מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לחידוש רישיון נהיגה ללא מבחן תיאוריה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תקנה 172א' מורה כי: "לא יחודש רישיון נהיגה שלא היה לו תוקף במשך תקופה העולה על שנה אחת אלא אם עמד בעליו בבדיקות ובבחינות כאמור בחלק זה כאילו היה מבקש רישיון נהיגה... ". מדובר בעותר שבעקבות סיכסוך משפחתי עם גרושתו, התנהלו נגדו הליכי הוצל"פ שונים לגביית מזונות.
בתגובתה נסמכת המשיבה, בין היתר, על הוראת סעיף 66א(6) לחוק ההוצל"פ, המסמיכה את רשם ההוצל"פ כדלקמן: "הגבלת החייב מלקבל, להחזיק או לחדש רישיון נהיגה... לענין זה יראו את מי שהוטלה עליו הגבלה להחזיק רישיון נהיגה כמי שרישיון הנהיגה שלו פקע מחמת אי תשלום אגרה". המשיבה טוענת כי ההגבלה מלקבל/לחדש רישיון נהיגה כוללת גם הגבלה מלהחזיק את הרישיון ולכן יש לראות את העותר כמי שרישיונו פקע לתקופה העולה על שנה, והדרישה כי יעמוד במבחן מעשי ובמבחן תאוריה היא במקומה ואין מקום להתערב בה. מסתבר כי שני הצדדים מבקשים לתת פרשנות שונה להוראת סעיף 66א(6) לחוק ההוצל"פ, ולאחר ששקלתי את הענין הגעתי לכלל מסקנה כי הצדק עם העותר.
...
ראוי כי לשכת ההוצל"פ תיתן דעתה לכך ותדאג לנסח את הטופס בצורה ברורה, כך שרשם ההוצל"פ יוכל לסמן באופן שאינו משתמע לשתי פנים באיזה מן האפשרויות הוא בוחר להגביל את בעל הרישיון, כאמור בסעיף 66א(6) לחוק ההוצל"פ. התוצאה הסופית היא שאני קובעת כי אין מקום להותיר על כנה את החלטת המשיב ואין מקום לדרישה כי חידוש רישיון הנהיגה של העותר יותנה בעמידה בבחינה מעשית ובחינה תיאורטית, כתנאי לחידוש הרישיון.
העתירה מתקבלת בזאת, והחלטת המשיב מבוטלת.
המשיב ישלם לעותר הוצאות ההליך בסך 7,500 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

כאשר פנה העותר למשיבה בבקשה לחדש את רישיונו, הוא התבקש לעבור מבחן תאוריה עיוני וכן טסט כתנאי לחידוש רישיונו וזאת לאור תקנה 172א לתקנות התעבורה, התשכ"א- 1961 (להלן: "תקנות התעבורה"), הקובעת כי חידוש רישיון נהיגה לנהג שרישיונו בוטל לתקופה העולה על שנה אחת מחייב ביצוע מבחן עיוני ומעשי.
...
תמהני האם מדובר במקרה בו לפתע גילו עשרות אנשים, רק לאחרונה, כי הוטלו הגבלות על רישיונם במסגרת הליכי הוצל"פ והם מעולם לא קיבלו את דבר ההתראה על כך? בנסיבות המקרה שלפנינו ונוכח המסקנה אליה הגעתי, דומה כי אין צורך ממשי להשיב על שאלה זו כעת.
סוף דבר, החלטת המשיבה נשוא העתירה עמדה במבחן הסבירות ולא נפל בה כל פגם.
לאור כל האמור, הנני מורה על דחיית העתירה.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הסניגור עתר, מנגד, להמנע ממאסר ומהטלת פסילה בפועל, ולהסתפק בענישה צופה פני עתיד ובקנס, נוכח הסרת המחדל והוצאת רישיון נהיגה.
יצוין שלאחרונה תוקן החוק ומקום שרישיון הנהיגה פקע תקופה ארוכה עד 10 שנים, יכול נהג לגשת למשרד הרשוי ולחדש את רישיונו ללא צורך בבצוע מבחן תיאוריה ו מבחן מעשי.
ברעפ 9286/12 שלום דדון נ' מדינת ישראל (27.12.12) – המבקש הורשע בעבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף זה 9 שנים, ולחובתו 29 הרשעות קודמות, ונדון לקנס בסך 1,000 ₪, פסילה בת 15 חודשים, הפעלת פסילה, בת 4 חודשים, בחופף, פסילה על תנאי, בת 6 חודשים, 3 חודשי מאסר על תנאי, ו-180 שעות של"צ. בית משפט קמא התרשם מתסקיר מבחן חיובי, פירט את ניסיונותיו לשקם את חייו, קבע שהנאשם נורמאטיבי במהותו, חידש את הרישיון, אם כי מדובר באירוע נהיגה שלישי בתקופת הפקיעה ולחובתו עבירות תנועה רבות דומות.
...
בנסיבות אלה אני קובעת שכתב האישום תוקן כדין, על ידי התביעה, טרם ההקראה.
במכלול נסיבות זה, לאחר שעיינתי בפסיקה ובחנתי את טענות הצדדים, הרי שלא מצאתי שיש להטיל רכיב של מאסר בנסיבות שלפני.
אשר על כן, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני דנה את הנאשם לחודשיים מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,500 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

על פי עובדות כתב האישום, במועד הרלוואנטי פעלה חבורה בהובלתו של שי אסרף (להלן: "אסרף") לקבל במירמה, תוצאות 'עבר' במבחני תיאוריה עבור אחרים, שנכשלו במבחני התיאוריה או שאינם מצליחים לעבור את מבחני התיאוריה בכוחות עצמם, על מנת שאותם אחרים יקבלו בהמשך, במירמה, רישיונות נהיגה, והכל תמורת תשלום כספי.
מסר, כי הורחק ממסגרת בית הספר מספר פעמים בשל היתנהגות אלימה, וכי הופנה לשירות המבחן לנוער בשנת 2007 בגין עבירות חבלה חמורה, הסתייעות ברכב ונהיגה ללא רישיון כשהנפגעים הם ילדים ממשפחתו המורחבת.
בתום תקופת הפסילה היה עליו לגשת למבחן התיאוריה שוב על מנת לחדש רישיונו.
לסיכום, המאשימה עתרה להשית על הנאשם עונש מאסר בפועל בחלקו העליון של המיתחם לו עתרה, מאסר מותנה, קנס משמעותי ופסילה מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה.
...
בהינתן כל המפורט לעיל אני קובעת, כי מתחם העונש ההולם נע בין מספר חודשי מאסר הניתנים לריצוי בעבודות שירות ועד שנת מאסר ועונשים נלווים.
כך או כך, לא מצאתי כי יש בעובדה זו לשנות מהמסקנה העונשית בתיק שבפניי בפרט, בשים לב לכך שפסק הדין בתיק האחר אינו חלוט ובשים לב להבדל בין העבירות.
סוף דבר: לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים כמפורט לעיל אני מטילה על הנאשם את העונשים הבאים: 5 חודשי  מאסר שירוצו בעבודות שירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו