 2 מטרים ובשטח כולל של 102 מ"ר, אשר נמתחת לאורך חזיתה הצפונית של חלקה 141 בגוש 6671, ברחוב הקוצר בכפר שמריהו (להלן: "הרצועה"), ואשר מיועדת להפקעה על פי תכנית מפורטת הר/1025 (להלן: "הר/1025") משנת 1970.
בהחלטתה מיום 29.5.19 דחתה הועדה המחוזית לתיכנון ולבנייה בתל אביב את בקשתם של העותרים לאישור תכנית מתאר זו ואת החלטתה זו תוקפים העותרים במסגרת העתירה.
בהקשר לכך, נטען בתשובה כי חוות הדעת התנועתית (אשר לא צורפה לתוכנית, אלא עיקריה הוצגו לראשונה במסגרת ישיבה מקדימה לישיבת הועדה המחוזית), מבוססת בעיקרה על ניתוח הצע החניות הקיים ברחוב הקוצר וברחובות הסובבים אותו.
בהקשר זה בעת"מ (מינהלי תל אביב-יפו) 1384/04 ג'י פרידמן נ' עריית רעננה (29.06.2004), קבע בית המשפט המחוזי כי בהפקעה על פי חוק התיכנון והבניה קיומה של התכנית הנו יסוד ראשוני להפקעה ולפיכך מהוה חלק בלתי נפרד מהליך ההפקעה.
...
זאת ועוד, טיפול בהאחדת רוחב הרחוב ניתן ממילא לבצע במסגרת תכנית מתאר אשר תוחל על כל החלקים הרלוונטיים ברחוב הקוצר ותחיל על כולם גזירה שווה למקטע זה. לאור כל האמור הנני סבורה כי החלטת הוועדה המחוזית לוקה בחוסר סבירות ובחוסר מידתיות, באשר אין במסגרתה איזון נכון של האינטרסים הרלוונטיים הואיל ואל מול פגיעתה בזכות הקניין של הפרט, לא ניצב במקרה לפנינו אינטרס ציבורי קונקרטי ורלוונטי אשר יש להביאו בחשבון.
כיוון שכך, הנני קובעת כי דין ההחלטה בטלות ובהתאמה לכך, הנני קובעת כי יש להורות על קבלת התכנית לשינוי היעוד אשר הוגשה על ידי העותרים ובהתאמה כי יש לשנות את יעוד רצועת המקרקעין למגורים באזור כפרי.
סוף דבר; אשר על כן העתירה מתקבלת ובהתאמה הנני מורה על קבלת תכנית מפורטת 504-0253195 הר/מק/2411 אשר הוגשה על ידי העותרים – קרי על ביטול ייעודה לדרך של רצועה בת 102 מ"ר הנמתחת לאורך חזיתה הצפונית של חלקה 141 בגוש 6671 ברחוב הקוצר בכפר שמריהו והמיועדת להפקעה על פי תכנית מפורטת הר/1025 ועל שינוי יעודה למגורים באזור כפרי כפי המבוקש בתכנית זו. המשיבה 1 תישא בהוצאותיהם של העותרים (לרבות בגין אגרה בסך 1977 ש"ח בה נשאו העותרים) בסך כולל של 20,000 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 יום מהיום.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 22283-11-17 שטיינדלינג נ' הוועדה המחוזית לתיכנון ובנייה - מחוז תל אביב ואח' 18 יולי 2018 לפני כב' השופטת צילה צפת, סגנית נשיא עותרים ד"ר סוזאנה שטיינדלינג משיבים 1. הוועדה המחוזית לתיכנון ובנייה - מחוז תל אביב 2. גב' ****ה פוסק, יו"ר הוועדה המחוזית 3. ועדה מקומית לתיכנון ובניה תל אביב 4. רשות מקרקעי ישראל מחוז מרכז 5. סירובן אינבסטמנטס בעמ פסק דין
בעתירה המנהלית דנא, מבקשת העותרת להורות על ביטול החלטה של הועדה המחוזית לתיכנון ולבנייה מחוז תל אביב (להלן "המשיבה") הקובעת כי אין לכלול את הבניין בו מצויה דירתה בתכנית 507-0166918.
העותרת תולה יהבה על תוכניות מתאר ותוכנית כוללנית של תל אביב, אולם, אין דומה תוכנית מתארית או תוכנית כוללנית לתוכנית מפורטת של מיתחם ספציפי כמו התוכנית דנא.
הועדה ציינה גם כי מיקומו העכשווי של רמפת הכניסה/יציאה מהחניה אינו מהוה בהכרח את מיקומו הסופי שכן סוגיה זו תדון כדבר שבשיגרה במסגרת תוכנית עיצוב אדריכלי שעשויה להיטיב עוד עם העותרת מעבר לתנאים שהוספו ע"י הועדה המחוזית.
...
לסיכום - מוסדות התכנון שקלו שיקולים תכנוניים סבירים בהתאם לייחודו של האזור והתנאים הקיימים בו, ולא מצאתי כי העותרת מופלית לעומת בעלי זכויות אחרים בקו ראשון לים, בעוד התוכנית חלה על מגרשים שאינם קו ראשון לים.
העתירה לפיכך נדחית.
סוף דבר העתירה נדחית על כל חלקיה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו