מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה למתן אשרת שהייה ארעית לתושב רצועת עזה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(ב) לענין חוק זה לא יראו כתושב ישראל, בין השאר, כל אחד מאלה: (1) שוהה שלא כדין, כמשמעותו בסעיף 13 בחוק הכניסה לישראל; (2) מי שבידו היתר כאמור בצו הכניסה לישראל (פטור תושבי יהודה ושומרון, רצועת עזה וצפון סיני, מרכז סיני, מרחב שלמה ורמת הגולן), התשכ"ח-1968; (3) מי שבידו אשרה ורישיון לישיבת ביקור מסוג ב/1, ב/2, ב/3 או ב/4, לפי תקנה 5 בתקנות הכניסה; (4) בשנה שתחילתה ביום מתן אשרה ורישיון לישיבת אירעי מסוג א/1, לפי תקנה 6(א) בתקנות הכניסה – מי שבידו אשרה ורישיון כאמור שהתגורר בישראל בשנה האמורה פחות מ-183 ימים; (5) מי שבידו אשרה ורישיון לישיבת אירעי מסוג א/3 לפי תקנה 6(ג) בתקנות הכניסה, וכן קרובו של בעל אשרה ורישיון כאמור שבידו אשרה ורישיון לישיבת אירעי מסוג א/4 לפי תקנה 6(ד) בתקנות הכניסה.
במכתב נוסף מיום 7.10.13 הובהר כי "על פי החלטת השר מיום 6.2.07 הוחלט כי הנ"ל יקבל מעמד אירעי מסוג א/5 מיום 26.6.06 עד לתאריך זה הנ"ל שהה ללא אשרה". הדברים נזכרים בבקשה למתן צו ביניים שהוגשה במסגרת העתירה לבג"צ שהגיש התובע (בג"צ 7937/06) כאשר ביום 10.10.06 ניתן "צו ביניים" כדלקמן- "על יסוד  עתירה זו שהובאה היום לפני בית-משפט  זה, מצוה בית המשפט  כי ייצא מלפניו צו ביניים המכוון אל המשיב והמורה לו להעניק לעותר 1 אשרת א/5 עד להחלטה אחרת בעתירה.
...
לאור כל האמור לעיל, הוכח ברמת ההוכחה הנדרשת כי על פי הוראות סעיף 2א' לחוק התובע אינו נחשב תושב על פי אשרות השהיה השונות שניתנו על ידי משרד הפנים במועד בו נגרם אי הכושר להשתכר.
סוף דבר- הוכח כי בחודש 3/2006 , מועד בו נקבע אי הכושר , לא הייתה בידי התובע אשרת שהיה כדין בישראל ובהתאם להוראות סעיף 2א' לחוק, אין לראותו כתושב ישראל במועד זה .
יוזכר כי הדברים נדונו מעבר לדרוש לאור קביעתנו כי דין התביעה להידחות על הסף נוכח התיישנות התביעה במועד הגשתה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

(-) ביום 2.3.2017 קיבל העותר היתר חד-יומי, המאפשר את כניסתו לישראל ליום אחד בלבד, לצורך פגישה בשגרירות ארה"ב בעיניין הנפקת ויזת נסיעה.
לבסוף, מדגיש המשיב כי ככל שהעותר סבור כי יש להעניק לו היתר לשהות באיו"ש, עליו להגיש בקשה מתאימה בעיניין, ממקום תושבותו – הוא רצועת עזה, וזו תבחן בהתאם לקריטריונים שבדין.
כפועל יוצא, הצוו הארעי שניתן בהחלטתי מיום 30.5.2021 – מבוטל בזאת.
...
לאחר שעיינו בעתירה ובתגובה המקדמית, הגענו לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות על הסף ממספר טעמים, אשר די בכל אחד מהם לבדו כדי להצדיק את דחיית העתירה על הסף.
לפיכך, גם בשל התנהלות זו של העותר, דין העתירה להידחות.
אשר על כן, העתירה נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת העתירה ביקשו המפונים, בין היתר, כי יוענק להם מעמד בישראל, וכי המדינה תשלם להם פיצויים הוגנים בגין רכושם, שנותר ברצועת עזה.
בהחלטה נקבע, כי למפונים תוענק אשרת שהייה ארעית בישראל מסוג א/5, אשר תחודש מדי שנה בכפוף להעדר מניעה פלילית או בטחונית, ולהמשך קיום מרכז חיים בישראל.
לאחר איזון בין כלל השיקולים הצריכים לעניין, הגיעה הממשלה למתווה המקדם את שתי המטרות, וקושר בין הזכויות שיוענקו לעותרים, ובתוכן הסדרת מעמדם כתושבי קבע ולאחר מכן כאזרחי מדינת ישראל, לבין מימוש חובתם לפנות את האתר.
...
בתגובתם המקדמית, שהוגשה ביום 27.12.2020, טענו המשיבים כי דין העתירה להידחות על הסף, מחמת העדר תשתית עובדתית או משפטית לתמיכה בה. ראשית, טענו המשיבים, כי העותרים לא עמדו בנטל להראות כי הם משתייכים לקבוצת הזכאים על-פי החלטת הממשלה 2472, וכי הם לא הבהירו את מעמדם הנוכחי בישראל.
לבסוף טענו המשיבים, כי דין טענת העותרים בעניין זה להידחות גם לגופם של דברים.
לאחר שעיינתי בעתירה ובתגובות, על נספחיהן, ושקלתי את הטענות מזה ומזה, באתי לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות על הסף.
העתירה נדחית אפוא על הסף; ממילא נדחית גם הבקשה למתן צו ביניים.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט נ' הנדל: מונחת לפנינו עתירה למתן צו על תנאי וצו ביניים, אשר יורה למשיבים לבוא וליתן טעם מדוע לא תינתן לבעלה של עותרת 1 (להלן: "העותרת") ואביהם של שבעת ילדיהם המשותפים (עותרים 2-8) אשרת שהייה ארעית בישראל מסוג א/5.
בעברו היה בעלה של העותרת, פתחי איבראהים עודה דברי (להלן: "דברי"), תושב רצועת עזה.
...
עמדת המדינה היא כי דין העתירה להידחות על הסף בשל קיומו של מעשה בית דין.
העתירה נדחית.
על אף שייתכן והיה מקום ליתן צו להוצאות, החלטנו להימנע מכך בנסיבות העניין.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בהודעת העירעור צוין בעיניין זה, כי "משאין מחלוקת, כי המשיב המשיך להלין את אישתו ביודעו שאין לה אישור שהייה כדין לאחר שבקשתו נדחתה שוב ושוב, וכך גם בחר למחוק את עתירתו לאיחוד מישפחות, יש לראות בנסיבה זו, לצד משך ההלנה במשך 14 שנים, נסיבה לחומרה יתרה. יתרה מזאת... ניתוח משפטי... הרואה בדחיית ערכאות משפטיות ואחרות מתן אישור לשהייה בישראל נסיבה לקולא, עלול לרוקן מתוכן את הליכי ההסדרה הרגולטוריים המשפטיים, המורכבים והמאתגרים ממילא, הפעם במעין הקניית "חסינות שיפוטית"..
אשר לטענה, כי המדינה מיתנגדת למתן אשרת שהייה בישראל לאשת המשיב בין היתר נוכח החשש מנושא של ריבוי נישואין, הדגישה באת כוח המשיב, כי "לא מדובר כאן בנושא של ריבוי נישואין, זה לא העניין. המשיב נשוי לאשה אחת ויחידה ברציפות משנת 2006 והיא האשה מושא כתב האישום. יש נשים קודמות שהן לא נוספות ואני מדגישה כי לא מדובר בנשים נוספות אלא בנשים קודמות" מהן התגרש טרם נישואיו לאישתו הנוכחית.
לעניין זה די בעיון בחוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), תשפ"ב-2022, אשר החליף את החוק שנחקק לראשונה כחוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), תשס"ג-2003, ואשר מטרתו לבקר ולהגביל מתן אזרחות ישראלית או תושבות בישראל לתושבי יהודה ושומרון או רצועת עזה, גם כאשר מדובר בבני זוג של אזרחים ישראליים ("מטרתו של חוק זה לקבוע הגבלות על אזרחות וישיבה בישראל של אזרחים או תושבים של מדינות עוינות או של תושבי האיזור, ולצדן הסדרים חריגים למתן רישיונות ישיבה או היתרי שהייה בישראל, והכול בשים לב להיותה של ישראל מדינה יהודית ודמוקרטית ובאופן שיבטיח את השמירה על אינטרסים החיוניים לבטחון הלאומי של המדינה", סעיף 1 לחוק; וכן, מתן שיקול דעת לשר הפנים להעתר לבקשות חריגות: "...רשאי שר הפנים, לפי שיקול דעתו, לאשר בקשת תושב האיזור למתן היתר לשהייה בישראל בידי מפקד האיזור... לגבי תושבת האיזור שגילה מעל 25 שנים – לשם מניעת הפרדתה מבן זוגה השוהה כדין בישראל...", סעיף 4 לחוק; וכן: "על אף הוראת סעיף 3, רשאי שר הפנים, לפי שיקול דעתו, לתת רישיון לישיבת אירעי בישראל לתושב האיזור, שבן זוגו אזרח ישראלי או תושב ישראל, אם יש בידו היתר לשהייה בישראל מאת מפקד האיזור והוא שוהה בישראל כדין מכוח אותו היתר, והתקיימו בו שני אלה", סעיף 5 לחוק).
...
וכן, מצאנו לנכון להפנות גם לסעיף החיקוק אשר היה צריך להיות מיוחס למשיב, שחומרתו רבה מסעיף החיקוק שיוחס לו בפועל, נוכח התקופה הארוכה בה הלין את תושבת השטחים, והוא סעיף 12ב3 לחוק הכניסה לישראל.
המערערת הוסיפה וביקשה לקבוע מתחם עונש ראוי למשיב, דבר שביהמ"ש נמנע מלעשות (ביהמ"ש ציין, לאור פסיקה שבחן, כי "מנעד הענישה נע החל ממאסר על תנאי וכלה במאסר בפועל לתקופות קצרות, תוך התחשבות בנסיבותיו של כל מקרה ומקרה"), ומצאנו כי לאור האמור לעיל, המתחם שהוצע על ידי המערערת ואשר נע בין 6 חודשי מאסר, שיכול וירוצו בדרך של עבודות שירות, ועד 14 חודשי מאסר, לצד ענישה נלווית – הוא מתחם ראוי.
סוף דבר – הענישה הראויה לאור כל האמור לעיל, אנו מקבלים את הערעור; מרשיעים את המשיב בביצוע העבירה של הלנה והעסקה שלא כדין בניגוד לסעיף 12ב2(א)(1) לחוק הכניסה לישראל; ודנים אותו לעונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 6 חודשים אשר ירוצה בדרך של עבודות שירות בהתאם לחוות הדעת של הממונה על עבודות השירות שהוגשה לתיק ביהמ"ש קמא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו