מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לחייב ועדה מקומית לקיים פסק דין בעניין חלוקת נכס מקרקעין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ממילא לא היה מקום לדחות את הערר ואת העתירה המינהלית שהוגשה בעקבות דחיית הערר.
באשר להליכים בעירעור בבית המשפט העליון הדגיש מר ורדי כי העירעור נמחק ולא נדחה וממילא הוא לא חויב בהוצאות.
בכך יש להשמיט את הקרקע תחת פסק הדין שניתן בעיניינו ומן הראוי לבטלו מחמת מרמתה של הועדה המקומית.
במקרה אחר נקבע כי "...[ש]גם אם נקבל כי הנאמן לא דייק בדבריו בדיון בנוגע לסכומן של תביעות החוב שאושרו, אין בכך כדי להביא לשינוי התוצאה של פסק הדין מיום 9.9.2012. זאת, משום שכיום סכומן הכולל של תביעות החוב שאושרו עולה על הסכום שבקופה, ואשר ניתן לחלקו לנושים" [ע"א 8875/11 סופר-סייג [בהליך צו כנוס נכסים] נ' ארז (נבו 13.01.2013)].
כפי שהוסבר בפסק הדין, בהוראות השעה נקבע כי פיצול דירות קיימות לא יחשב כסטייה ניכרת כאשר מתקיימים, בין היתר, התנאים הבאים: שטח הדירה לאחר הפיצול לא יפחת מ- 30 מ"ר; הבקשה להקלה חתומה על ידי כל בעלי הזכויות במיגרש או כל בעלי הדירות בבית משותף; מספר הדירות שיתווספו לא עלה על 30%; הוצגה חוות דעת מהנדס הועדה בעיניין תמהיל הדירות וקיומן של תשתיות ציבוריות וכן כי הבקשה תואמת את החלטת הועדה המקומית.
...
התוצאה היא שהבקשה להיתר פיצול דירת המגורים הייתה צריכה לכלול את חתימות כל בעלי הזכויות בדירות שבבית המשותף.
בנסיבות אלה ומהטעמים אותם פרטתי לעיל אני מורה על דחיית התביעה על הסף מכוח סמכותי לפי תקנות 101-100 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 ומכוח תקנות 41 ו-43 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
לנוכח התוצאה אליה הגעתי אני מחייב את מר ורדי בשכר טרחת באי כוח הנתבעות (מבקשות) בסך 2,500 ₪ לכל צד, לתשלום בתוך 45 ימים מהיום.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ועדת הערר קבעה כי מדובר בפסק דין מנחה ודי בטעם זה ליצור קושי לקבל את טענת העותרת שמגיע לה פטור כפול, להרחבת שני נכסים הנמצאים בבעלותה, בו זמנית.
ברע"א 3626/06 חמאיסי נגד הוועדה המקומית לתיכנון ובנייה מבוא העמקים (פורסם במאגרים, 22.7.08 (להלן: "עניין חמאיסי")), הורחבה הזכאות גם בהקשר לקרקע פנויה; בעיניין דיבון הורחב הפטור כך שיינתן לכל אחד מהמחזיקים במשותף במקרקעין וכן הפניתה לפסק הדין שניתן בעיניין שלו.
לצד זאת, בפסק דין צרי מוסברת אף המטרה של החיוב בהיטל ההשבחה: "12. תכלית הסעיף היא לאזן בין שתי מטרות אלה. מהצד האחד, מטרת הפטור היא לאפשר לאדם להגדיל את דירת מגוריו עבורו או עבור קרובו שדר בדירתו בלי שיוטלו עליו הוצאות כבדות. פטור זה נועד גם לתרום לשקום איזורי מצוקה ולהקל על מצוקת הדיור. מהצד האחר, מטרת החיוב בהיטל – שתוף חברי קהילתו של הפרט בהטבה שקבל הוא לבדוק מהרשות – אף היא חשובה. ציבור משלמי היטל ההשבחה ללא פטור מונה אף הוא נזקקים רבים כשברור כי כל פטור מביא להקטנת התקציב שעומד לרשות לטובת הקהילה כולה." פסק הדין שבו נדונה סוגיה דומה לזו שבפנינו בבית המשפט המחוזי, הנו פסק דין בעיניין זיו הצופה.
בפסק הדין בעיניין שלו, נדונה שאלת ההשפעה של קיומה של דירה נוספת במקרקעין אחרים, על האפשרות לקבלת פטור.
על כך ניתן ללמוד מפסק דינו של בית המשפט לעניינים מינהליים, אשר ניתן בעיניין שלו (עמ"ן 40022-02-14 שלו נ' ועדה מקומית לתיכנון חולון (פורסם במאגרים, 27.10.14)), במסגרתו פסק הדין נקבע כי הסעיף מתייחס למצב שבו למחזיק הדירה הזכאי לפטור ישנן דירות נוספות, כאשר הוא עצמו עשוי לגור בדירה אחרת.
בעיניין דיבון, נדונה השאלה האם כל אחד מהמחזיקים במקרקעין במשותף יכול לקבל פטור מהיטל השבחה מכח סעיף 19(ג) או שמא ניתן להעניק רק פטור אחד לכל אחד מהמחזיקים, שיתחלק ביניהם.
...
מבוא לפניי ערעור מינהלי על החלטת ועדת הערר לתכנון ולבניה מחוז מרכז (להלן: "ועדת הערר") מיום 4.12.2018 בערר מס' רל/8034/0718, בגדרה נדחה הערר שהגישה המערערת על החלטת המשיבה שלא לפטור אותה מהיטל השבחה עד 140 מ"ר, ביחס למקרקעין הידועים כחלקה 747 בגוש 3925, הנמצאים בתחומי העיר ראשון לציון (להלן: "המקרקעין").
יש להצר על כך שכן אני סבורה כי האינטרס הציבורי הצדיק הבאת עמדת היועמ"ש בפני בית המשפט, כפי שהתבקש (השוו: דנ"א 6298/15 הועדה המקומית לתו"ב פ"ת נ' דיבון ואח' (פורסם במאגרים) סעיף 16).
מעבר לכך, ועדת הערר ציינה כי נטען בפניה על ידי המערערת כי: "אם לא נקבל את עמדתה לתחולת הלכת שלו, אזי יש לקחת בחשבון את שטח ההרחבה (של הדירה הקודמת) ולא את מלוא השטח של אותה דירה. מהטעמים האמורים לעיל לגבי תכלית הפטור אין בידינו לקבל טענה זו, והפטור מתמצה בהרחבת אחת הדירות עד לשטח 140 מ"ר". ועדת הערר הפנתה בעניין זה לפסק הדין בעניין רביד וכן לאמור בפסק הדין בעניין זיו הצופה.
מעבר לנדרש, אציין כי אני סבורה כי עמדה זו של ועדת הערר, לפיה הפטור מתמצה באפשרות להרחבת אחת הדירות עד 140 מ"ר, תואם את לשון הסעיף ואת תכלית הפטור ולכן אין מקום להתערב בקביעה זו. משעה שהערעור נדחה לגופו, מתייתר הצורך לדון בטענה לפיה דין הערעור להידחות מהטעם שהערר הוגש באיחור.
סיכומו של דבר, הערעור נדחה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהמשך לכך שלח העותר ביום 31/7/08 מכתב תשובה במסגרתו הודיע לראשונה על חדילת חזקה בנכס זה; באשר לנכס ברחוב יפת 21 (המסתיים בספרות 067), טוענת הערייה כי העותרים ביקשו לקיים דיון בפני בית המשפט של הפש"ר ואולם, כבר בדיון אשר היתקיים ביום 3/10/17, נדחתה בקשתם לדיון בטענת "איני מחזיק" בפני בית המשפט של הפש"ר. עוד הובהר כי ביום 3/12/09 שלחה הערייה הודעה לעותר ולפיה החזקה בנכס תועבר על שמו ואולם, העותרים לא פנו באשר לנכס זה. זאת ועוד ביום 1/7/14 העבירה הערייה מיוזמתה את החזקה בנכס זה משמם של העותרים וזאת, לאור פניית שוכר אשר צירף חוזה שכירות ופסק דין; בכל הנוגע לנכס ברחוב יפת 21 (המסתיים בספרות 911) מפנה הערייה ראשית לפרוטוקול הדיון מיום 3/10/17.
ידיעת העותרים בדבר החיובים נשוא הדיון; הואיל ועסקינן בשלושה נכסים (שככל הנראה מחולקים כל אחד למספר יחידות ומשכך, בפועל קיימים 6 מספרי נכסים בערייה), אשר בכל אחד מהם שונה מועד הפסקת החזקה במועד אחר - הנני מוצאת לבחון את מועדי ידיעת העותרים על דבר קיומם של חובות בהקשר לנכסים באופן נפרד באשר לכל נכס ונכס.
זאת הן הואיל והעותרים הגישו בקשה להארכת מועד (אם כי אף זו הוגשה באיחור ניכר) והן הואיל ובמסגרת הפסיקה הובהר כי הראציונאל העומד ביסוד תקנה 3 הוא ראציונל של שהוי דיוני ולא של היתיישנות ובהתאמה לכך, נקבע כי דינה של עתירה, אשר הוגשה בחלוף ארבעים וחמישה הימים המנויים בתקנה 3(ב), אינו בהכרח סילוק על הסף, אלא שכפי שאף מוסדר מפורשות בתקנה 3(ג) - לבית המשפט נתון שיקול הדעת להאריך את המועד להגשת העתירה (ראו: עע"מ 2339/12 יונתן שוחט נ' הוועדה המקומית לתיכנון ולבניה כפר סבא (19.08.2013) (להלן: "פסק הדין בעיניין שוחט"); עע"ם 2376/06 דרויש נ' מדינת ישראל מינהל מקרקעי ישראל (25.09.2007); עע"ם 3832/07 עריית עפולה נ' המוסד לביטוח לאומי (21.12.2010)).
...
לאור כל האמור, אין בידי לקבל את טענת העותרים ולפיה בשל הצהרתה כביכול של המשיבה במסגרת הליך הפש"ר, יש לאפשר להם להגיש עתירתם זו על אף שהוגשה בשיהוי ניכר ובהתאמה הנני קובעת כי דין עתירת העותרים להידחות אף הואיל והוגשה בשיהוי.
אשר לטענה זו, משנקבע כי שערי בית המשפט לא יפתחו בפני העותרים מטעמי סף – של העדר מיצוי הליכים ושיהוי – דין טענה זו – שהיא לגופם של דברים – להידחות אף היא.
סוף דבר; כפועל יוצא מקביעותיי כי דין טענותיה של המשיבה באשר להעדר מיצוי הליכים כמו גם שיהוי בהגשת העתירה להתקבל – דין העתירה להידחות וכך הנני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בתוך כך טוענת התובעת כי בקשות להיתר שימוש חורג שהגישה הנתבעת בשנים 2008 ו-2011 לצורך הסדרת השמוש במקרקעין נדונו אך לא אושרו בסופו של יום – משהנתבעת לא השלימה את ההליכים הדרושים לצורך קבלת ההיתר ולא קיימה את התנאים שנקבעו לשם כך על ידי הוועדה המקומית.
ביום 13.1.21, לאחר שנטען בתצהיר הנתבעת מיום 9.11.20 כי נכון למועד הגשת התצהיר הנתבעת הפסיקה לעשות שימוש במקרקעין, ניתן פסק-דין חלקי בתובענה (מפי כב' השופט א' גורדון) בו ניתן צו האוסר על הנתבעת לתפוס חזקה או לעשות שימוש במקרקעין ונקבע כי "צו זה ממצה את הסעדים שנתבעו, למעט תביעת דמי השמוש". בהמשך לכך, הורה בית המשפט על מינוי שמאי מומחה מטעם בית המשפט, מר יניב גוב ארי, לחוות דעתו בנוגע לדמי השמוש במקרקעין, בחלוקה לתקופות – עד למועד הגשת התביעה ועד למועד הגשת חוות הדעת (להלן: "השמאי גוב ארי").
טענות הנתבעת בדבר אי-חיובה בתשלום דמי שימוש בפתח הדברים יש להתייחס לטענת הנתבעת לפיה אין לחייבה בתשלום דמי שימוש בשל היותה ברת רשות במקרקעין, וזאת לנוכח המנעותה של התובעת מלנקוט נגדה בהליכי פינוי חרף מודעותה לכך שהנתבעת עושה שימוש בקרקע ולכך שהנתבעת פועלת לקבל הרשאה חוקית לשימוש זה. טענה זו אין בידי לקבל מהטעמים הבאים: כידוע, זכות בר-רשות לעשות שימוש בקרקע אינה מהוה זכות במקרקעין ויש בה אך משום מתן הרשאה להחזיק או להשתמש בנכס ללא כוונת הקנייה של זכות בו (ר' הזכויות שבחוק המקרקעין, התשכ"ט- 1969 וסעיף 161 לו).
הנתבעת, מצדה, נימנעה מלהסדיר את חובותיה ולעמוד בתנאי שקבעה התובעת ואף גררה רגליה, משך שנים, בטיפול בהסדרת השמוש במקרקעין ובעמידה ביתר התנאים והדרישות בהן חויבה (ר', למשל, האמור בסעיף 4 למכתב הנתבעת מיום 12.2.14 – צורף כנספח 11 לתצהיר מר שלמה כהן; התנאים שנקבעו בהחלטת הרשות המקומית – צורף כנספח 4 לתצהיר מר שלמה כהן והתנאים שנקבעו בהחלטת ועדת המשנה לתיכנון ובנייה – צורפו כנספח 7 לתצהיר מר שלמה כהן).
המנעות התובעת מלעתור בתביעתה לקבל סעד של חיוב בתשלום דמי שימוש עד למועד פינוי המקרקעין אינה מצדיקה להעתר כעת לבקשתה לפסיקת סעד שלא התבקש על ידה (וראה והשווה לעניין זה האמור בפיסקה 62 לפסק-הדין בעיניין ל-רע"א 4657/21 ישראל מאיר כהן נ' משה"ב חברה לבניין ופיתוח בע"מ (3.8.22) וכן ראה רע"א 6713/15 מפעלי תחנות בע"מ נ' מדינת ישראל‏ (23.12.15)).
...
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
אני מורה לצדדים להגיש עד ליום 21.1.24 פסיקתא מוסכמת לחתימה בה יערך חישוב דמי השימוש בהם תחויב הנתבעת על יסוד סיכום הדברים שהובא לעיל פרק ג.4 לפסק-הדין.
נוכח העובדה כי התביעה התקבלה בחלקה, לכך שהנתבעת פינתה בעצמה את המקרקעין ולאור ההסדר הדיוני אליו הגיעו הצדדים – אני מחייב את הנתבעת בתשלום הוצאות התובעת, ובכלל כך בשכ"ט עו"ד, בסך של 15,000 ש"ח. ניתן היום, כ"ג טבת תשפ"ד, 04 ינואר 2024, בהעדר הצדדים.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2024 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

באשר למיתחם העונש ההולם טענה המאשימה כי יש להטיל על הנאשם קנס בסך שבין 1,500 ₪ לבין 2,000 ₪ למ"ר, וכי יש למקם את עונשו של הנאשם ברף הבינוני ולהעמידו על סך של 1,700 ₪ למ"ר. בנוסף טענה המאשימה, כי יש לקבל את חוות דעת שמאי המקרקעין מטעמה במלואה ולהורות לנאשם לשלם דמי היטל ההשבחה בסך 225,200 ₪, וכן את כפל שווי בסך שנוע בין 2,707,284 ₪ לבין 4,730,000 ₪, וזאת בשל העובדה שלבינוי פוטנציאל מסחרי שניתן לממשו.
בכל הנוגע להיטל השבחה, ביקש ב"כ הנאשם לחלק את הסכום לתשלומים בהם הנאשם יוכל לעמוד.
כך למשל נקבע ב-רע"פ 1704/14 דוד סדן נ' עריית תל אביב (פורסם במאגרים, 13.4.2014): "בין יתר הכלים המשמשים למאבק בתופעה זו, נתונה לבית המשפט הסמכות להשית על הנאשם קנס, בגובה כפל שוויו של המבנה שניבנה ללא היתר. שיקול הדעת בבחירת והפעלת הסנקציה המתאימה, מסור לבתי המשפט, אשר ישקלו את נסיבותיו של כל מקרה לגופו. הטלת קנס בגובה כפל שווי המבנה, היא סנקציה כלכלית כבדת משקל, ולפיכך עליה להעשות במקרים אשר נסיבותיהם חמורות, במידה אשר מצדיקה סנקציה כזו. נסיבות חמורות מעין אלה, עשויות להמצא בבניה למטרות מסחריות, אך גם במקרים של בניה לצרכים אישיים". ראו בדומה גם בפסק הדין בעיניין ע"פ (מחוזי חי') 24261-02-10 טלאל קחיזי נ' מדינת ישראל ועדה מקומית לתיכנון ולבניה גבעת אלונים (פורסם במאגרים, 3.6.2010): "לא ניתן לקבוע רשימה סגורה של מקרים בהם יחויב נאשם בתשלום קנס נוסף בשיעור של כפל שווי המבנה נשוא כתב אישום. עם זאת, ומאחר ומדובר בסכומים גבוהים במיוחד, הדעת נותנת כי ראוי לעשות שימוש בהוראת חוק זו, כאשר ההפרה של הוראות חוק התיכנון והבניה היא הפרה חמורה בנסיבותיה. כך למשל, סבור אני שיש לעשות שימוש בענישה הקבועה בסעיף 219 לחוק התיכנון והבניה, במקרים בהם מורשע נאשם בעבירה של אי קיום צו בהתאם להוראות סעיף 210 לחוק התיכנון והבניה. כמו כן, ראוי לעשות שימוש באמצעי עונשי זה במקרים של בניה רחבת הקף, כאשר הבניה משמשת שימוש מסחרי, כל זאת כדי למנוע כדאיות כלכלית לבניה מסוג זה ללא היתר. על זאת יש להוסיף מקרים בהם מבוצעת הבניה בנגוד לצוים מינהליים ושיפוטיים או שמדובר בבניה במקום בו ידוע היה מלכתחילה כי לא ניתן יהיה לקבל אישורי בניה. כמו כן, ניתן להביא שיקולים לחומרא ובמסגרת זו גם את האפשרות לגזור קנס בהתאם להוראות סעיף 219 לחוק התיכנון והבניה, וזאת כאשר נאשם מנהל את הדיון בבית המשפט באופן שמאריך את הדיון שלא לצורך, וזאת במקרים מתאימים וחריגים. כאמור, הרשימה אינה סגורה ועל בית המשפט יהיה לבחון כל מקרה לגופו על-פי אמות מידה אלו ובמקרים בהם נסיבותיו של המקרה חמורות במיוחד, ראוי לעשות שימוש בסעד העונשי החריג של גזירת קנס בשיעור של כפל שווי הבניה". [ההדגשות לא במקור – ע"ט] השתת תשלום עבור כפל שווי היא אם כן ארוע חריג – הן בהסדרי טיעון והן כאשר הצדדים טוענים ובית המשפט מכריע.
בכל הנוגע למחלוקת בדבר היטל ההשבחה, אציין תחילה כי ביסודו של היטל ההשבחה שתי תכליות עיקריות מהן יש לגזור את שיעורו הנכון של החיוב: האחת, העמדתו של המפר במקום בו הוא היה עומד לו פעל כדין, עתר לקבלת היתר בנייה ונתחייב בשל כך בהיטל השבחה; השנייה, גבייתו של מחיר כלכלי ממשי ממבצעיהן של עבירות בתחום התיכנון והבנייה.
יחד עם זאת, סברתי כי יש מקום להביא בחשבון, את הקושי הנטען בגישה אל הנכס (עדות השמאי מטעם הנאשם, עמ' 12 שו' 24-19 לפרוטוקול).
...
כך למשל נקבע ב-רע"פ 1704/14 דוד סדן נ' עיריית תל אביב (פורסם במאגרים, 13.4.2014): "בין יתר הכלים המשמשים למאבק בתופעה זו, נתונה לבית המשפט הסמכות להשית על הנאשם קנס, בגובה כפל שוויו של המבנה שנבנה ללא היתר. שיקול הדעת בבחירת והפעלת הסנקציה המתאימה, מסור לבתי המשפט, אשר ישקלו את נסיבותיו של כל מקרה לגופו. הטלת קנס בגובה כפל שווי המבנה, היא סנקציה כלכלית כבדת משקל, ולפיכך עליה להיעשות במקרים אשר נסיבותיהם חמורות, במידה אשר מצדיקה סנקציה כזו. נסיבות חמורות מעין אלה, עשויות להימצא בבניה למטרות מסחריות, אך גם במקרים של בניה לצרכים אישיים". ראו בדומה גם בפסק הדין בעניין ע"פ (מחוזי חי') 24261-02-10 טלאל קחיזי נ' מדינת ישראל ועדה מקומית לתכנון ולבניה גבעת אלונים (פורסם במאגרים, 3.6.2010): "לא ניתן לקבוע רשימה סגורה של מקרים בהם יחויב נאשם בתשלום קנס נוסף בשיעור של כפל שווי המבנה נשוא כתב אישום. עם זאת, ומאחר ומדובר בסכומים גבוהים במיוחד, הדעת נותנת כי ראוי לעשות שימוש בהוראת חוק זו, כאשר ההפרה של הוראות חוק התכנון והבניה היא הפרה חמורה בנסיבותיה. כך למשל, סבור אני שיש לעשות שימוש בענישה הקבועה בסעיף 219 לחוק התכנון והבניה, במקרים בהם מורשע נאשם בעבירה של אי קיום צו בהתאם להוראות סעיף 210 לחוק התכנון והבניה. כמו כן, ראוי לעשות שימוש באמצעי עונשי זה במקרים של בניה רחבת היקף, כאשר הבניה משמשת שימוש מסחרי, כל זאת כדי למנוע כדאיות כלכלית לבניה מסוג זה ללא היתר. על זאת יש להוסיף מקרים בהם מבוצעת הבניה בניגוד לצווים מנהליים ושיפוטיים או שמדובר בבניה במקום בו ידוע היה מלכתחילה כי לא ניתן יהיה לקבל אישורי בניה. כמו כן, ניתן להביא שיקולים לחומרא ובמסגרת זו גם את האפשרות לגזור קנס בהתאם להוראות סעיף 219 לחוק התכנון והבניה, וזאת כאשר נאשם מנהל את הדיון בבית המשפט באופן שמאריך את הדיון שלא לצורך, וזאת במקרים מתאימים וחריגים. כאמור, הרשימה אינה סגורה ועל בית המשפט יהיה לבחון כל מקרה לגופו על-פי אמות מידה אלו ובמקרים בהם נסיבותיו של המקרה חמורות במיוחד, ראוי לעשות שימוש בסעד העונשי החריג של גזירת קנס בשיעור של כפל שווי הבניה". [ההדגשות לא במקור – ע"ט] השתת תשלום עבור כפל שווי היא אם כן אירוע חריג – הן בהסדרי טיעון והן כאשר הצדדים טוענים ובית המשפט מכריע.
בשים לב לנסיבות המפורטות לעיל, הגעתי למסקנה כי בכל הנוגע לאישום הראשון, על מתחם העונש לנוע בין 400 ₪ ל-1,200 ₪ למ"ר. בכל הנוגע לאישום השני, מתחם העונש ההולם יועמד על סך של 600-200 ₪ למ"ר. קביעת העונש בתוך המתחם בסעיף 40יא לחוק העונשין קבע המחוקק כי בגזירת העונש הקונקרטי בתוך מתחם העונש ההולם יש להביא בחשבון נסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה.
לסיכום ולאור האמור, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: קנס בסך 107,000 ₪, אשר ישולם ב-80 תשלומים חודשיים שווים רצופים החל מיום 12.3.2024 ובכל 12 לחודשים שלאחר מכן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו