כב' בית המשפט קמא, התייחס בפירוט לטענה, כי בריכה מספר 5 איננה ים ודחה אותה תוך שקבע:
"אין לקבל את טענת הסניגורים, כי בריכה 5 אינה ים. מהעדויות עלה, כי אין המדובר באיזו בריכה קטנטונת, אלא בשטח ענק, שיועד כמקום אידוי של מי ים המלח הנסוגים. החוק למניעת זהום ים מגדיר בסעיף 1 מהו ים – "ים – הים התיכון, ים סוף וים המלח לרבות חופיהם עד קו המים המתוקים".
ראשית, "לרבות חופיהם עד קו המים המתוקים" כולל בתוכו גם את בריכה 5.
ב"כ המשיבה, בנגוד לאמור לעיל, ניסה ללמוד על דרך פרשנות אחרת תוך שהוא סומך על נ/17 שהוא החלטת ועדת הערר המחוזית לתיכנון ובניה מחוז דרום, שדן בערר מלון "מוריה" נגד הועדה המקומית לתיכנון ובניה תמר-ערבה תיכונה ומפעלי ים המלח בע"מ, כאשר המערערת טענה, שפעילות מפעלי ים המלח בבריכה 5, יוצרת תופעה של שקיעת מלח בתחתית הבריכה ומפלס המים של הבריכה מועלה כל שנה ב-20 ס"מ וקיימת סכנה של הצפה של שטחי קרקע המצויים "לחוף בריכה 5 כולל המלון של העוררת" ועל כן נידרש ביצוען של עבודות הגנה על המלון.
...
סבורני, שיש להרשיע את המועצה בכלל האזורים ולא לזכותה מהעבירות המיוחסות לה בכתב האישום בשל הנימוקים שפורטו בחוות הדעת של חברי כב' השופט זלוצ'ובר.
המסקנה הינה שיש לקבל את ערעור המדינה ולהרחיב את ההקף העובדתי של העבירה, תומכת לכאורה במסקנה נוספת והיא, שיש להחמיר בדינה של המועצה.
סוף דבר, הנני מצטרף לדעתו של חברי כב' השופט זלוצ'ובר שיש לדחות את ערעור המועצה אך בניגוד לדעתו, סבורני שיש לקבל את ערעור המדינה ולהרשיע את המועצה גם בעבירות המיוחסות לה בכתב האישום באזור עין בוקק.